Jump to content

Beograde grade.. poseta DJ Niku, Groznom i Doktoru


Woland

Preporučeni Komentari

Jutro sam započeo žurno, odmah promenio IP adresu i oprezno se ušunjao u klozet iz kog me na pravdi Boga banovalo, sa zadovoljstvom konstatovah da je tamo sve kako je i bilo: pod uvek budnim okom i kontrolom Velikog Majstora Mahača (VMM), na brzinu izgovorio jutarnju mantru posvećenu rezultatima merenja, izbaždario slušni aparat puštanjem vode iz kotlića, istegao se pred ogledalom da neutrališem lambda položaj u kom ničim izazvan već neko vreme spavam i sa zloćudnim osmehom na licu, skinuo dasku sa klozetske šolje, nameran da je upotrebim ukoliko usput naletim na nekoga od Cipelića.

 

Sa osmehom čoveka koji namerava da osvoji barem bod u gostima, pokupih usput i dve ploče Paul Motian Le Voyage i Om – Advaitic Songs:

 

0009ac7c_medium.jpeg 120629-OM.png

 

 

Sedoh u motorno vozilo, ubrzo pređoh Dunav, pa potom i Savu i stigoh.. pokupih usput Groznog-Meinhofa (zvanog Džavolčič), i stigosmo kod DJ Nika..

 

Nik ko Nik, sa osmehom Godzile koja izlazi iz Morave, isprsio se pred nama i pokazao ganc novu HiFiles show majcu, koju je nazuo pošto je zaboravio da na Kaleniću kupi venac belog luka i okači ga oko vrata, iz čiste predostrožnosti.. Oporavismo se nekako fino razlađenom dunjom, dok je DJ slavodobitno prebirao po tastaturi birajući kojom će mukom da nas muči.. F5 by Sipi i nekakav krakati DAC, uz well tempered computer (čak dva, Nik preko jednog pušta muziku na drugom PC-u) i neobične OB kutije sa ukoso postavljenim Eminence basovima (self powered) i širokopojasnim u OB-u, zaista stvaraju magiju. Odličan potpuno digitalni sistem, jedan od najboljih koji sam imao priliku da čujem..

 

Krenusmo kod Groznog-Meinhofa (zvanog Džavolčič), usput uzesmo provijant, išli smo prvo desno, pa levo, pa uzbrdo, dok na kraju ne izbismo pred zgradu Velikog Majstora Mahača, ušunjasmo se neprimetno i bez gubitaka u Groznoga Izbu, oficijelno sedište Samo Srpskog Audio Sistema (SSAS), sastavljenog i tjuniranog na naučnoj bazi ali i pod snažnim uticajem tradicije.. Netom kroz prozor skupljajući padobran uskoči Doktor-Traumatolog, celivasmo se ko strine i posvećeno prionusmo na roštilj.. Grozni je na vrtešku montirao Šrederovu ručku, VJ ga je prvo premeravao pa mu je BTV nešto čačkao po skretnici, Impulsov preamp i Sedre srećom nisu pipali, i rezultat je bio sasvim dobar, dapače odličan. Analognom delu SSAS-a bi pozavideli mnogi audiofili, ali u sebi..

 

Naposletku pođosmo i kod Doktora-Traumatologa, usput se nekako pogubismo u prevodu, verovatno nas je u odlasku zakačilo svevideće VMM-ovo oko, ipak se nekako sabrasmo i zakoračismo u Doktorov vinilni raj. Na pitanje: imaš li, automatski odgovor je: koje ćeš izdanje.. Doktor je pogasio sve laNpe koje je imao (čak i one pogoleme vetejke), i rekao nam da je sve to kurton u odnosu na Quadove elektrostatike sa pripadajućom amplifikacijom. Prvo smo mu verovali na reč, posle smo se razgaćili i verovali svojim ušima. Cimao sam ga levo, pa desno, zanovetao, tražio ovo pa ono, sve me je poslušao i još i nastavljao u zadatom pravcu.. Prepotopski Quad sistem zvuči sjajno, tako i izgleda i sva je prilika da će još dugo uveseljavati svog vlasnika..

 

Time se okončala moja misija.. Fala vi na gostoprimstvu..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E jbg, dozva me Digital, da se prposni junosa ne plasi vise. Ziv sam. Nije Sava dovoljno duboka za moju debelu zadnjicu. A i da skocim, ne smem, cunami bi slupo pola preka sve do tamo severa.

Elem,....

