Jump to content

"E tako amater uzme masinu i upropasti"


remam

Preporučeni Komentari

APP juce naidjem kod jednog komsije,mada mi bas i nije blizu nekim drugim poslom i nisam mogao da verujem sta je covek imao na tavanu,a ne znajuci sta da radi sa tim covek "mrtav ladan" uzme i napravi veoma bolne rezove (makar sam ja to osetio na sebi)!

Naime,kada sam ulazio kod njega u radionicu odmah ispod ulaznih vrata vidim korpu 12"-ice naravno bez srca,Alinico magneta koji sam zatekao na njegovom nakovnju,a na kome je natpis Toshiba 80W/8ohm,ali u svom tom mucenju oko bolnog rastavljanja magneta od korpe vidim da je membrana netaknuta,cak je i vesanje (zuto,tekstilno,tretirano premazom) ostalo u jednom komadu,ali je uspeo da unisti kalem zbog nekoliko grama BAKRNE zice!!!

U daljem istrazivanju nepoznatog uz njegovu pomoc,a iz velike radoznalosti i naravno zaljenja za tim jednim drajverom nalazim i ostale delove po njegovoj radionici!!!

Ovu metalnu hornu,naravno bez drajvera koji je takodje uspeo da unisti,aluminijumska kalotna membrana sa kalemom (naravno izguzvana) je takodje tu po stolu,feritni magnet od rekao bih ne premeravajuci 120mm je takodje tu,fazni klin u centru je takodje uspeo da izlomi kako bi ga ostavio sa rupom kroz magnet (ne znam sta mu je to smetalo,ali i to je unisteno),deblji aluminijumski poklopac membrane je tu takodje,u sustini membrana je bila sa druge strane i zvuk se emitovao kroz magnet u hornu sa druge strane!!!!

Hajde sad da vidimo kutiju koju je ubacio da mu bude od koristi za pilice!!! Iverica,jedno najmanje 20mm,haos!!!

Ovo na slikama sam jedino uspeo da sacuvam i trazeci po netu ispostavilo se da su to neke Onkyo kutije sa Toshiba drajverima koliko sam uspeo da saznam!!

Sve u svemu,kutije su bile u potpunosti ispravne i ocuvane,covek ih je unistio da bi dosao do magneta i kutije za pilice,a sto ja stvarno nisam mogao da verujem!!!!!!!!!!!!!!

 

CAM01552.jpg

CAM01548.jpg

CAM01549.jpg

CAM01550.jpg

CAM01551.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

10 minutes ago, milovan1963 said:

uzmi mu bar te horne...

Ma uzmi ti njemu lepo alat, pa ga zavitlaj u Dunav ... pardon, Đetinju(videh da si iz Užica).

To je moj matori rek'o kad mu je jedan ''prijatelj'' doneo trofaznu grebenastu sklopku u rinfuzi, da mu je sastavi ... naravno pre toga ju je ''stručnjak'' rastavio da je ''popravi''.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E kako sam se ja osećao kad sam u Žitorađi u ubogoj uličnoj pljeskavdžinici video par Tannoy DC200 vezanih lancima, vise sa plafona bašte , više natstrešice. Ušrafljene kuke u kabinete da bi se lanci zakačili, od klaćenja i udaranja o stubove, ulubljeni i oljuskani kabineti, sunce i kiša uništili furnir i drvenariju. Ječi Ceca iz njih. Meni se pokvari apetit, okrenuh se i odoh.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Samo da pobliže objasnim moj slučaj.

Odem da nešto privatno šljakam u Žitoradju. Jedina fabrika koja nešto radi ( čujem da je i ona sad propala). Dve znamenitosti u varošici su još i Cecina kuća i kuća Smiljka Kostića. I jedna i druga neprimerene komšiluku. Jedna ko trgovački centar Kalča ( poluprovidno  staklo, kule i rterase, džip ispred) druga ko tvrdjava na vrh brda ( sa kovanom ogradom koja košta kao i kuća otprilike). 

4444.jpg

Treća znamenitost je biblioteka koja zapošljava 7 bibliotekara , a po rečima mog domaćina, u istu on ne pamti da je neko "ulego" u zadnje dve tri godine.  Hebi ga, blagodeti partijskog zapošljavanja ( u malim sredinama). Najboljiji posao na celi svet: Bibliotekar u Žitorađu.

Da ne dužim , odradim ja posao, a pomagali mi tu neki momci iz fabrike, pa rekoh sebi ajd da odem da kupim po pljeskavicu i pivo da ih častim. Prošetam se do centra mesta ( jedine  raskrsnice) i nadjem pljeskavdžinicu. Prazna, nidje nikog ( dobar nagoveštaj da begam odatle ). Naručim ja i sednem u baštu da sačekam. Nije bašta nego streja ispred radnje na četiri direka i  sa dva astala. Ječi Ceca ( a i šta će drugo u Zitorađu da pušćaju) i meni pogled mahinalno nagore ka zvučnicima.

A ono Tannoyi sas zlatne korpe, oljuskani, ispucali, odlepljen furnir na pojedinim mestima, ušrafljeni u njih oni holšrafi sa kukicom i okačeni o lance pa na gredu. Od klaćenja na vetru i udaranja u grede svi izubijani jadni.

Kad se tad nisam šlogirao. Izgubim apetit, ponesem narudžbinu i vratim se.

Prošlo je dosta od tada a ja i dalje ne mogu da prežalim one Tannoye. Kako su dospeli tamo, zašto su onako kabadahijski tretirani, nemam pojma.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...