Jump to content

Gramofonska tema


grau.

Preporučeni Komentari

6 hours ago, vladd said:

P.S.

Lemicu, mogao si da ga umotasu najlon, da ga prasina ne grize.

Puno drvo je posebna lepota, meni nesporna.

 

Pa slušaj, nije kod mene već kod Šolaje, mada ni moj Mičel nije bi puno bolji nedavno, jednostavno je prašina velika muka, mora ponovo da sašijem svilenu navlaku, celog sam mora da ga rasklopim zarad čišćenja.

Jeste svako drvo plemenito u ambijentu, ima to i akustičkog smisla, javor bi bio još bolji umesto oraha. Šolajin je rađen gerovanjem namerno jer je to baš teško sklopiti a da bude kao nacrtano, nešto što mi ostalo mnogo lepo je sastav na češalj kod Sote.

1 hour ago, grau said:

idler ce da zavija, shell ce da zvoni a koetsu ce da bude potkresan :)

Black je prvi Koetsu uopšte koliko se sećam, tako tako, dok je K ili Goldline nešto sasvim drugo, po mom nekom zaključku tehnički naj superiorniji od svih, oće da zvoni zbog takvog kućišta, moj primerak je pretjunovan, dok drveni ima tako lep ton osim sa VDH šlifom, još bolji od originala je  Gerotov kao i sa Fricovim vrhom, valja da gleda u 100 oma umesto deklarisanih 60, ako se radi i komadu koji je radio otac Sugano, o novim modelime ne znam ništa inače. Uživaj, baš mi je drago.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

a kad bi trebalo da birate poziciju gde da razvucete interkonekt od 2 metra u sobi, gde bi ga stavili

a.SUT - RIAA

b.RIAA - line preamp

c.line preamp - izlazno pojacalo

kapiram da je c jedini logican izbor ali aj da pitam.

 

moram nesto da uradim sa pozicijom gramofona, nema sanse da ga stelujem na 40cm visine gde stoji. razmatram opciju da ga stavim kod zene u njenu sobu a da probusim rupu u zidu kroz koju cu da sprovedem kablazu:D 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ja sam promasio ikedu 407 na japanskoj aukciji, zaustavila se na 1400 dolara sto je smesno za nesto sto kosta 4000e stock, jedino sto nije imala oridjidji kontrateg. sad kako je doslo do toga da neko izgubi kontrateg na ovakvoj rucki ne zelim da razmisljam. glupi sajt koji trazi da im prvo uplatis pare koje zelis da bidujes, nisam imao dovoljno na stanju.

inace na stranu 12" mislim da 10" FR64S (teza verzija moje 64fx) radi skoro isti posao za svojih 1000-1200e neto

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisam slušao, nego mi se učinilo zgodnim da se uporede ove tri ručice(mislio sam da su još uvek montirane na istoj bazi). Kuzma se može čuti kod Wolanda, pa me je zanimalo kakve su ove dve, kod nas prilično raritetne ručice, naspram nje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Slusao Miyajima model Shilabe. I to bas sa Kuzma T modelom i onom masivnom ruckom (ne znam mdel). I sa originalnim diskom i sa diskom by Eci. Meni se jako svidelo kako to radi. Sa Ecijevim bajadera diskom nekako je bolje radilo. Karakteristicno i prirodno. Verovatno zbog toga sto Miyajima ima sistem namotaja koji se razlikuje od standardnih izvedbi? I ko na jos sta sve. Ipak je to jako veliko iskustvo...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...