Uticajni Precanski (polu)ilegalac blagoizvoleo je posetiti nas skromne i njegove Precanske svetosti jedva dostojne (uze)Srbijance u subotu dana jucerasnjega. prikazavsi pritom cist nepatvoreni entuzijazam, dobru volju, sklonost ka idealizovanju sveta, te neverovatno Terezijansko koriscenje pa recimo pripadajucih titula na relaciji  " serdar-vojvoda", pri tom, moram priznati oslobodjen teskog tereta  "Dikmezuringa", kojem su poneki ( tacnije receno, skoro svi) vrlo uticajni clanovi ove nase male, vesele sekte hifilisticara skloni, kao osnovnoj radosti realnog zivota.

Hrabro prosavsi pola grada, 3 (ej, i slovima za pokolenja, tri ) kruzna toka, ali ne i Slaviju, nadjosmo se na Autokomandi ( i to je kruzni tok), gde ja preuzeh upravljanje motornim vozilom (toliko o njegovoj hrabrosti), te krenusmo do prvog cimbenika ove price, DJ Nika, coveka koji upravlja celim digitalnim audio svemirom i to sa Ej dva kompa. Vrlo pedagoski nastrojen i sistem i domacin. Na vratima sok.  Manje bih se iznenadio sedalnim (golim), delom Stanije Dobrojevic, nego sto se iznenadih krajnje eroticnom maj(i)com respektabilnog nam fanzina (nezavisnog, jel), na Nikovom zategnutom (do pucanja) telu. Paz ko prica o liniji. Ne pomaze ni dunja ...razladjena...rk jedna, ....rk dve...pa bogami rk  treca, te polako zaboravljam na isljenu ilegalu zbog teskog prihvatanja (njihovog) istine. Poce slusanje i tada polako pocinje da se otvara crvotocina u dalekom cosku svemira retko posvecenim astronomima samo poznata pod tajnim imenom Karaburma.  Zvucnici, odmah da kazem u akusticnom kratkom spoju, naravno za nas neprosvecene idejom "Dik i ostalih mezuringa" ( u daljem tekstu, ako se bude javljalo...samo mezuring), za divno cudo rade ko avion. Pri tome, sve ono o budalastoj, losoj , kompjuterskoj postavci zvuka, sto ste ucili, pamtili, pisali puskice... ZABORAVITE. To stvarno zvuci fenomenalno, Nik kao gospodar dve beskonacne ogranicene lokalne supljine  u svemiru (citaj sfere ili Karaburma, svejedno je), za svojim stocicem ukuckava u komp, te razliva opakim zvukom unaokolo. Ko misli da preterujem nek pita delegata iz SAP Vojvodine. Na izlasku bakutaner ispred vrata u penjoaru i sa cigaretom u hodniku zgrade samo sto ne djuska. ( Da se zna, nije imala majcu sa imenom omiljenog nam fanzina) O Nice majstor li  si  :respect: ( za komp zvuk, ne za babe.). Bez sale sad. Vise nego respektabilan zvuk, pedagoski mnogima obavezan za cuti i doziveti.

Deo boravka u mome domu, iz urodjene skromnosti i ubedjenosti u superiornost sonicne vrednosti mojega sistema preskacem, nek o tome drugi pisu ode i hvalospeve. Nesebicno dozvoljavam udvoristvo po datom pitanju. Vazno je samo napomenuti da se tu u pricu ukljucuje El Doktore. WOland je vec objasnio kako.

Treci deo izleta pod nazivom " upoznaj Beograd, da bi ga vise voleo, i nikad se na saobracaj u njemu ne navikao"  desava se na, pa recimo 2km od mesta trosenja kiseonika velikog Svetog mahaca, zastitnika svih pokvarenih uredjaja pokvarenom metodom. Miljakovac znaci.

Kod El Doktora cas iz istorije Hifilizma sa diskretnim prikazivanjem sile silnih izdanja opakih ploca na Kvadovim pedeset sedmicama i pripadajucom im  amplifikacijom. Kad ima dzebane ( sjajno vino, sjajne ploce, sjajan zvuk) ima i radosti. Al stvarno. Voleo bih da jednog dana i moja blagoseriva malenkost uleti u tu audio nirvanu, te da  provodi vreme ( mislim moja malenkost) iskljucivo slusajuci ( ma sta slusajuci, uzivajuci) muziku, neopterecen mezuringom, skupim apgrejdima za male il nikakve pomake il ne daj boze ubedjivanjem sebe u dobar zvuk, jer zaboga to mora biti tako, racunica i teorija ne lazu i to tako biti mora. Sloba je u nirvani, zavidim mu na tome. Levitacija dolazi kasnije.

Toliko od mene, a sad se vracam u ilegalu.

Pozdrav

Ulrike Majnhof

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...