Jump to content

Woland


Woland

Preporučeni Komentari

1 hour ago, grau said:

koji ti phono bolje svira u opciji MM plus tango SUT - salas ili ono?

Salas je u oba slucaja, samo je za MC pojacanje dodat deo iz Pass Ono sa cetiri paralelisana jfeta, kao na Vasem Pearl. Sada se SUT spaja direktno na Salas umesto Ono, tako da je prethodno bila kombinacija Ono+Salas a sad Sut+Salas

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

koji ti phono bolje svira u opciji MM plus tango SUT - salas ili ono?

Impuls je sve rekao.. ali interesantnije će biti poređenje PP1 - Tango

lijepo [emoji6] mada ne može bit kad se malo gurne da nema feedbacka :tongue10:

Jedini feedback ima moj trosed [emoji1]

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

4 hours ago, Woland said:

@Miloš 1210 Fala. Tanjir je ravan, to što vidiš je upušten prsten, širine manje od 1 cm.

Aha... A jel to znači da se ploča oslanja na tanjir samo srednjim delom sa etiketom, tamo gde je vinil uvek deblji, a tanji narezani deo ploče levitira u vazduhu? Ja sam navikao na mekane elastične matove gde ploča čučne kao guza na nošu, pa mi je ovo rešenje malo neobično...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo male korekcije > tanjir ima na sredini udubljenje od 1.5mm, prečnik tog kruga gde je vinil deblji je 105mm, tako da vinil leži celom površinom - nema levitacije

Znači standardno je rešenje, i sam koristim mekši mat i nema problema

Ono što se vidi 1cm pri kraju, to je samo deo gde je nož izlazio iz traga, nema govora o tome da je  tanjir samo na tom delu upušten 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 3 nedelje kasnije...

dobro veče.

Da prijavim da smo stigli kući iz posete Wolandu i da napišem kratki očevid sa lica mjesta.

...sve je počelo u podnevnim satima kad je postalo izvesno da popodne nemam nikakvih obaveza, i da mi se posle nekoliko nedelja iskalkulisanog života odjednom ukazala anomalija u Matrix-u obaveza, pa sam odlučio da iskoristim priliku da ostvarim jednu od davnih želja, da posetim Wolanda.

Nakon kratkog utanačenja sa domaćinom kog sam sebično deranžirao sa namerama puta do Vrbasa u last minute maniru, krenuli smo na belom paripu do Vrbasa Eci i ja.

Mogu vam reći da se Wolandov sistem razlikuje u puno stvari od do sada slušanih sistema.

Ajdmo redom.

Komponente. Većina njih (phono preamp, line preamp, amp, zvučnici) su domaći proizvodi (Impuls, ZenMod, Velikinac) ili su ex-Yu (Kuzma) sa pojačanjem Ecijevih komponenti (tanjir za Kuzmu, kutijanje Tango SUT-a).

Raspored. Muzikalije imaju svoje police, mesto i vreme u stambenom prostoru i čine harmoničan deo životnog prostora. Grozni, žao mi je, ali da Wolly ima i 18-colni dualkoncentrik u zenovom MLTL od 1000 litarskoj kutiji, opet se ne bi činio veliki. Mali mu je. Mislim ne štrči. Lepo se uklapa, kao da ga nije pravio čopor bezobzirnom audio-zaluđenika nego tri doktoranata fakulteta primenjenih umetnosti i dva savetnika časopisa Schöne Wohnung. Zenov Trojanski Konj na donjoj polici koji u kutiji kasetdeka krije Gvozdena prosto nije došao do vizualnog suda jer se utopui milozvukom u ceo muzički sistem tako da ga nisam ni video samo čuo.

Zvuk. Paaaa, nisam bio gladan samo priče nego i svirke a i ko bi joj odoleo kad vidi tako lepe komponente na gomili i vlasnika koji ima opasno dobru kolekciju muzike koja mi je većinom nepoznata po naslovima, delom po izvođačima ali mi je veoma poznata i draga po žanru.

Tako da nije bilo druge nego smo provrteli solidan broj naslova džeza, klasične muzike, Zvonka Bogdana, eksperimentalnog/psihodeličnog roka. Ne znam u čemu sam više uživao, u muzici, priči, druženju ili u mešavini sva tri.

Šta mi se najviše dopalo u Wolandovom sistemu? Sinergija. Možda zvuči skromno. Ali zapitajte se, kad ste je poslenji put postigli ili joj se barem malo približili? :)

Hvala na gostoprimstvu još jednom, nadam se da ćemo se u skorije vreme videti u Zrenjaninu, bio bi mi veoma drag i cenjen gost.

Živeo!

P.S. nisam fotkao. Ako neko jeste nek turi fotke ako misli da treba.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Zflazar najlepše stvari se najčešće dogode spontano i neplanirano.. vreme nam je proteklo veoma brzo, tek nešto malo od svog ludila sam uspeo da ispoljim.. ostadoh uskraćen, al nema veze mogu ja da ludujem i u gostima :) malo se pilo (sasvim malo), malo sam ih gušio izborom muzike, mnogo smo pričali (baš ni malo ogovarali :) ), bavili se genetskim inžinjeringom (ono - kako napraviti idealnog diyera :) ), i.. pa bilo nam je super.. i biće nam opet.. :thumbsup:

Eci je nešto slikao, al mislim da su to bile etikete na flašama, to za Groznog, da vidi šta je (opet) propustio :)

@Zen Mod ma Blues Brothers from Nagybecskerek :)

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...