Jump to content

Ultimate

Član
  • Broj sadržaja

    43
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

5 Pratilaca

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Vladicin Han
  • Interesovanja:
    Elektronika na makro i mikro nivou :)
  • Zemlja:
    Serbia

Ultimate's Achievements

Napiše po koju

Napiše po koju (3/9)

0

Forumska reputacija

  1. Ultimate

    Signal generator

    Moje iskustvo kaže da kolo koje vrši fazni pomeraj kako treba to može da radi samo na određenom opsegu.Do sada nisam video drugačije da može.Ovo kolo koje si pomenuo nema externe komponente tako da je vrlo moguće da je rađeno za određeni opseg.Fazni pomeraj nije nimalo jednostavna stvar kada ti se menja frekvencija.A u datasheetu možeš da vidiš da i ono na različitim frekvencijama vrši različite pomeraje.
  2. Ultimate

    Signal generator

    Za ovo kolo svaka ti dala .Trenutno sam uspeo da odradim da mi izlazni signali budu extra kvaliteta do 1MHz sa naponom na izlazu do 27V i strujom 1A ... counter će da ide onaj koji sam stavio gore....samo još ovo ostaje... stavi link gde mogu da kupim ovo kolo....nije mi poznato ime koje si napisao.Zez je 5MHz početna vrednost...???
  3. Ultimate

    Signal generator

    Radio sam sa identičnom šemom ... problem je što ako zadaš fazni pomeraj pa pomeriš frekvenciju odmah se menja i fazni pomeraj.Nema lock za fazni pomeraj.Ovo kolo radi kako treba ali traži novo podešavanje za novu frekvenciju.Hvala za predlog jer je funkcionalan.Dvoumim se da odradim preko optokaplera automatsku povratnu spregu sa kolom koje radi F/U konverziju.Ako ništa bolje ne nađem moraću tako.Hvala za predlog.
  4. Promeni sve male kondenzatore na tom kanalu koji ima distorziju.Pre nego to uradiš izmeri napon na velikim elektrolitima dok radi pojačalo.Ako su simetrični i ako posle zamene malih elektrolita opet ima distorziju poveži na kanalu koji radi na red sa zvučnikom jednu diodu 1n4007 i pusti pojačalo da radi.....ako daje isti zvuk tada kao problematični kanal riknuo ti je neki od tranzistora.Redosled koraka možeš da menjaš po želji .
  5. Ultimate

    Kupujem osciloskop

    na netu isti taj košta 80E ...http://www.sparkfun.com/products/10244 .... u svakom slučaju hvala na ponudi.
  6. Ultimate

    Signal generator

    Napravio sam brdo mogućnosti u dizajnu signal generatora ali me zanima da li neko ima ideju kako da napravim mogućnost da se recimo signal sa generatora fazno pomera tj. da mu se menja faza....odradio sam da odmah imam vezano i za četvrtku i za sve ostalo dva izlaza tj jedan normalan a drugi u kontra-fazi.Sad bih dodao recimo da svaki od njih može da se fazno pomera.Otvoren sam za predloge.Ili ja postavljam teška pitanja ili od jednom svi postali stidljivi ?
  7. Ultimate

    Kupujem osciloskop

    Koliko veverica za njega tražiš i da li mu fali nešto .... ako sam lepo video na netu on ima samo jedan ulaz ...tj. priključak za jednu sondu?
  8. Ultimate

    Kupujem osciloskop

    Kupio bih osciloskop , polovan.Minimum 1MHz , dvokanalni ... poželnjo digitalni....može i PCI i USB verzija.Ako ko ima pametan predlog gde naći najpovoljnije nov dobrodošao je da podelimo informaciju .Najjeftinije šta sam našao je ST16B za 17.765din.Mislim da za te pare može da se nađe polovan mnogo bolji od pomenutog.
  9. Kao što kaže i sam naslov oglasa ukoliko nekome zatreba film (slika veza pločice) za izradu pločice bilo kojeg uređaja ili njegovog dela tu sam.Cena po dogovoru.Nemam nameru da dajem previsoke cene već mi je cilj da svi budu zadovoljni.Film šaljem u PDF formatu-znači samo ga treba preneti na termo foliju i to je to.Sa obzirom na iskustvo i znanje koje imam svako može očekivati pomoć prilikom samogradnje za projekat za koji ja prihvatim da radim pločicu tj. PCB fajl.
  10. Ultimate

    Signal generator

    Tragajući po netu naišao sam na jednu vrlo korisnu stvar.U pitanju je frekvencmetar.Lako ga je prepravljati i vrlo je koristan za ljude koji vole samogradnju.Nadam se da će biti od koristi.Inače to je prva stvar koju ću dodati signal generatoru koji projektujem kada ga budem završio.
  11. Ultimate

    Signal generator

    Slike su ti odličnog kvaliteta.Ako nije problem isto kao i prethodne odradi i rešeno.
  12. Ultimate

    Signal generator

    Dok stigne isprojektovaću i za njega ploču.Ne verujem da je fake.Kad stigne videćemo.Do tada ću da napravim 2206 ali po mojoj šemi.Za razliku od ove koju je Gosha pokazao moj 2206 će da daje i testerasti napon i imaće simetrične izlaze za sinus,trougao,testeru i invertovanu testeru i to normalan i u kontrafazi.Izlazni pojačavač ću da napravim kao poseban uređaj tj. addon za generator.Podići ću šemu kada sve završim pa će mo da komentarišemo rezultate.Nervira me 038 samo u jednoj stvari a to je da duty cycle ne može da se kontroliše u punom opsegu.Inače Sipi koji je odradio odličan posao već je pokazao da je kolo odlično.Gosho da li bi mogao da digneš na net ceo članak o 2206 .... mislim na onaj iz koga si izvukao sličice?
  13. Stvari su komplikovane samo onoliko koliko ih mi napravimo komplikovanim.
  14. Ultimate

    Signal generator

    Ah muko moja ... pa i tog kola nema kod nas .Ja definitivno idem na 2206 ... nema mi druge.Kontaktirao sam prijatelje u Nemačkoj za MAX038.Kupili...dok ne stigne rešavaću sa 2206 pa kako bude.Jednu veliku zamerku imam za 038 a to je da nema kontrolu za duty cycle od 1 do 99%.Ali videćemo šta i kako može kad stigne.Inače kolo je 8Eura plaćeno.
  • Trenutno na sajtu   2 članova, 2 Skrivenih, 27 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.2k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2858
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    bokisa989
    Najnoviji član
    bokisa989
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...