Jump to content

Gramofonska tema


grau.

Preporučeni Komentari

1 hour ago, grau said:

dobro je ovo, za te pare kida

voleo bih da znam kako svira ta RIAA koju je covek zadrzao kad je ovo prodao

Па питај га. :)

Него, ово је стандардан build, тако? Cinemag индуктори? Ако имаш времена, нека слика унутрашњости?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

i posle Koetsa Koetsu :)

slušao Black desetak dana , prešao na Black Goldline - obe zvučnice su kompletno servisirane kod ing Salaija u Budimpešti

naredne dve nedelje slušam Goldline , pa Koetsu tim ide nazad kod graua ( hvala mu na ovoj mogućnosti :)  za isprobavanje gramofonske baze ) , pa ću da montiram zvučnicu Ortofon SPU Classic NE koja je u mom vlasništvu

 

DSCF0989.jpg

DSCF0992.jpg

DSCF0996.jpg

DSCF0998.jpg

DSCF1003.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, Zflazar said:

...i koja je bolja?

Ove dve zvučnice samo liče, krasi ih potpuno različiti karakter

Black : za klasiku, jazz i uopšte neku mirniju muziku - blago koloriše mid range, i to radi fantastično. Kompletna scena je više nego odlična, može da se sluša satima a da se slušaoc ne zamara

Black Goldline: kućište lakše za 2g od Black

može da odsvira veoma lepo klasiku, ali joj više leži neki rock, free jazz itd. Nema onaj kolorisan mid kao Black, ivice su više izražene, svira preciznije

E sada ko šta voli - sve je ovo stvar ukusa koju držati u sistemu 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

evo posle par dana negašenja i malo detaljnije slušanja nekih impresija.

pre svega ovo je vrhunska sprava, ne samo u kontekstu švajs cene od 300-400e u zavisnosti od toga za kakvu se kutiju odlučite. kako odmiču dani sve se više otvara i sve manje čuje da je baziran na opampovima.

glavna karakteristika je forenzička detaljnost i ekstremna čistoća zvuka. čuje se gomila detalja za koju je ranije trebalo načuljiti uši, vrlo lepo definisana i izdeferencirana u prostoru. tonski sve vrlo korektno. srednji i gornji spektar posle lampi ostavlja utisak da je neko otovorio sve prozore i da više ne postoje ograničenja odozgo. ja prvi put čujem u životu analogiju koja ima bolju ekstenziju i definiciju u najvišim visokim tonovima.što se basa tiče, zvuk je precizan i realan, nema muljanja, taman kada pomisliš da je potkresan odozdo on izbaci neku duboku basinu tako da je zaključak da svira ono što je na snimku. ovaj lampaš LCR koji je u mom sistemu je prilično sklon tripovanju u ovom domenu.

dobra lampaška RIAA ima prednost na polju gde obično uvek dobre lampe imaju prednost, kick, dinamika, životnost. u principu razlika nije noć i dan ali je vredi pomenuti. meni to nije issue jer mi sistem to kompenzuje na drugim pozicijama.

mislim da ću neko vreme živeti sa 2 RIAA-e, prerano je za odluke. ko hoće da čuje kod sebe pre nego što krene da gradi, dobrodošao je, može da testira i kod sebe. odgovorno tvrdim da za ove pare teško može bolje.

pozz.

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

Upravo slusam jedan RIIA korektor sa J-Fet uporedo sa cevnom RIIA. Ukratko:

Utisak je upravo takav u gornjem opsegu, kao da ga kod cevi nema ili bar ne u meri u kojoj treba. Ali ono sto me iznenadjuje je odlicna rezolucija u mid segmentu kod ove sa J-Fet i identicna je cevnoj. Bez ikakve kompresije, sa odlicnim echoes. U basu su obe fenomenalne uz naravno bolju rezoluciju i definiciju kod ove sa J-Fet zahvaljujuci ekstenziji u visokim. Posto cevna malo "maskira" upotrebljivija je i u losijim setup-ovima. Ali kada je sistem dobar ova sa J-Fet kida.

 

 

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, grau said:

 ja prvi put čujem u životu analogiju koja ima bolju ekstenziju i definiciju u najvišim visokim tonovima.

 

ovde mi ostade nedovrsena recenica, na kraju treba da stoji - nego vrhunska digitalija

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ubacio sam gramofon u malo ozbiljnije društvo, skinuo sa raznih polica komponente koje su mi bile svuda po kući

Ovo je već dosta ozbiljniji phono setup : Bryston Cotter Mk2 + Singing Frog phono preamp

Na poziciji linijskog/izlaznog pojačala Vincent SV226

Društvo im pravi analogni dragulj Revox B215S

 

DSCF1011.JPG

DSCF1009.JPG

DSCF1010.JPG

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bio sinoć da oslušnem novog Golog Ortofona kod ecija.

Ne bih da zalazim u opisivanje svilenkastih visokih, autoritativnog basa, PRAT-a i ostalih stvari, ali mišljenja sam da po karakteru zvuka i zvučne prezentacije nakon par numera postaje veoma jasno da se radi o kući Ortofon sa svojim zvučnim pečatom u najboljem smislu te reči. 

Zvučni karakter više na strani Rohmann-a nego na strani Grau-SPU zvučnice ali sa čini mi se više nijansi u srednjetonskom području od Rohmann-a a opet bez šećera.

E sad, kome se dopada-dopada, treba čuti i prevagnuti. Meni se najviše dopada da se u platnom razredu ispod 1000E za MC zvučnicu pojavila sasvim cenovno razumna alternativa koja popunjava prazninu između Denon 103R i Benz Micro LP, koje su opet dobre na svoj način.

P.S. neću mnogo da hvalim "golu SPU" jerbo će joj se pokvariti odnos cena/kvalitet :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sinoc je LR phono by Pete Millett proveren u jos jednom ozbiljno sistemu, svirali su NAT SE-1, Slagle AVC, Tannoy Monitor Gold, EMT/930, SPU Gold, Ortofon T-3000. Referentna RIAA za poredjenje je bila ista kao i moja, znaci Shishido LCR, samo sto je ova bila u neskorovoj izvedbi.

Utisci su istovetni kao u mojoj sobi. LR phono je ekstremno detaljan i cist, svira bez cujne koloracije i distorzije. Sa druge strane lampe sa kalemovima u LCR semi sviraju zabavnije i daju muzici zivost koja ne postoji kod LR phono. Midbass je dosta "rascvetan" ali daje volumen prezentaciji i generalno ostavlja utisak ritmicnijeg izvodjenja bez obzira na cujne mane (brum).

Sa druge strane, Gold spada u ajd da kazem melodicnije i najmuzikalnije ali manje dinamicne SPU glave pa je mozda tu negde doslo do delimicne kompenzacije. Ukratko, ko voli forenziku i detalj koji i dalje ne ugrozava muzikalnost, LR Phono je za 300e u delovima odlicno resenje. Kao i obicno, dobro cevno resenje ima edge (ovde treba pomenuti da LCR Shishido verovatno kosta barem 600-700e u delovima i nije bas maciji kasalj za obuzdati).

Inace, ovaj sistem gore opisan na pocetku ovog posta je prilicno izvesno jedan od najboljih u zemlji, ako ne i....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...