Jump to content

Beyma 15k200+Fostex 126E


Shoba

Preporučeni Komentari

Evo posle dve godine plod rada Zvuleta i mene.

Fostex 126E, Beyma 15K200

Bi amping, fantasticni F5 u gornjem delu tera Fostex-e a u donjem D class tpa3116.

Danas je merena i zavrsena skretnica. 6db smooth

post-941-0-62634600-1424547543_thumb.png

A evo poredjenja radi JBL od 11500E JBL 1400 Array 

post-941-0-88701100-1424547649_thumb.png

Fostex-i cekaju ove nedelje svoju kutiju pa su jos uvek u probnoj. 

post-941-0-81576100-1424547972_thumb.jpg

post-941-0-08536800-1424548011_thumb.jpg

post-941-0-25995100-1424547992_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Cuo sam ih kod Shobe. Veoma uravnotezen, precizan i prirodan zvuk. Bas taman toliki kolki treba da bude, bez ikakvih muljanja. Shobina soba cini sve da upropasti zvuk, ali u ovom slucaju je nemocna.  Veoma interesantno resenje skretnice ( zove li se to tako).  Opake kutije blago receno.  Uzivao u slusanju istih. Mnogo, mnogo zvuka za pristojne novce. Pozdrav

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Interesantan detalj: Koliko pojačalo tera kolicke zvučnike, i kolicko pojačalo tera kolike zvučnike :D

 

Inače lepo, verujem da zvuči više nego pristojno za uloženi novac :good2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Grozni je bio kod mene ovih dana i video koliko imam problema sa prostorijom. Plafon je u jednom kraju 1.80m a u drugom 5.00m i da jeste potkrovlje, sve od betona napravljeno. Bass je tjunovan na 45hz ali zbog oblika sobe i polozaja merenja dolazi do ponistavanja. Bass ne juri po sobi vec svira iz instrumenta koji se nalazi ispred slusaoca, ali verujem da ce Grozni objasniti bolje zv sliku nego ja.

Freq. ukrstanja je 250Hz Minidsp.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nije bio problem zvucne slike ni u jednom trenutku, vec zvonjava sobe. posto ja nisam tehnicko lice, pokusacu ovako da docaram zvuk kutija i opisem problem sobe.. Brajan Bromberg - Wood, prva stvar. Dinamicki ispracen pocetak samo tako. Ni jednog muljanja, ni najmanje laudnes efekta, bas zaista tu, sa svim alikvotama, oseca se da je to odlican kontrabas, cuje se akustika drveta u zvuku instumenta ( glupo receno, al mi sad ne pada bolji izraz na pamet), posebno u delovima gde Bromberg svira fazolete. Taj ton traje, traje... Ma lepotica jedna. Na come together sa iste ploce, ton, udarac na zicu, odmah udvaja pa zavrce ton i to se sve ne samo cuje, nego i vidi.Kao na onim You tube tutorijalima tipa odsvirajte ovo kao .... Gde je sad soba u svemu tome. Nije problem svit spota, ali kad se pomerite na neke pozicije, dolazi do izrazaje njeno zlocanstvo soba. Negde basa u visku, negde u manjku, ponavljam nema veze sa svit spotom.  Soba radi svoje, ali uz malo zaigravanja sa akustikom iste, moglo bi se tu dosta toga ispraviti, ili ako ste u rodu sa Miskovicem ili Karicem kupiti novi stan. Pouzdano znam da Shoba nije ni u kakvom srodstvu sa malopre pomenutima cuvenim audiofilima, tako da mu ostaje samo ona stara Sumadijska srednjovekovna izreka.... Mikrofon  u ruke, Mladena za usi,  dvamad meri, trired pi rakijicu i rokaj dampere. Spasa mu nema.

Gornjeg dela spektra sto se tice, ono sto ja volim . Fulrendzer Fostex 126 bese li, ustrojen dole, tako da svira relaksirano i po slusaoca uvlacno u pricu. Precizan, lep bez suvisnog ataka i vriska sve kako treba. Najvaznije prostor ogroman, raspored izvodjaca kako treba, i sto je najvaznije celovita zvucna slika. Nema naglih prelaza u zvuku, nema teskih rezanja, kao da slusate jedan drajver a ne dva. Ma milinica od kutija. Oce me nesto u zadnje vreme da slusam dobre kutije. Da zavrsim, veoma, veoma dobre i zanimljive kutijice, velicine ves masine, a u relativno maloj, al zato zajebanoj sobi.  Puno dobrog i zivog zvuka. Razlicite materijale razlicito sviraju, svaka produkcija razlicita, znaci NE LAZU!!! Shobo uzivaj i teraj samo. mnogo skuplji projekti nisu zvucali tako kao ovaj tvoj uprkos veseloj sobi. Drago mi je sto se pokazalo da ne svira samo  njegovo nakurceno visocanstvo Tanoj, vec i ovde par puta inkriminisana Beyma. (doduse ja sem Wolandovih, ne cuh Tanoje, a da mi se svidjaju... mozda ja i nisam osba koja sme da pise o kutijama, al ajde).

Pozdrav od mene Groznog

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nije bio problem zvucne slike ni u . . . .

U jbt. koji elaborat ( nejasno mi samo ono oko relacije Tannoy - Beyma, tj. "nakurčenosti" i "inkrimisanosti", ali i nema veze, nebitno mi ).

 

S obzirom da sam bio sprečen da budem u društvu sa vama to veče, posle ovog isčitavanja kao i da sam bio. :)

Sve u svemu, čestitam Shobo na istrajnosti i konačno završenom projektu. :thumbsup:

Ovako sa slika kabineti izgledaju sjajno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne napisah.

Vladac, genije, me je lepo pitao što supertviter nisam stavio odvojeno jel se otvaraju mogućnosti igranja s drugim tviterima, biampingom, skretnicom... Filozofija genija.

Kad ti dosadu Fostex zameniš sa nečim drugim, fr, 2,3,4... zvučnika, bole te briga. Bas, ajd drugi... Možeš da se igraš do mile volje. Staviš Fostex, a pored sasvim nešto deseto. Boc jednu kombinaciju, boc drugu. Milina za igranje. Imaš minidsp, učitaš setings, nema novih delova skretnice...

Sobu ako možeš odradiš dampiranje ali i to je pitanje. Gore pomenuti zlikovac vladac mi je pokazao na nekom sajtu, gde uneseš dimenzije sobe, pa ti pokaze grafički rasprostiranje, pokrivenost basom kod različitih frekvencija. Nemamo mi dovoljno velike sobe za niske tonove. Kutija mi je bila tunirana na 37hz i imalo je tih niskih al muljavo, nepotrebno, prvo što je uradio je skinuo cevku, tako da je sad 50hz i baš mi se sviđa bas. Lako, nije muljav, bolje. Sad svi mi bi hteli da nam bude 20-25, sram vas bilo herci su u pitanju, al nemamo hifi rodbinu koju pomeni Grozni. Kucam na glupom telefonu pa mi brljavi. Ne zamerite.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bilo par projekata na forumu, nisu ih nesto ljudi silno hvalili  ( doduse nisu ih ni kudili mnogo, onako, relativno ravnodusno svi prema njima ), ono sto sam kod Shobe slusao i ono sto sam citao, nema sanse da povezem. Opasno rade ( barem u Shobinom slucaju), a nema potrebe da prodajes bubreg da bi ih imao. Za relativno malo para zvuka na gomile.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...