Jump to content

Gde nabaviti samolepljive bitumenske ploče/trake...


Nesic

Preporučeni Komentari

  • Odgovora 24
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Hvala obojici za info. Sad nađoh te iz mastermix-a, kažu da su odlične. Pozvaću da vidim šta imaju, i jedne i druge.

 

edit: e-mail mastermixa ne f-iše.

 

Hoćeš da dampiraš neki uređaj ili kutije sa tim pločama? Ja sam baš razmišljao o tome npr. cd transport da malo smirim nervira me kako se trese sa pojedinim diskovima...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

http://wurth.rs/media/3773/Auto-04-Karoserija-R.pdf

"Bitumenske obloge za zvučnu izolaciju karoserije" strana 248

artikal br 0890 100 060 (ako nazoveš, ovo je broj po kojem tražiš artikal)

 

post-13-0-31899400-1416812273_thumb.jpg

 

(ja sam ih koristio kada sam sređivao svog Mini Morrisa, razlika je bila definitivno čujna. Nije bilo nešto jako jeftino ali sam u ono vreme procenio da mi se isplati kao investicija - buka u kabini je primetno umanjena - ko se vozio u starom Miniju, zna o čemu govorim)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Wurth na žalost nema prodavnicu u Jagodini, ali ima u Zemunu, Novom Sadu, Pančevu, Kragujevcu i Subotici. Možda još nekoga zanima (a da živi u nekom od ovih gradova) -  ako dođe do toga a odlučiš da ti je ovo prihvatljiva varijanta, meni nije neki problem da odem i da kupim i pošaljem ti post ekspresom - bez dodatne nadoknade, platićeš samo toliko koliki je iznos na računu i trošak slanja. Naravno, proveri sve opcije, pa izaberi koja ti je najprihvatljivija...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

OK, hvala. Kontaktirao sam jednog forumaša za Master Mix, za uslugu. Wurth mi ne igra trenutno jer mi je preskupo da uzimam sve. Eventualno dve ploče bi mi završile posao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

OK, izgleda ništa oko Master Mix-a (kolega neće moći da ode do njih). Može taj Wurth, ako ima još nekog zainteresovanog pa da podelimo troškove. Ja bih dve ploče.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nesicu, mozes li da napises kad ti stignu ploce da li to moze da se upotrebi na nacin koji sam zamislio.

Naime, imam stare Sony trosistemce, kompresione kutije,  i hteo bih da im zviznem bitumenske ploce unutra. Posto ne nameravam da rasklapam kutiju to sam smislio da uradim kroz otvor za bas jedinicu, pa me interesuje da li su te ploce dovoljno savitljive da mogu da ih kroz bas otvor ufunjam unutra (isecene na meru koja treba) i onda ih fino razvijem i postavim na mesta?

 

Ili su ploce skroz krute i ne savijaju se?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala. Čitao sam kod T. Gravesena njegovu priču oko bitumenskih ploča i postavljanja u kabinete. On kaže da iako su ploče samolepive da, ipak, valja ih zalepiti nekakvim lepkom za stranice jer je imao slučajeve da se posle nekog vremena odlepe ako nije upotrebljen lepak.

 

Kakav lepak tu ide a da ne smrdi 15 dana po kući? Ustvari, ne sme bilo koji lepak, zbog zvučnika kad se vrate u kutiju?

 

Edit: Aha, nasao sam, treba lepak za vinil pločice iliti vinil podove.  http://www.troelsgravesen.dk/QUATTRO.htm

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stiglo. Prvo, debljina nije 3, nego 2mm, što je za moju predviđenu namenu još bolja varijanta. Jedna strana lepljiva, druga prevučena tankom najlonskom folijom koja može lako da skine ako nekom smeta. Odlično drži kad se zalepi, probao na parčetu oplemenjene iverice. Mislim da nema potrebe da se dodatno lepe ako se nabacuju na neki čvrst materijal, tipa AL, lim, na neku ravnu glatku površinu... ali prvo da se mesto lepljenja pripremi. Same od sebe ne bi trebalo da se u tom slučaju odlepe. Drvo je druga priča, pa verovatno i MDF, tako da nije loše da se dodatno zalepe. U tom slučaju je ovo skupa varijanta, uzimajući u obzir da sam Azma bitumenske trake plaćao 160 din kvadrat, isto 2mm debljine. Javlja se tu problem, jer bi trebalo dobro nalegnuti na njih prilikom lepljenja, a u sklopljenoj kutiji se nema mesta za tako nešto. Eventualno uzeti ove samolepljive, zalepiti i onda pištoljem za topao vazduh preći preko njih da se malo razliju i popune neravnine. Na isti način se mogu naneti i na neke neravne oblike, možda čak i zagrevanjem nekim jačim fenom za kosu. Inače, ja sam u kutijama pomenute Azma ploče lepio sa MasterCol® Liquid Nails – Mounting adhesive without solvent http://masterlinebg.com/en/?page_id=553 , ali ih dobro peglao oklagijom :)

 

Image00004.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala Nesic, super korisne informacije :clapping:

 

Kutije su Sony SS-G1 MK2, izrađene od iverice. Baš sam zadovoljan zvučnicima i uradio sam im refreš skretnica (nisam ja, lažem, neko mnogo sposobniji od mene) i kako je vreme prolazilo sve sam više bio siguran da ću ove zvučnike da ostavim na duže staze. Šta se tu još može zdelati? Pa, recimo, to unutrašnje ojačanje protiv vibracija, kutije se "osećaju" kad se prisloni ruka na stranice, znači da to može da se umrtvi dodatno.

 

Kad povadim drajvere i vunetinu imam prostor za manevar samo kroz otvor za bas (10" je jedinica). Lepio bih ploče na zadnju, gornju, donju i bočne stranice. Možda i na prednju, šta znam? Tu će morati iz isečenih manjih delova, ili da improvizujem sa sečenjem mesta gde su rupe od drajvera, mada, problem je kako ih lepo pritisnuti na prednjoj ploči jer "nije na ruku". Za ostale stranice mislim da će manevar obaranja kutija na potrebnu stranu omogućiti pristup lakšem nanošenju ploča.

 

Hmmmm, koliko vidim, na ivericu to bi valjalo sa nekim lepkom, ipak, ne verujem da će da drži taj samolepivi sloj. Ugledah na nekim stranim forumima da su ljudi koristili i sprej lepak, kažu kad se nanese i kad to pomeša sa slojem na ploči da to drži dobro. Sprejovi skupi, kolko vidim... Videću da se raspitam kakvi lepkovi bi tu sve mogli da uđu u obzir.

 

Ostaje pitanje manevra unutra. Ako smanjim cigare na paklo dnevno, kontam da bi mogao da nanesem dovoljnu silu pritiska desnicom kad to prilepim na mesto :hammer: .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...