Pređi na vezu

Varijacije na temu SE na babusci

- - - - -

144 odgovor(a) na ovu temu

anubisgrau

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 355 Poruke
  •   
    Serbia
ovaj uradak je trenutno kod mene na slusanju.
svestan sam da puno forumasa ovde vise polaze na sam proces samogradnje uredjaja nego na post festum uzivanje u slusanju
ali osecam potrebu da podelim utisak da se ovde radi o zaista dobrom uredjaju, narocito s obzirom na ne preterano veliko iskustvo konstruktora
svako ko se bavio slusanjem radova domacih graditelja zna da sa babushkom nije bilo puno srece na trzistu
da prakticno postoje 2 uredjaja vredna unosenja u sobu, FLL-ov prototip koji je verovatno isto ono sto su shushurinovi uratci za raznu belosvetsku SET buraniju, znaci kraj sveta, zakrivljenje svemira, muzika u najcistijoj tehnickoj formi, i korektan taticev integralac relativno konvencionalnog tipa i pristojne cene za pouzdanost, kvalitet zvuka i pakovanje.
u narednim danima cu pisati malo detaljnije posto su mi 2 popodnevna sessiona sasvim iskristalisali sliku o ovom uredjaju koji je ono kako zapravo dobro pojacalo treba da zvuci - tako da gurne muziku u prvi plan i minimizira svaku nesavrsenost, kako sopstvenu tako i ostatka sistema u reprodukciji. posebno je zanimljivo da ga slusam u relativno skrnavoj kofiguraciji, sva tri DA konvertera su mi rasuta na raznim stranama, slusam 25 godina star CD plejer na izdisaju i jednu varijantu sofisticiranog svadbarskog razglasa (usvajsovani geddes summa) koji ima poneki kvalitet ali je daleko od starih lavora. u takvoj, dosta jadnoj konfiguraciji, ovo pojacalo je postrojilo zvuk tako da nema ama bas nista da se zameri, tehnicki besprekorno uradjeno (ako za lanpe krenemo od besumnosti kao nekakve nulte tacke pismenosti autora, odustva puckanja, prdenja i ostalih artefakata gluhoce raznih lokalnih legendi cijih sam se isprdaka naslusao i nagledao u zivotu)
u ovakvm sistemu osetljivosti od 97db ali nimalo SET friendly (zaguljena skretnica 3 reda, dosta kompenzacije i bez toga, teske bas membrane - preko 160 grama svaka), svakako nedostaje barem 6 a optimalno 10db gaina u konjkuciji sa LDR preampom, ali svejedno, nema klipovanja, samo ima manjka glasnoce, prilagodjavamo birani materijal uslovima i nastavljamo da komuniciramo primecene impresije. do skorog pisanja....:)

btw ko je zaludan i zanima ga da cuje dok je ovo kod mene, nek se javi.

now playing - bjork: volta. bolest odavno nije ovako dobro zvucala:)

VuleJohn

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 485 Poruke
  •   
    Serbia
'beš babuške, svi te čekamo da bekneš nešto o trafojima...
Ovaj odgovor treba da bude odobren od moderatora da bis e odgovor prikazao.

Superfi

Fullrange on the Wheels

• Član
  • Pip____Pip____
  • 242 Poruke
  •   
    Serbia
I pored najbolje volje, FFLov amp nisam cuo. Imao sam srece slusati 300B :-)

Taticev jesam par puta. Amp koji se fantasticno slaze sa nekim kutijama (Audiovektor # npr, dvosistemac prosecne osetljivosti, Harbeth) ali sa nekim drugim kutijama (Fostex) bas i ne. Kad bih birao soulmate za neke SET friendly dvosistemce bez sumnje od svih DHT ipak bih se odlucio za 6S33S.

# u cemu je tajna sinergije relativno (ne)osetljivih kutija sa babuskom nemam pojma. Zen ima uvid u skretnicu Audiovektora. Pretpostavljam benigna impendansa? Inace, tip kojem sam ih prodao nije (kao ni ja) bio zadovoljan zvukom sa SS ampovima. Kada ih je poslusao na nekom Grafu posao je bio zavrsen.

anubisgrau

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 355 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuVuleJohn, za 12 June 2011 - 23:13, kaže:

'beš babuške, svi te čekamo da bekneš nešto o trafojima...

pocakacete, mora da se lemi prvo, dr(k)te mi ruke, pregreva mi se svajs aparat, iscureo mi kiseonik!

bata bane

germanijum ima dušu...al' tek sto je ceve imaju...

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 1,294 Poruke
  • Interests:kravlja zadnjica , skembici, rakijica...
  •   
    Serbia
Daudio ima zlatne ruke... :Viannen_loungelizard:

...a koliko vidim ni deca mu nisu problem ;)

:drinks:
ne druzim se sa ljudima koji ne vole skembice...

Slične Teme Sakri

Tema Forum Započeto od Statistika Info

1 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika