Jump to content

Sav Taj Jazz !


BANAT

Preporučeni Komentari

Ovi džapanci praše samo tako.

Banat ga ubode ga ponovo!

:respect:  

 

Chaki svaka cast mladim Japancima iz I.J.U. band-a  , zaista su vrhunski Jazz umetnici , ali isto tako nisu lose ni Japanke ,

 

recimo ova mlada Japanska umetnica koja se predstavlja kao Flexlife , :good2:

 

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kazu za Mingusa da je bio perfekcionista.
 

A tko od velikih nije? Dobro...Miles je navodno ekipi jednom prilikom samo dao note i rekao "Dečki, hajmo snimiti album Kind of Blue".....i što sad - morali su snimiti. :D

No dobro. To si možeš priuštiti ako ti je ekipa Cannonball, Coltrane, Paul Chambers, Jimmy Cobb i Bill Evans. Evo imena (pl.) za kačenje albuma. :hihihihi:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kako će tema odmicati tako će se vjerojatno sve više specifične mjuze pojavljivati u njoj tako da mislim da je dobro u prvim postovima postaviti neke općeprihvaćene točke u jazz glazbi. Jedna od takvih (uz već spomenute od moje strane i od drugih sudionika) je svakako Jarrettov koncert u Kelnu iz 1974.
Za album sam saznao na zgodan način. S jednim simpatičnim djevojčurkom sam se vozio u autu i svirao je Montreaux Alexander (onaj album što sam ga ranije ovdje postavio. Otuda Montreaux, a ne Monty).
Negdje na povratku je spomenula da joj je super Keith Jarrett i njegov Koeln concert. Pravio sam se da znam o čemu priča i samo potvrdio da je super. :) Kasnije sam ga i nabavio.

Dakle, Keith Jarrett Koeln concert:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Još jedna opća točka u Jazzu. Mjuza je okej, ali album je poznatiji po dobroj snimci i produkciji od strane Proprius recordsa.
Ime je dobio po kolokvijalnom nazivu kluba u kojem je snimljen. Ime kluba sam zaboravio, ali prije njega je tu postojao Pawnshop (zalagaonica), pa otuda i naziv.
Negdje davno sam čitao da se radilo o samo dva mikrofona za snimanje, ali ne da mi se sad tražiti da to i sa sigurnošću potvrdim.


Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...