Jump to content

best buy mid woofer


AZZURO

Preporučeni Komentari

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 8
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

49 minutes ago, damic said:

NHF, malo si dao podataka sta zapravo hoces, 2 ili 3-sistemsku kutiju, zeljenu velicinu same kutije,  B/R ili kompresiju itd., moras biti precizniji ako ocekujes da ti se odgovori.

U pravu si . Dakle zanima me podnostojeća , bas reflex s prednje strane , dvosistemska ,visina kutije 90-100 cm . Razmišljao sam i o bookshelf varijanti al ne volim baš stalke , nekako mi to sve klimavo pa bi možda bilo zanimljivo i neku bookshelf varijantu da spakujem u podnostojeće s odgovarajućom litražom . Krenuo bih za početak s nabavkom midbaseva , ostalo bih s vremenom nabavljao u hodu  , koliko budu finansije dozvoljavale ;). Bitno mi je da se može doći do originalne šeme skretnice jer nemam mjernu opremu što bi odužilo projekat . Dostupni sajtovi za porudžbinu su mi :

https://www.audiohobby.eu/en/

http://www.hificollective.co.uk/componentshome.html

http://www.rumoh.eu/

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zanimljiv mi je ovaj projekat :

http://www.jantzen-audio.com/jad-6/

Drajveri nisu preskupi , samo ne znam kakav je ovaj visokotonac :huh: , po specifikaciji ovaj mid bas bi mogao da ide u neku kutiju do 22 l ... http://www.hificollective.co.uk/components/jantzen-audio-ja-6006-6ohm-woofer.html

Ako ima predloga , slušam ... pucajte :)

Nešto slično što se tiče fizičkog izgleda

 

 

01.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vrlo malo mid-basova je pogodno za podnostojeće kutije, što će reći - kutije veće zapremine.

Ako se ne forsira veća zapremina od optimalne po proračunu po T/S parametrima, već ta veća zapremina ispada po računu, to su po pravilu mid-basovi (vrlo) niže efikasnosti.

Niža efikasnost, veća kutija, i tjuniranje bass-reflexa na nižu frekvenciju znači i poprilične hodove membrane i na manjim snagama.

Niža efikasnost, a dublji bass znači da treba veća prostorija, i dalje se sedi od zvučnika, a to znači da za potreban SPL treba više snage, a više snage znači duuugačke hodove membrane, što onda ta jedinica ni ne može da odradi.

E sad, za tiše i srednje glasno slušanje i može, za malo glasnije slušanje neke kompleksnije muzike šireg dinamičkog raspona baš i ne može.

Od ta 3 iz prvog posta, ja bih verovatno išao na Seas, oko 20 L netto, i oko 45-47 Hz tjuning BR tunela. (D=54-60mm a L po računu)

Lično bih voleo da probam Seas Excel u TL kutiji. Ovaj: http://seas.no/index.php?option=com_content&view=article&id=355:e0049-04s-w16nx001&catid=49:excel-woofers&Itemid=359

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...