Jump to content

Babelfish J V2


ALFA

Preporučeni Komentari

Ona prva kutija meni izgleda super, jedina zamjerka je boja. Mislim da je trebala ostati prirodna, samo mat bezbojni lak ili skroz svjetla lazura pa bezbojni lak, no to je stvar ukusa. Druga može dok se čeka prava kutija :P

Najbolje pretražiti slike DIY pojačala po forumima i netu općenito, možda sine neka dobra i prihvatljiva ideja.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Alex, nisam mislio na te koji si naveo, već na one Pada hladnjake. Isti takvi su na onoj kutiji sa ''fantastičnom'':) cenom ... dva po kanalu.

Bavljenje ovim hobijem ne podrzumeva odlazak u samoposlugu i sklapanje slagalica. Strpljivo, katkad i višemesečno prikupljanje potrebnih delova je neizostavan deo ove zabave, bar na našim prostorima. 

Inače, ja sam do tih hladnjaka došao na isti način kako sam ih i prodao. Slučajno, uz pomoć drugara sa ovog foruma.:drinks:

A što se tiče tvog (ne)ukusa za ''drvena pojačala'' ... '' ko ti je kriv šinko'':P

26 minutes ago, kan042 said:

Druga može dok se čeka prava kutija :P

A šta joj fali? ... sem poklopca. :D

Evo, još jedno ''dveno pojačalo''. Mislim da je u pitanju Aleph 5 od zbotica.

2005_01_20_233902_pojacalo_lu_resiz.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pravim pojacalo, ne bih da kupim gotovo :-)

Sto se kutije tice moze da se odradi kutija dosta jeftinije, ne ovakve ali zavisi i ko sta hoce :-) 

Hladnjaci ce biti fischer sk501, 200mm po kanalu. Uz male korekcije bice dovoljno valjda. Ostatak kutije AL, prednja ploca...videcemo jos :-)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za prednju i zadnju stranu ne moraš koristiti drvo, mogu to biti i drugi materijali. Mislim da je ZFL za neko njegovo (phono ?)pretpojačalo koristio nešto poput  crnog  pleksiglasa(nisam siguran šta je to tačno bilo) i to je izgledalo veoma, veoma,  efektno ... a i lakše je za obradu u ''kućnoj radinosti'' od metala. Npr. i univer ploče ili kuhinjske radne ploče se mogu kostiti za prednju stranicu i one mogu  izgledati prilično zanimljivo i nimalo ''jeftino i amaterski'' ... ma možeš upotrebiti šta god da ti padne na pamet a da ti se sviđa ... i da ti se uklapa u bužet.

Poenta je u tome da su ti  hladnjaci konstruktivni elementi kutije, na koje  L-profilima i(li) firkantima(Al šipke kvadratnog preseka) povezuješ ostale stranice. Prilično jednostavno, a efektno rešenje, koje ne zahteva neke naročite majstorske veštine.

Ako su ti podaci za hladnjake tačni, računaj na nešto  malo preko 300C na hladnjacima,iznad sobne temperature; i to bez modifikacije šeme, sa oko 100W disipacije na njima, po kanalu.

I samo hrabro napred, polako,  bez žurbe, koristi najveću prednost samogradnje - izrada u etapama, u skladu sa raspoloživim vremenom i trenutnim finansijama.

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To je podosta toplote, ali koliko sam shvatio realno nije 100W disipacija nego nesto manje, a i nadam se malom redukcijom struje da ce biti ok, naravno da se ne ugrozi kvalitet. 

Ove hladnjake sam uzeo zato sto su novi novi, crno eloksirani, i bas povoljno placeni a skoro pa pasu za babela :-) sad valjda se nisam zeznuo :-)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

20 minutes ago, ALFA said:

To je podosta toplote, ali koliko sam shvatio realno nije 100W disipacija nego nesto manje, a i nadam se malom redukcijom struje da ce biti ok, naravno da se ne ugro

Pitaj chakiju, on ti je stručnjak za budženje mirne radne struje izlaznih tranzistora :D ... ili možda sync? :dubbio: Hm, nisam više siguran, poodavno je to bilo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

kad dodjes do sastavljanja , napisacu ti kracu proceduru

javi se pre nego sto montiras pcbs na hladnjak

na mom blogu imas dovoljno fotomaterijala, sa gomilom montaznih detalja

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...