Jump to content

premotavanje zvucnika


dunavko

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 6
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

7 hours ago, dunavko said:

zvao,1500 din po komadu .gledao sam na netu aplikacije sa tim zvucnicima .ima dobru iskoristivost,valjda 98 db.sirokopojasni . jel neko nesto radio sa njima,ima li neko svoje iskustvo,kakva, kutija, itd...

Da li si ti pitao sa kojim materijalima oni popravljaju zvucnike, ili je sistem prvo sa police. Nakon remonta nejasnim komponentama, ili nekim jeftinim kineskim supstitucijama, mislim da ti nicije iskustvo nije od koristi, odnosno, to nije taj zvucnik.

U svakom slucaju bi se morali izmeriti parametri nakon remonta. Najlakse je proveriti rezonantnu frekvenciju, koja dosta govori o masi motora, i silu motora. To moze i bez mikrofona.

Druga je prica sa originalnim setovima za reparaciju..mada je i tu potreba za proverom, razradjivanjem, dok sve ne legne kako treba.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

valjda naprave al.spulnu pa namotaju zicu pa onda nacentriraju sa folijom i zalepe.pre toga ga odlepe sa nekim rastvaracem - acetonom,nitrom,itd...siguran sam da to rade kvalitetno.meni treba da napravim sa tim zvucnikom neku kutiju a sve bih to gurao sa triodom 6s4s sa snagom  max od 3 w ,suva klasa A.dodao bih one iskrine elipse pa bi tu trebala neka skretnica,mozda samo kon.pa ako neko ima neko iskustvo....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...