Jump to content

technics sa-ex100 danas nabavljeno


marmis12001

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 9
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Danas sam nabavio technics sa-ex100 sta Vi mislite o njemu

 

Ne mogu da ti dam direktan odgovor za taj risiver SA-EX100 model , ali sam musteriji pre neki dan popravio vrlo slicng koncepta integrisano pojacalo SU-X977 , oba modela koriste Chip-pojacala snage koja rade u nekoj tkzv New Class A .

Cenim da su oba modela cista konfekcija , mass produkcija , zvuk je nista posebno ,  za usporedbu  , stari ali dosta modifikovan Revox A78  sije ga zvucno bar za tri klase , jedino sto mi se tu dopalo jeste kako radi servo ventilatora za hladjenje .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Djubre,toliko je dobar da mu treba i ventilator.Prava masina,zavisi od izvedbe da li je u pitanju ,,a" klasa moze da bude i uzarena,pa opet nema ventilator,ili ako je dobra ab klasa,takodje treba lepo da radi bez ventilatora.Gomila njih se neznatno greje,a i ako se greje,nikom nista.Vecina dobrih pojacala su pravljena da izdrze neko vreme i u kratkom spoju.Propeleri su za druge vrste uredjaja.

Technics je interesantan kad pise Su v8,Su v9 i u tom stilu.I to nije mnogo skupo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja se po pitanju ventilatora ne bih u potpunosti složio sa kolegom Tepesom, doduše nije da se u potpunosti ne slažem, radije bih preformulisao - ventilator ne mora obavezno da podrazumeva loš uređaj*, loša implementacija i pogrešni razlozi za implementaciju ventilatora su ono što je problem.

I ja sam bio izuzetno skeptičan i sama pomisao na ventilator u kvalitetnom pojačalu mi je sama po sebi bila bljak! dok nisam bio na neki način prisiljan da to zloupotrebim... Ispade da to nije toliko zlo koliko sam mislio, ali se mora uraditi pošteno. Bojim se da u Technicsovim uređajima klase kao što je ovaj, ventilator bio način da se srežu troškovi u proizvodnji a poveća profit a to su sve pogrešni razlozi... Imao sam nesreću da posedujem nekoliko sličnih, doduše novijih Technicsa sa ventilatorima i ni jedan nije bio ništa posebno - čista komercijalna sprava, minimum kvalitetnih delova sa privlačnom šminkom na prednjici, ali što se tiče soničnih performansi, ama baš ništa vredno pažnje... Ventilatorom se tu kompenzuje nedostatak kvalitetnog i dobro promišljenog inžinjeringa...

 

*- Krell KSA-100 naprosto ne može da se nazove lošim uređajem - možda se nekom ne dopada kako zvuči, ali nipošto ne može da se nazove lošim uređajem...

- ko je skeptičan slobodno se može smatrati pozvanim da posluša mog Bastarda, sa sve ventilatorima :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ccc...

do sada: konfekcija, djubre, bljak.

niko nije pito za cifru pošto je nabavljeno, meni je to veće merilo.

 

Jeste merilo koliko košta - za sve u principu važi pravilo koliko para toliko... ali kad se probije neki limit cene prestaje da važi. Posle određene sume, ne mora više ni to da bude tako da skuplji uređaj bolje svira nego jeftiniji, tada se već svodi na subjektivnu procenu tipa sviđa ili ne... U ovom slučaju, sumnjam da je potrošeno bogatstvo, pa se jedino može svesti na sviđa mi se ili mi se ne sviđa, tj, sviđa se novom vlasniku ili mu se ne sviđa, ali to ne bi trebalo da pita druge nego da sam oceni, proceni :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...