Jump to content

Ultra-mini 2x2W amp


Preporučeni Komentari

Mozda nije hi-fi, ali jeste samogradnja i moze nekome biti interesantno.

 

Mozda ste videli u drugoj temi da se zalim na glupe genius PC zvucnike koje sam hteo da iskoristim za tihi monitoring gitare u spavacoj sobi. Uzeo sam da zamenim pojacalo posto je originalno napravljeno tako da ima neki glupi bass boost koji ne moze da se iskljuci, a nije ni lako modovati plocicu. Novo pojacalo je bazirano na LM1877 i uspeo sam da ga uguram na plocicu 1x1". Na jos jednoj isto takvoj je napajanje. Resio sam da idem bez ikakvih kontrola, posto na interface-u vec imam volume pot. Modifikovao sam semu iz datasheeta tako da imam gain oko 20 i bass cut oko 30Hz. Ostalo je isto kao na semi. Komponente su pristojne, panasonic i wima kondenzatori, xicon otpornici.

 

Bio je major pain in the ass da se poredjaju lepo komponente po plocici, namucio sam se svojski. Ovi bakarni prstenovi vode do pinova koji su za hladjenje. Posle 10ak minuta se nije zagrejao uopste, tako da je izgleda dovoljno.

 

Ispalo je prilicno dobro, dovoljno je glasno za to sto mi treba i ima neutralniji odziv od originala. Razmislicu da li da menjam drajvere jos malo, da se poigram sa ovim.

post-1258-0-73187000-1373568730_thumb.jp

post-1258-0-68273100-1373568736_thumb.jp

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 7
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

tnx man! Plocice razaraju, povezane su po tri rupice i oblozeno je kalajem kroz rupicu (ne znam srpski, plated-through). Najveci problem sa njima je sto me inspirisu da stavim na njih max broj komponenti i onda se namucim sa lemljenjem i vodovima. Ali ako se uzdrzis, kao recimo ovo napajanje, onda su super korisne.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala, hvala...pa radilo se godinama na tome :)

Polako smanjujem gitarski DIY jer u zadnje vreme dobijam skroz prihvatljive rezultate i digitalnim simulacijama na compu, a mnogo mi i znace pogodnosti i brzina kojom na compu mogu da radim neke stvari koje ovako idu malo teze. Tako da su vece sanse da sledeci projekat bude vezan za slusanje muzike, ne za pravljenje. Razmisljam o nekom hi-fi lampasu, ali videcemo... :crazy:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...