Jump to content

Woland


Woland

Preporučeni Komentari

trenutna forumska mantra je, interpretiram veoma grubo, a bez namere da uvredim bilo koga: bolimeuvo za sprave ja slušam muziku.. slažem se - i ja slušam muziku, ali uživo :D:w00t::crazy:

kada dođem kući, ipak upalim mašineriju :) Nagra VPS i PL-L su zaista sjajni uređaji, kako inženjerski, tako i zvučno (ono - čuju se do komšije, al ipak ne razvaljuju tarabu :) ).. meni se sviđa i dizajn, al ne smem da kažem, nesam stručan pa da mi se svidi :) 

VPS (phono) trenutno ima jedan ulaz (biće ih 2), za MM ili MC.. MC sekcija ima svoje stepape.. ima i mogućnost korekcije loadinga karticama sa otpornicima (trenutno je unutra kartica sa 1KOhm, lepo se složila sa LPS), lampe i elektroniku (valjda jFet, ne znam bemliga) za gain (može da se isključi), 2 MM krive (RIAA 1953 i IEC 1976), SE i kvazi balansiran izlaz.. dve različite cevi (menščini, a mrzi me da proveravam ECC81 i ECC83), kapiram da su obe dvostruke triode, i odvojeno napajanje.. onako - mnogo elektronike spakovano (integrisano) u malom.. nije košer audiofilski (po nekim shvatanjima) ali svira utripm dobro :)

PL-L (line), potpuno balansiran preamp (može i SE) iste lampe x 2, odvojeno napajanje, SE i BAL ulazi i izlazi.. i on svira utripm dobro :)

do sada su ga čuli - Grozni (barem trired), Superfi i Milovan1963.. nisu rekli ništa, još se oporavljaju :D 

bilo je interesantno porediti PL-L sa Iron Pre: različit karakter bliskog (istog) kvaliteta zvuka.. moja su oba i ni jedan nije na prodaju, dakle impresija je objektivna.. Nagre su u sistemu navršile 2 meseca, tako da sam imao vremena da ih dobro osluhnem.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja ono sto sam cuo je bilo sjajno!

Jedan od najboljih sistema uopste koje sam slusao. Bez ikakvih zamerki (sem na velicine zvucnjaka :D)

Cak su mi se i fajlovi svideli kako zvuce...valda sam jos pod utiskom one Vege kod drugara i straha od nerotirajucih izvora muzike

 

Woli, svaka cast! Uzivaj...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

45 minutes ago, Superfi said:

Ja ono sto sam cuo je bilo sjajno!

Jedan od najboljih sistema uopste koje sam slusao. Bez ikakvih zamerki (sem na velicine zvucnjaka :D)

Cak su mi se i fajlovi svideli kako zvuce...valda sam jos pod utiskom one Vege kod drugara i straha od nerotirajucih izvora muzike

 

Woli, svaka cast! Uzivaj...

Da, to mu i ja kazem, treba uzeti vece, muske zvučnike :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, ninja said:

Da, to mu i ja kazem, treba uzeti vece, muske zvučnike

 

1 hour ago, Zen Mod said:

 

kako bi tek radili da nemaju rupu u sredini

 

KAKO RAZDEVICITI SEBE I POSTATI ODGOVORNI HIFILISTICAR

Ovaj post nece biti o tome kako posle 2 minuta loseg seksa postajes kao muzjak, naravno silna alfa, vec o necemu dijametralno razlicitom. Razdevicenje mozga, to jest sirenje unutrasnje rupice za prijem i uzivanje u jednoj grugacijoj dimenziji zvuka, u prihvatanju istog i samim tim, jel, prelazak u svet odgovornih muskaraca hifilisticara, to jest analogiji sa ja sam musko bre. Nekvalitetni seks dvominutni sa pocetka posta nema nikakvu analogiju sa prethodnim sistemima, on je tu samo kao staka, a za sta procitacete kasnije.

