Jump to content

Svi vi što maštate o sreći...


Woland

Preporučeni Komentari

@grone to belo je ostavljeno namerno, ne zbog širine furnira, on je sastavljan iz traka - birao sam furnir sa najvećim razlikama u teksturi, šaren što bi se reklo :) na toj strani ima 6 traka - 4 široke i dve veoma uske sa strana, skoro da se i ne vide.. furnir je debeo, pa ne može da ide preko zaobljenih delova (okvir poklopca) bez prese.. zbog toga će morati delovi da se toniraju

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Beli_Ninja ovo je furnir Palisandera nabavljen u https://www.frischeis.rs u Staroj Pazovi, bilo je desetak paketa različite kvadrature, širine i dužine, prodaje se samo na pakete, cena je nešto oko 25€ po kvadratu, prilično je skup (preskup za zvučne kutije), nisam video paket sa manje od 3 m2.. uzeo sam ga samo zbog toga što ide na ovaj stari gramofon, a imali su veoma interesantan od divlje kruške (osim uobičajenog oraha, hrasta, jasena..) za 5-6€ po kvadratu, što mi je bio prvi izbor zbog cene i izgleda, ali prelomih preko džepa i uzeh Palisander :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

14 minutes ago, Woland said:

peskarenje obavljeno..

22479704ba2822c5c0271c9dfe3971a7.jpg

c8c8a5e11cf16317f80e7e8572240d3a.jpg

Koji ces sistem zastite metala, plastifikacija ili neko farbanje ili mozda neki elektro postupak nanosenja zastite. Mislim jer radis ovako potpunu resstauraciju (sto je fenomenalna stvar).  Mislim vizuelno je si li resio sta zelis.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

5 minutes ago, Woland said:

 (dosta je rapava), ali videću kako izgleda kad se bude niklovala..

Ako je rapava nemoj da bacas pare ali bukvalno,  Za niklovanje mora podloga da bude 100% glatka inace se svaka sitnca vidi iz iskustva ti kazem a tada nisam poslusao zenu koja mi je radila niklovanje cak tu gde je ne rapavo nego samo malo drugacije  izgleda i kao da je mat. To su mikroni koje se nanose nema sanse nista da popune. Tu je priprema najgori i najveci deo posla. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@ivan_ temeljni = osnovni lak ima ga mislim na svakom mestu na kom prodaju boje i lakove, ima ga u nitro i poliuretanskoj varijanti.. pretpostavljam da ga ima i među lakovima na vodenoj bazi.. njime se prvo popune pore, pa onda se nanese završni sloj sa manje ili više sjaja.. u ovom slučaju temeljni lak će se nanositi u tri sloja sa šmirglanjem između, tako da se dobije savršeno ravna površina, krajnji efekat će biti kao na drvenim delovima kod automobila

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bilo bi lepo kada bi sada delove hromirao. Sam nikl ume da se ljuspa i prilično je krt. Niklovanje je inače međufaza za hromiranje koje je vrlo postojano i trajno, a posebno na delovima kao što su ovi za kućnu upotrebu.

Tebi svaka čast za studioznost i predanost u reparaciji.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...