Jump to content

Koji phono preamp?


artyom997

Preporučeni Komentari

Pozdrav svima, nov sam ovde pa sam  mozda omasio podforum.

Napravio sam ovo jednostavno pojacalo http://www.learningelectronics.net/circuits/compact-high-performance-12v-20w-stereo.html

Postavljena slika

Kada sam povezao gramofon, izlaz je bio suvise slab pa pretpostavljam da mi trba predpojacalo (kao sto prava pojacala imaju phono ulaz) da bih pustao gramofon preko njega.

Potrebna mi je pomoc oko odabira seme za njega, samo da ne bude previse komplikovano a opet da bude koliko-toliko kvalitetno.

Napajanje mi je 14v ako to ista znaci.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Neskor Ta druga sema mi se cini dobro, ali gde mogu da nadjem te ruske paper in oil kondenzatore?
@Impuls, @Zen mod jel mogu konkrete seme od tih preamp. Guglajuci nalazim gomile svakojakih sema a na ovom forumu se slabije snalazim.
Jos jedno pitanje, kako bih povezao to pretpojacalo na ovo moje. Hocu da imam ulaz sa i bez pretpojacala pa sam mislio da kopim dvopolni dvopolozajni prekidac (valjda se tako zove)
Postavljena slika
Jel ima neko elegantnije resenje?
 
Pocetnik sam u svemu ovome tako da imajte strpljenja :P
 
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ima i ona Salasova varijanta sa Diyaudio.com.

I to bi trebalo da bude derivat LePacific. Bar mislim.

 

Salas i Boozhound je koliko se sećam isto - ubačena dva sors otpornika - nisam doduše siguran da li je ista vrednost - našao... nije isto, ali nije jako različito - dovoljno da nije isto...

 

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

DVV zaboravite phono preamp sa operacionim ako zelite da slusate muziku. U to su se uverili moji gosti kad su slusali dobro ocenjeni Moon u paralelnom testu sa Salasom. u stvari nije morao ni da bude paralelni test jer bi se culo i da su na kilometar jedan od drugog bili smesteni.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne bih se složio, i sa operacioniom pojačavačem se može postići vrhunski rezultat. Jedan od najboljih phono preampa što sam slušao jeste ASR Mini Basis

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Po mom skromnom mišljenju pri 14V napona napajanja koliko je na raspolaganju na postojećem ispravljaču, jedino nešto da se radi sa operacionim. Radiće, neće biti loše ali neće biti ni najbolje što se može za te pare. Dodavanjem zasebnog trafoa i ispravljača (što bih ja preporučio) može da se napravi i bolji preamp - postavlja se pitanje da li pokretač teme to želi da radi i koliko smatra da mu je važno da ulaže u priču o gramofonu i pločama. Ja sam svoju priču "zaokružio" sa  potpuno zasebnim cevnim preampom koji pride ima i solidnu reputaciju. Ali i dalje ostajem pri stavu da je Le Pacific odlična sprava, i po meni makar za mali korak ispred bilo čega što sam čuo a da je građeno na bazi operacionih pojačivača (doduše, nisam slušao ništa sa opampovima što bi bilo praćeno reputacijom vrhunskog uređaja...)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Moj utisak je da u lancu sa gramofonom kao izvorom makar jedna komponenta bi trebalo da bude cevna. Može se sa opampovima napraviti čudo. 

 

mislim da ne mora, cak sta vise u zivotu sam cuo vise krs lampaskih RIAA nego ovih drugih, zato sto je zahtevnije da se napravi, ubije sum itd. mislim ovaj razgovor je malo kao kod mesara, moz da bidne al ne mora da znaci, ali ovde moze da se dobije state of the art rezultat i sa solid state (nisam poludeo, ali sam slusao:)). specificna pozicija, slicno kao i DA konvertor (u smislu da ima raznih opcija da ogulis kozu jarcu i dobijes vrh zvuk), ne mora cev. moze cak i OP - eci je pomenuo ARS basis a ja cu pathos in the groove (JFET input, OP gain stage)

 

cefe mora samo u aplifikaciju :).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...