Jump to content

Zvucnici-izbor???


DACKOTRONIC

Preporučeni Komentari

Pozdrav svima

Bilo je ovih kisnih dana pa se radilo nesto mediapanom i preteklo mi dosta tog materiala pa napravih par zvucnih kutija.

Nisam se opredelio ni za jedan model zvucne kutije jer sam radio od onoga sto mi je preteklo .

S obzirom da su mi ovo prve zvucne kutije nisu ispale lose , mediapan je 25mm debljine sto bas i nije neka debljina ali......

Visina 66cm , sirina 35cm , dubina 41cm 

kutije sam oblozio tepihom onim sto moze da se lepi sa jedne strane a sa druge strane je onako cupkav , tepih je braon boje sto mi se bas i ne svidja ali i to mi je preteklo od necaga nevezang za ovde.

 

E sad bih a kupim neke zvucnike za ove moe (kuku lele) kutije ali koje ???

 

posto su mi ovo prve kutije koje sam (sklepao) napravio ni zvucnici nemoraju da su neki od onih najskupljih 

 

interesuje me vase misljenje o ovom zvucniku  Kenford DYD250B-4-57 . Nisu skupi 25e po komadu mogu se naruciti iz MGelektronik .

 

Posto sam pocetnik i nisam se ranije bavio nf tehnikom ako je moguce savet ili link gde ima boljih zvucnika ili da uzimam ove ?

 

Slike kutija cu pustiti kasnije 

 

pozdrav i hvala

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 3
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

65.9L i nije nešto naivno. Tu može možda da se ugnječi neka opcija 10 il 12"... Taj Kenford (inače, nikad čuo pre) i jeste driver za subwoofer... Sudeći po Qts-u od 0.5 izbor bi trebalo da padne na BasReflex... Tu se treba poigrati sa kalkulacijama pre nego se pokvari neadekvatnim izborom... A 25mm MDF-a je u principu dovoljno... možda jedna ili dve upornice u formi uglavljene letve popreko... U Danemark (iliti Danska) ovi drajveri koštaju oko 40€ i preporučeni su za ugradnju u autosisteme... (car-PA)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa znas kako ja sam  resio  da se igram malko NF tehnikom pa sta ispadne sad nisam se ni opredelio striktno sta i kako cu stoga bice kod mene promasaja kolko oces he he.

Kutije koje sam napravio nisu radjene ni po kakvom proracunu pa mi samim tim nije ni bitan toliko kvalitet zvucnika koji cu da stavim u njih , mozda kasnije kad malo udjem  u stos odradim nesto ozbiljnije po nekim nacrtima i naravno u to stavim i neke ozbiljnije zvucnike a za pocetak i ovo je dovoljno , bar meni . A Kenford hm kakav li je ??? izgleda da cu ja da ispitam .

 

Lm danas se nije nista radilo pa sam se malko igrao sa jednom kutijom usrafio sam one coskice plasticne tj one zastite coskova ili kako vec , izrezao rupu za visokotonac hornu i 10" bas drajver .

Inace 12" necu mocu da stavim trealo je kutije malko sire napraviti ( i eto prvog promasaja).

Visokotonce imam par komada neznam koje su marke ali pise pozadi da su 150w 4oma i imam jedan bas drajver od 10" pise na njemu RAVE LAND ali ne pise za koju je snagu , samo sam spustio sve to u kutiju i povezao bez skretnica koje trea tek da pravim i probao na kucno pojacalo SONY TA-F30 koje ima svega 30w snage po kanalu , i sta znam cuje se cisto dubok bas , kutija lepo radi . Naravno trebace mi jace pojacalo ali otom potom.

 

Postavio bih slike ali usb kabl sam zaboravio pa trenutno nemogu da prebacim sa telefona na pc .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Čim piše "Rave" onda znaš koliko se marilo za vernu reprodukciju u tom području tonskog spektra, ali bar znaš da može da se opali pa gruva... O ukusima naravno, ne bih :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...