svestan sam da puno forumasa ovde vise polaze na sam proces samogradnje uredjaja nego na post festum uzivanje u slusanju
ali osecam potrebu da podelim utisak da se ovde radi o zaista dobrom uredjaju, narocito s obzirom na ne preterano veliko iskustvo konstruktora
svako ko se bavio slusanjem radova domacih graditelja zna da sa babushkom nije bilo puno srece na trzistu
da prakticno postoje 2 uredjaja vredna unosenja u sobu, FLL-ov prototip koji je verovatno isto ono sto su shushurinovi uratci za raznu belosvetsku SET buraniju, znaci kraj sveta, zakrivljenje svemira, muzika u najcistijoj tehnickoj formi, i korektan taticev integralac relativno konvencionalnog tipa i pristojne cene za pouzdanost, kvalitet zvuka i pakovanje.
u narednim danima cu pisati malo detaljnije posto su mi 2 popodnevna sessiona sasvim iskristalisali sliku o ovom uredjaju koji je ono kako zapravo dobro pojacalo treba da zvuci - tako da gurne muziku u prvi plan i minimizira svaku nesavrsenost, kako sopstvenu tako i ostatka sistema u reprodukciji. posebno je zanimljivo da ga slusam u relativno skrnavoj kofiguraciji, sva tri DA konvertera su mi rasuta na raznim stranama, slusam 25 godina star CD plejer na izdisaju i jednu varijantu sofisticiranog svadbarskog razglasa (usvajsovani geddes summa) koji ima poneki kvalitet ali je daleko od starih lavora. u takvoj, dosta jadnoj konfiguraciji, ovo pojacalo je postrojilo zvuk tako da nema ama bas nista da se zameri, tehnicki besprekorno uradjeno (ako za lanpe krenemo od besumnosti kao nekakve nulte tacke pismenosti autora, odustva puckanja, prdenja i ostalih artefakata gluhoce raznih lokalnih legendi cijih sam se isprdaka naslusao i nagledao u zivotu)
u ovakvm sistemu osetljivosti od 97db ali nimalo SET friendly (zaguljena skretnica 3 reda, dosta kompenzacije i bez toga, teske bas membrane - preko 160 grama svaka), svakako nedostaje barem 6 a optimalno 10db gaina u konjkuciji sa LDR preampom, ali svejedno, nema klipovanja, samo ima manjka glasnoce, prilagodjavamo birani materijal uslovima i nastavljamo da komuniciramo primecene impresije. do skorog pisanja....
btw ko je zaludan i zanima ga da cuje dok je ovo kod mene, nek se javi.
now playing - bjork: volta. bolest odavno nije ovako dobro zvucala:)

Pristupi
Registruj se

Nazad na vrh