Jump to content

Philips CD 204


parabolis

Preporučeni Komentari

Posedujem u vlasnistvu vec neko vreme ovu divnu spravu, koja ulepsava atmosferu u mojoj porodici, svojim divnim zvukovima.

Ali , sa vremena na vreme starina matora ponekad stucne, zastane, pa nastavi dalje.

Naime, problem se javlja uglavnom kod 10 / 11 numere, tj pesme, pa nadalje. Svira redovno, ali ponekad pocne da preskace, muci se kao da ima neka meh ostecenja, ali ih u stvari nema.

Da li dolazi do rasipanja lasera, ili je brzina motora u pitanju.

Kako resiti problem, i da li je neko raspolozen da mi pomogne.Pitao sam jednog majstora i odbio me je , kaze ne radi cd pleyera.

U zadnjih godinu dana kod mene na slusanju je bilo nekoliko cd pleyera i to : Harman Kardon 7525, Micromega Stage I, Roksan Kandy KC 1, Rotel 8..nesto, Philihps cd 160, philips 610, Ariston CDPlayer....

Naravno , platicu intervenciju....:)

Ne bih se rastajao od mog philija....

pozz

1111.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 18
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Probaj da otvoriš čitač i uz pomoć štapića sa vatom i 50:50 otopine medicinskog alkohola i destilovanje vode, prvo operi sočivo sa obe srane štapića, a onda ga dobro obriši drugim suvim štapićem. Onaj prvi štapić treba da bude vlažan, ali ne sme da bilo šta curi sa njega, blago ga otri laganim prelaskom preko ruke.

Na sličan način obriši i vođice glave , nemj škrtrariti sa štapićima. Zatim lagani namaži vođice sa nekom grafitnom masti. Treba da je ima, ali ne sme da je bude previše.

Alternativno, kupi CD za čišćenje soćiva, postoji i za CD i za DVD čitače. Provrti ga prema štampanom uputstvu. Takvih CD-ova ima po radnjama ali mora da se potraži, ja ih kupujem u jednoj radnji specijalizovanoj za TDK medije, od VHS kaseta pa nadalje. Nalazi se kraj fudbalskog igrališta Zemuna, odmah iza njihovog ulaza ima jedna raskrsnica, ru skreni levo pa nekih 50-ak metara sa tvoje desne strane.

Napominjem: sočivo ISKLJUČIVO sa otopinom, nikako čistim alkoholom, on je agresivan i mogao bi da ošteti plastična sočiva, zato se mora razblažiti 50:50 brljom.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, dvv said:

Nalazi se kraj fudbalskog igrališta Zemuna, odmah iza njihovog ulaza ima jedna raskrsnica, ru skreni levo pa nekih 50-ak metara sa tvoje desne strane.

Nisi bio bar jedno 5 godina u radnji?

TDK radnja.JPG

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Iskreno, Vladd, nisam, nisam bio nekih 3-4 godine Hajde sada mi reci da te radnje više nema tamo, odnosno da sada prodaju nešto drugo?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 hours ago, sir Oliver said:

Nikako alkohol.

A opet, mora baš alkohol, jer jedino on nema bilo kakvih masnoća kao recimo benzin. Zato i ide kao otopina pola-pola.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mnogo gluposti na jednom mestu. Philips cd204 ima cdm1 transport i on nema klasicnu vodjicu koja bi mogla biti prljava. Cisti alkohol nije organski rastvarac. Razblazeni alkohol je organski rastvarac zbog polarnih svojstava vode. Cisti alkohol nije bas cist. iza sebe ostavlja primesu materije iz koje se destilise i uvek ostaje belo iza njega. za ciscenje sociva je dovoljno i sredstvo za stakla ili ako bas zelite neki alkohol onda mora biti sa oyznakom da je za hemijske analize a to znaci bes primesa. Ja korstim propil propanol za ciscenje stampanih plocica i mogao bi das e koristi za sociva

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Tako je nema pravu, ravnu vodjicu nego takozvani swinging arm princip. (CDM 0, 1, 2, 3, 4, 9 imaju ovaj princip drugi transporti ne). Socivo na tom modelu nije plasticno nego stakleno i to kvalitetno. (mislim da nemaju svi swinging arm transporti staklen socivo? mozda 4 i 9 imaju plasticna?) Laser bi trebalo da se isljucuje kada je pauza ili kada se ne vrti cd (kod vecine laser non-stop radi...) Zbog toga tako dugo i traju.