Elem, secam se kao klinac, cale i keva idu na plac, prazna gajba, ja vec u 14 casova balavim, trese mi se cuna pionirska iako ona dolazi tek oko 19, u glavi ludilo testosteronsko, a ja nestrpljiv, balavim li balavim..... ( sad jasno otkud ono o losem sex-u neiskusnom). Bas tako sam se osecao kad mi je moj daleki rodjak, prijatelj i ljuti rival Wolland javio sta je uslo u kucu. Neizdrz samo taki. Za gosn Kudelskog sam cuo samo, video slike, al slusao nikad. Brze bolje izmislih put za Suboticu, a kud Subotica tu i Vrbas ravni blizu. Sad da ne davim mnogo, atmosfera dobija na dinamici. Ulazim u kucu, priguseno svetlo, zna zlotvor sta valja, da se bolje vide Nagre kako svetle. A svetle onako diskretno, odmereno u svoj svojoj inzenjerskoj bahatosti i dobro prikazanoj lepoti ribe od tri banke naspram nafrakane klinke od dvadeset godina ( setite se Seron Stoun kad prekrsti noge, pa uporedite sa kamencima sa nase estrade, e to je to). Nagre same po sebi i same za sebe mogu da stoje di ocete. U muzeju, u vodoinstalaterskoj radnji, u nadrkanom penthausu ili na Kalenic pijaci. Gde god da ih stavite svuda plene paznju i oplemenjuju prostor. Toliko lepe da teraju na krivicno delo.

Sad neki ce se zapitati koji ce mu moj ( da ne ulecem u tezi izraz) to. Ima li kraja ...svemiru na primer....zivota posle smrti...postoji jos xxx podjednako glupih pitanja. Rival mi imao priliku, mogucnost, cuo, covek mora biti kompletan ludak da ako vec moze sebi oplemeni zivot jednom takvom lepotom (ajd sto sebi, nego i meni) ispusti priliku. Dolazim sad i do onog dela koji cini muskarce muskarcima a brkate zene jos maljavijim po nogama. Svestan je bio i onog dela populacije koja pisa na sve u svojoj navodnoj dobronamerboj upucenosti, koji se kaci na biografije i sumnjive prezentacije tipa sve je to tuki, ima bolje a za mnogo manje, koji su bili na prst u dupe sa Kudelskim, te samim tim nesto od njegove aure preslo i na njih. Svi koji imaju tu intelektualnu gangrenu, sad ce lelemudati, i neka, samo im porucujem .... odjebite u troskoku. To je onaj deo kad se postaje odgovorni hifilisticar. 

Zvuk sta reci. SLazem se sve to blizu, sve to isto, sve to... al brate Nagre mi nekako istije od svega sto sam slusao do sada. Verovatno postoji negde nesto bolje ( jbg ja slusao nisam nista bolje). Znaci, koji bre bas, visoki, koje bre pi..ke materine, nema nista. To ne postoji. Ima izvodjac i orkestar. NAgre su  lepe, gledas ih onako ko Seron Stoun iz zagrade malopre, a zvuk je negde ispred tebe, puna ga soba, nista ne remeti lepotu, samo nadslikava sloj po sloj. I ne ulepsavaju nista, nema predimenzioniranosti u zvuku, samo jedna divna scena i muzika koja je samo to i nista vise. Na koncu, zar nije to ono sto je i bit ovog hobija svima nam dragog. Muzika samo. Negde je receno dostojanstvo je mera stvari. Ja bih dodao i odmerenost. Nagre su bas to. Odmerene, dostojanstvene i nadasve ponavljam cista muzika. Uzivati u muzici moze se i sa drugim sistemima neizmerno, ali Nagre zaista razdevicavaju mozak i daju nesto drugo. Ko ih poslusa otvorenog srca i uva, naci ce mnogo, mnogo zadovoljstva i skrivenih detalja otmeno prezentiranih u svoj njihovoj  lepoti. Svaka cast i uzivaj u muzici. pozdrav.  

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nekom Nagra, nekom Maćeha.

da svakom Nagra legne na prvu loptu, ne bi je Wolandu prodavao, zar ne?

Ako ćemo po hifilističarskom žargonu, jedina sinergija koja je bitna  je sinergija između sistema i korisnika. Ko to postigne, imao se rašta i roditi :) 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...