Jump to content

Gramofonska tema


grau.

Preporučeni Komentari

 

36 minutes ago, Miloš 1210 said:

Proslavio si se izjavom da tang. ručke moraju da imaju zakrivljenje i mnogim drugim, sada se baviš kritikom industrijskog dizajna... Zaista si svestran, Mikelanđelo je za tebe fah-idiot ;) Vidiš, ja sam diplomirao na Akademiji primenjenih umetnosti, time se bavim od faksa do danas, i cenim da su Igorovi Soullines gramofoni remek-dela.

p.s. pogrešno sam u prethodnom postu naveo TT Recycled, mislio sam na Soulines gramofone.

Nisam rekako da bi tangencijale rucke trebalo da imaju offset ugao. Nemoj pogresno navoditi. Na osnovu informacije koju si ti izneo da su to polu-tangencijane rucice mislim da u tom slucaju ne bi bilo lose da imaju manji offset ugao koji se da izraziti na osnovu geometrije. Ne moraju da ga imaju ali su u tom slucaju znacajno veca izoblicenja, u odnosu na manju duzinu rucica. Najnepovoljniji slucaj kraca rucica bez offset ugla - najboji slucaj duga rucka sa offset uglom.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, ZZZ said:

Naravno da se bavim strucnom kritikom dizajna. Drago mi je da si dipomirao na akademiji primenjenh umetnosti kao i to sto si ostao u struci. Dobices facijalni grc od tih namigivanja.

Evo ovi novi su mu bolji

nd3.jpg

I meni Dostoyevski najlepši al mi onaj stari model iz dva dela još nekako miliji :)
 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Lepo oni rade, vidim i prikazi su im odlicni u stranim revijama, greota je sto Srbija ima malu kupovnu moc.  Od nas se nece leba najesti. Srecom ide mu odlicno preko. Jos kad bi davao ko Kuzma popust za ex YU.... bilo bi lepse kudi kamo. Ovako, na zalost slusao ga samo na sajmovima. Al svaka cast. GURAJ IGORE.

p.s. Milose, tek da te podsetim da ni ZZZ nije neko ko s neba pade u dizajn. Lepota i umetnost mu posao, a i uci drugu decu tome, te ako ne kolegijalnog, makar formacijski mozes imati malo postovanja, posto ni likovna akademija nije bas daleko od dizajna. 

p.s.2  Ko ti je kriv kad imas Tehniksa, pa imas iskrivljenu sliku o gramofonskom zvuku:msn-rofl: sad ce da bude krvi do kolena... Tehniksovci izvinite, nista licno, al nisam mogao da odolim....zbog dizajna:party:

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

On 2/10/2017 at 8:29 PM, Doktor said:

. . . 

Da krenem od sebe :

 1. neki . . . 

Malo, malo, pa procitam ovaj moj spisak gramofona, ali . . . .  nisam se setio, a ni napisao ovde onaj PRVI . . . . gramofonski setup-a kada sam i shvatio sta je u stvari ta "magija" zvana vinil.

Supraphon. :wub:

A onda i dve singlice koje sam maximalno rabio svakodnevno, na rodjendanima, kako i privodjenjima. . . . :)

stari-gramofon-supraphon_slika_o_1573450.jpg

dirlada.jpg

7m.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

22 minutes ago, Lemić said:

Da, bila su to srećna vremena kada se slušalo i uživalo, a ne merilo i kudilo.

 

Kako za koga.

Pod A. ) Neki i dalje slusaju i uzivaju. Ti su najvise profitirali.

Pod B. ) Neki su slusali, uzivali, "griz'o ih crv sumnje", . . . . menjali, . . . . probali . . . . slusali "gurue", "nadrilekare", prepametne . . .  ali se vratili na pravi put, tj. ono osnovno - slusanje i uzivanje ( svoju malenkost svrstavam u ovu grupu ).

Pod C. ) Svi oni koji i dalje "lutaju", traze i slusaju druge . . . koristoljubive, zlonamerne, ljubomorne . . . . ove grupe mi je iskreno zao i navijam za njih da se sto pre osveste i opamete

Pod D. ) Neki nikada nisu imali ista relevantno da bi se moglo o tome komentarisati u smislu neke komparacije sa nekim tada etalonom od uredjaja, . . . .pa onda, . . . hajmo . . .  ovo je bolje, ovo je lose . . . ili reseno, ili meni/tebi zvuci, vec su bez ikakvih materijalnih, stvarnih uredjaja, onako , na papiru, shemi, onako iz coska neke radionice sto su culi . . . .  pricali o tim spravama da su qrc, da su inferiorne, da to moze bolje, da su merenja pokazala ovo . . .  ono  . . . . itd.... itd.