Ciscenje lasera nece da skodi, ali mislim da je tu veci problem. Mozda bi trebalo proci kroz agoritam provere i merenja osciloskopom signala u TP tackama prema manualu za taj model? Ali to je zesce d....nje. I verovatno kosta vise nego sam player...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

prvo izduvati samo vazduhom iz sprica. Pa probati tek posle tecnost... ali 75% verovatnoce da nije to.

Pogledati u manualu - postoje i kombinacije dugmica koji se odjedanput pritisnu i sluze za dijagnostiku. Vecina PHI playera ih ima. nekada davno to isprobao na modelu 304 i radilo je, trebalo bi da postoji i za ovaj model?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

On 7/10/2016 at 3:05 PM, dvv said:

Iskreno, Vladd, nisam, nisam bio nekih 3-4 godine Hajde sada mi reci da te radnje više nema tamo, odnosno da sada prodaju nešto drugo?

Prazno, sa leve strane, desno je frizerski salon. 

 

Inace je preporuka da se pronadje cela zamenska mehanika, stonovija, ako nema bas nove. Ako je plasticno socivo na diodi, ne pomaze briskanje, dobija "kataraktu", zamucuje se..

Samo stakleno vredi briskati, ali pazljivo, da se ne osteti prevlaka

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

11 hours ago, parabolis said:

Ok, a sta bi po tebi Dejo, mogao biti problem na philiu, osim godina , naravno?

 

Iskreno, pojma nemam, milsim da sam ga jednom samo video otvorenog, a šemu nikada. Iz iskustva znam da ima mnogo CD čitača starih i po preko 20 godina kojima nikada nije oičišćeno sočivo, ali i da ima novijih modela, kao recimo Denon 3910, koji su puni čudesa i mogućnosti (svi formati računajući i DVD sa Faroudja čipsetom, 8 Burr-Brown DAC-ova, itd) koji su izuzetno osetljivi na čistoću sočiva, praktično teraju vlasnika da ga čisti bar dva puta godišnje. Ili će da preskače ili gubi tragove sa diska. Mada normalno svtarno bez greške čita sve i svašta - sem kada traži čisćenje. Stariji modeli, recimo Yamaha CDX 991, nisu tako probirljivi. A nije vala ni novi NAD C 565BEE.

 

Nisam majstor, pa nemam statistiku popravki, ali meni se ćini da je najslabija tačka CD čitača samo sočivo i sanke po kojima se kreće koje se nakon niza godina naprosto osuše i predstavljaju preveliki otpor klizanju. Kod drugara koji jesu majstori, ispada da je pogon najstabija karika jer večito jure pogonske jedinice. Kod izvesnog broja mehanizama će raditi i zamena lasersje diode. Ličnoe, nemam takvih problema niti sam ih ikada imao, sem sa Denon-om i njegovim zahtevima za ćiščenjem sočiva.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da l i je neko raspolozen da mi uradi modifikaciju philipsa, kad cu vec raditi refresh kodnisha, da jednim udarcem ubijen dve muve. Znam da ce mnogi reci da.se ne isplati, ali meni je ovo iskljucivo hobi, ....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa nisam bas nesto vican, ali sam raspolozen da naucim, citam vec dosta dugo o tome, sad samo jos da se uhvatim u kostac sa azdajom.

Sto se tice diy, uradio sam sebi, i jos radim, kablove, interkonekt uglavnom. Pomaka ima, cujnih, naravno, najnoviji je od fabrickog klotz kabela KLOTZ A.I.S. OT206BL...imam i nekoliko kablova koje sam svojerucno pravio, uvlacio posrebreni bakar u plasticno crevo, onda preko tog creva navlacio sirm, pa umotao sve to u Al foliju, i na kraju u termoskupljj buzir, to mi je tzv "hot" zica. Minus sam pustio kroz neku obicnu p/f zicu manjeg preseka, pa onda opet sve to u termoskuplj buzir. Duzine tih interconect kblova su max 0,5m.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nema tu maste, u hobiju kao ovom, usi su najbolji sudija.

I jedno pitanje za gosn trottera, da li si imao prilike slusati philips 204, i bez obzira sto ima 14bita dac, muzikalnosti mu ne nedostaje. A upravo onaj diy koji sam napravio od klotz kabela, cucnuo je na taj cd player. I doneo mu je boljitak i to neverovatan. Pre svega prostornost, bolji srednji spektar, bas je postao za nijansu cvrsci....sve u svemu pogodak.

Poredio sam ga sa roksan kandy kc 1, ariston cd player, dva pleyera iz nesto vise klase, meni je uvek kao ppbednik izasao phili 204.

To je moj zakljucak, kod mene u mom sistemu. Sto, naravno ne znaci da cu tu stati, polako ce na.red doci u bur brown dac-ovi, da vidim njihove mogucnosti. 

Pozz...

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...