Jump to content

TPA3116 Class-D Stereo Amplifier Board [50W+50W]


skrstic

Preporučeni Komentari

Jeste. Naj bolji zvuk od sve 3 koje trenutno imam, pogotovo što je bila nemodifikovana. Kad dođu druge videćemo.

I ja čekam. Mada meni ne treba jer su mi osetljivi zvučnici. Plus drugo, veće napajanje... Možda nekome ko ima neosetljive zvučnike, ima potrebe za takvim pojačalom (ide leto).

 

 

Normal music levels at home are well below 1W, would say 50-100mW is a normal music listening level, so what counts then? Noise floor. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Normal music levels at home are well below 1W, would say 50-100mW is a normal music listening level, so what counts then? Noise floor. 

Čekam pojačalo od 2x3w pa ti vidi. Dolazi i od 1x30w. Biće to 2 mono bloka u kutiji od cigareta.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...
  • 3 nedelje kasnije...

Jesam. Odlične su. Nisam upoređivao ljudski sa ovom modovanom. Mislim da su malo oštrije sad posle snubber-a, više detalja mošda zbog oštrine i šira pozornica. Ovo je onako, ofrlje, "nabavio sam" novi album Peter Hollens-a i samo njega vrteo pogotovo Song of The Lonely Mountain. Mora i malo da radi. Kad mi dođe puštam folder pod nazivom !Test da vidim razliku i javljam. U međuvremenu gledam ponovo temu na DIY o tpa3118 da pokapiram kako da nabudžim i njima snubber. Na žalost nisam bio ništa završio kad sam nosio kod kolege da čujem Stradijeve 2A3 mono blokove sa mojim i koleginim OB zvučnicima. To bi mi dalo referencu i razliku. Odlični su 2A3.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Citao sam:

It is important that the filter capacitor has low ESR and low ESL so that it maintains
low impedance at high frequencies. For this reason it is unwise to employ only a film
capacitor. A film capacitor should be bypassed with a large-capacitance ceramic NPO
capacitor. ( Designing Audio Power Amplifiers, Bob Cordell)

 

Dakle,  da probas bajpas kermickim kondenzatorom ( NP0) ili  mozda bolje nekim stirofleksom npr 10nF preko film kondenzatora u izlaznom LC filtru?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 months later...

Samo da javim skrsticu i drugim zainteresovanim clanovima biblioteke. Otkad pocele vrucine vratio mali smsl sa-36a pro u sistem. Opet se iznenadio kako dobro svira.

Juce slucajno kod drugara ugledam laptop napajanje 20V/6A, pa reko da probam da li ima razlike u odnosu na ovo originalno koje izgleda kao ono za mobilni.. Nista sto sam mogao da cujem a slusao sam u kasnim satima u apsolutnoj tisini izolovanog Pekama. Pojacalo zvuci dobro i ovako i onako. Ozbiljno, razmisljam da kupim te dve Sanwu TPA3118 mono plocice, dva Meanwell chopera od po 24v i da to zguram u neku kutiju od cipela, da dam da mi se izradi neki pasivni pre-amp i da imam super letnji pojacavacki elemenAt, ne treba mi nista vise.

Kako stoje stvari sa ovim digi ampovima i choper napajanjima, moze li to u drveno kuciste ili treba odvajati metalom ili mora u metal kuciste a ne drvenariju? Imam neko balsa drvo, to je onako lepo za obradu ali je lahko und mehko ko stiropor...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma sve to zvuči bljak :lol::lol::lol:.

Pre nekog vremena opet menjao pojačalca da proverim i napravim razliku. 3118 (mono sa smanjenim gain-om) mi naj bolje zvučalo. Striček ti beše imaš HK 6500? Uzmeš lampaško predpojačalo, nakačiš iza 3118 mono blokiće i vozi miško. Potrudiš se za drvenariju i to bide i za gledanje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

6 hours ago, Trotter said:

Imam HK1400 integralca.

Pa, jeste, koliko sam citao u zadnje vreme po tim stranim temama, ispadose male 3118 mono najbolje otprilike.

HK1400 beše ono ogoljeno bez tonskih kontrola? Možda samo zamena kondova, ima to jedno 25 godina... To bi trebalo da je dobar amp. Na žalost, nisam imao priliku da ga čujem. Moglo bi da se desi da 3118 bude više različit nego bolji amp...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jeste, to je to. Razmisljao sam pre nekog vremena da se odradi osvezavanje ali, sto kazu mudre glave, ako radi ne popravljaj ?

Nema tu nikakve dileme, taj HK je bolji amp od ovog SMSL malog tpa3118 ampića. Ampić prikljucim kad stigne toplije vreme, cisto iz dosade. Stvar je u tome sto mi nimalo nista ne fali do oktobra, novembra dok ne vratim Harmana.. Stvarno, slusam i uzivam, jeste drugaciji dosta zvucno ali meni vrlo dobro to pasuje, nemam uopste poriv da uporedjujem zvuk jer oba zvuce dobro, za moje skromne kriterijume.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...