Pod E. ) Ima i onih zluradih, ... onih sa negativnom energijom . . .  onih koji ni ne znaju da imaju vec u svojim genima ugradjenu dijagnozu . . . namerno ne govorim o siframa, kao oni, sto to vole da kazu, postuju, . . .  jer ovde obituju i dalje . . .  iako su davnih dana odavde "pedalirani", ali sve ovo citaju i njihov "smrad" se itekako i ovde oseca.

Erhhhhmmmmm , mozda ima neki i pod F. (pogledati pod MKB-10 )? :)

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Po meni se sustinski razlikuju Suline od Kuzminih gramofona. U prve je ugradjeno previse hajpa, sto je trzisno opravdano, i vise tema za neke emotivne forume, dok su Kuzmini dramaticno temeljnije uradjeni. 

O robama i kupcima ne bih, tu sam nestrucan, a jos manje o privredno-proizvodnom patriotizmu, koji je posebna tragikomicna prica.

A sto se mog robnog fasizma tice, "njemacko auto" i engleska audio tehnika su davno izbacene stavke iz moje sfere interesovanja. Dosta je bilo magarcenja...red je da dohvatim sargarepu. :) 

Ostalo je dosta vrhunskog izbora, i po EU i po svetu..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

7 hours ago, Miloš 1210 said:

Zaista je čudno što se ovde svi prave da Igor & TT Recycled ne postoje, a gramofoni koje pravi su i konceptom i materijalima i zvučno i izgledom i cenovno bolji od rukotvorina forumskog idola sa sunčane strane Alpa... da ne pominjem koga ;) Off: slično kao sa Fiatom 500L (koji ponosno vozim) - auto je odličan i za 5000 eur jeftiniji od prvog sličnog sledećeg, ali se to Srbima nikako ne dopada, tuđe im slađe, bolji je Nemac sa 180.000 na satu majke mi, još ako ga je vozila baba...

Je li meni sad, prateci tvoje postove, kao onome koji radi u automobilskoj industriji zadnjih 20 godina, daje za pravo da kazem da da tvoj Fiat nista ne valja i da je precjenjeno g? Ili da me boli q sta vozis?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

5 hours ago, Doktor said:

A onda i dve singlice koje sam maximalno rabio svakodnevno, na rodjendanima, kako i privodjenjima. . . . :)

 

dirlada.jpg

 

Bravo! :) 

Podsetio si me da je Dirlada bio moj prvi singl (više sam voleo B stranu Sinefoula - oblačić), koji sam dobio na poklon od ćaleta zajedno sa mojim prvim mono gramofonom Traviata:

TRAVIATA-Gramofon-77989949.thumb.jpg.42ecb3d06b3dc47b01a9938270cec808.jpg

 

Zatim je sledila ista takva Traviata (takođe poklon od ćaleta) ali ovaj put stereo :) :

17271593_IMG_8892.thumb.JPG.dc545359aa5fa10b603c3aa81ca86acc.JPG

 

Zatim je usledio apgrejd u vidu modernijeg Trubadura :) :

10075864_20140119_100335.thumb.jpg.2b9e93e21be292eb34d5143b5818bd77.jpg

 

A onda je pre 32 godine usledio gigantski skok na Thorens-a TD-126 MkI sa SME ručicom i Otofon VMS-30 MkII zvučnicom.

...I tu sam stao! :)

Slušam ovog istog Torensa od 1985-e i nemam nameru da ga menjam. :) Slika iz OM40 perioda:

04_Thorens1.jpg.f09963bbea963a66d52a90df530d7b8f.jpg

 

Pre par godina sam ubacio sam u igru i Technics-a SL-151 Mk2 takođe sa SME ručicom i AT-440 za pohabanije ploče sa berze i buvljaka.

A kod klinca u sobi radi Technics SL-Q3.

 

Najviše sam uživao uz Traviatu i Trubadura, ali to nema veze sa zvukom! :)

B strana sa gore pomenutog singla :) :

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...