Jump to content

Izolacioni trafo potreban u BG na pozajmicu od par sati


grau.

Preporučeni Komentari

Nesto mi se desilo onomad u kuci, cini mi se da se prilikom ukljucivanja kompresora na frizideru desio nekakav strujni udar koji je izbacio jedan osigurac (doduse ne njegov sem ako elektricar idiot nije stavio svetlo u pola stana na istu fazu sa friziderom).Mozda mi se cini i tripujem da to ima neke veze, tek uskoro posle toga mi se pojavio problem sa jednim pojacivacem za basove u zvucnicima (to je jedino pojacalo u njima, ostatak je pasivan i tera se sa drugog ampa koji radi OK - ili barem mislim tako), naime javlja mi se jaci cujni brum kada je pojacalo ukljuceno, s tim sto se on ne pojacava prilikom pojacavanja preampa, uglavnom je iste jacine. nekad se brumu pridruzi i neko zujanje koje se pojacava i smanjuje.Ima 2 mogucnosti, da je riknulo nesto na ampu, ili da mi se neki gadan ground loop zapatio u sobi. S obzirom da je prilaz tom pojacalu koje se nalazi u stopi zvucnika koji imaju 150kg ravan lansiranju srpske intergalakticke rakete na saturn, vise bih voleo da prethodno odbacim verovatnocu da li je neki loop pa me zanima da li neko slucajno ima izolacioni trafo koji bi otklonio mogucnost da imam gremlina u mrezi.Poseban deo problema je u tome sto su mi iz drugog zvucnika izvadjeni bas drajveri pa ne mogu da proverim sta se tamo desava. Ono sto me je posebno zabrinulo je to sto mi se danas ucinilo da se deo tih smetnji, ne brum, ali to zujanje koje se smanjuje i pojacava javilo i u horni levog zvucnika, sto moze da bude pokazatelj da je sve upalo u neki loop pogotovu zbog nacina na koji je sistem vezan. Sa preamp signal ide u lampase, koji su zvucnickim kablovima vezani za zvucnike sa cije skretnice se skidaju 2 signala, jedan ide u gainclone pojacalo za basove i dalje u basove, a drugi na hornu. sa druge strane, mislio sam da bi loop preko lampasa bio nemoguc zbog izlaznih trafoa, ali sta pa ja ovde znam. A mozda je Medlin Olbrajt nagarila taj Harp, mamicu joj :)Znaci da obustavim pricu, trazi se izolacioni trafo koji ce minimizovati mogucnost ground loopa preko mreze. Naravno kod mene je sve pobodeno u isti filter.Beograd i okolina, dolazim po uredjaj, ostavljam koliko treba kaucije i vracam na istu adresu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 48
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

... ima kondove koji unose jednosmernu komponentu? ...

Aiiii fatamorgana ! Kakvi sad kondovi i DC, gde je kraj fantaziji... :buehehe:Snazni reaktivni potrosaci (u sta kondenzatori ne spadaju, a motor od ves masine spada) kao i triaci, starteri i dr. prave razne vrste problema u el. mrezi ali za fantomsku DC komponentu je zasluzna samo jedna vrsta elemenata - diode (najcesce u kineskim fenovima za kosu, kaloriferima i sl.)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Anubis, idi sada na "one" druge forume nek ti oni pomazu... :whistle2:btwti "lampasi" od nekoliko vati imaju i ispravljacice ulazne cevi i sa sve grejanjem...itd to je sigurno sve po mono bloku oko 50W.Anubis nema kosu barem ne u kolicinama da mu je potreban fen?tako da nije fen sigurno...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pprema uputstvima sa teme:

http://www.diyaudio..../1031-dc-block/

Izmerio sam 5V DC kod mene na više utičnica. Ono što me buni je činjenica da kada je samo pojačavač priključen na zvučnike nema nikakvog bruma/zujanja, čim dodam neku komponentu (povežem interkonektima za pojačavač) zujanje je glasno i nepodnošljivo. Probao sa oba preampa i dac-om direktno u pojačavač, efekat je isti samo se sa dac-om čuje malo slabije.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za merenja jednosmerne komponente u 220V ACjedino sam video opciju na nekom Voltcraft uni instrumentu?

Jeste, a ti si ovaj :%20http://www.glamour.com/beauty/blogs/girls-in-the-beauty-department/0121-troy-hair-head-and-shoulders_bd.jpg

:buehehe:pa zato i kazem hu hu huBTWjeste to sam ja (pre 30 godina i drzavnog udara testosterona...)Ha...Ha.Sad sam kao BB sa tom razlikom sto ne moram da se brijem po "povrsini lubanje"a cesljam se iskljucivo - ispod mishke... :respect:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisi ti to dobro izmerio - sa 5V superponirane jednosmerne komponente u mrezi trafo bi ti skakao po sobi sa sve pojacalom. Toroidni trafo pada u bumbar-trans vec sa pola Volta...

Merio sam prema ovom uputstvuhttp://www.diyaudio.rs/topic/1031-dc-block/page__st__20#entry23233http://www.diyaudio.rs/topic/1031-dc-block/page__st__20#entry23234dakle digitalni multimetar na jednosmernu i u šuko, podeljak stavljen na 20V.Vrednosti variraju i u + i u -, ne mogu da pohvatam. Doduše multimetar je digitalni. A i stoji da ne umem da merim.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

AnubisIzolacioni trafo je super ali ti on nece resiti ground loopoveimas onoliko ground i sub-ground loopovakoliko ti je uredjaja sa shuko uticnicom prikljucenu u sistem(pod uslovom da su im povezani audio gnd ichassis ground,-1(taj jedan je onaj koji trenutno slusas).Zbog toga sto se u preampima u 99.9% slucajeva prekida samo vruci kraj signaladok groundi ostaju povezani na gnd busa preko chasses-a i sa shukom gde se svi spajaju....takodje je u nesto manjem % u uredjajima koriscen i main switch koji prekida samo jednu zicuda li L ili N, bez indikatora je bacanje novcica sa ishodom 50%.Resenje ja koristiti u preampima prekidace koji prekidaju SVE vodove kanala i mase...I glavni prekidaci da budu totalA najbolje bi bilo da i oni budu 3x i prekidaju pored L i N i Schucko vod..Tako da pri slusanju jednog izvora samo taj izvor sa svojim chasisom bude u sistemu....Kod gramofona razdvojiti chasses rucke i chassis samog gramofonato su potpuno 2 razlicite mase....cheershappy moding.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Grau

uzmi visak napojni kabel za racunar , najdrljaviji koji imas ;

pazljivo oblankuj vanjsku izolaciju ( recimo blize kraja koji dolazi u uredjaj ) , odvoj vod za uzemljenje i preseci ga

tako ces imati shuko-less kabel

ostavi samo jedan izvor nakacen na main amp

kreni da turas taj kabel na jedan po jedan uredjaj i slusaj da li ima promene

ako nista drugo - i ako ne bude promene , bar ces ustanoviti da li je u pitanju groundloop preko uzemljenja , ili je nesto drugo u pitanju

btw. izolacioni trafo ce da te spase od nekog iznosa DC u mrezi , kao i smanji nivo smetnje/smeca iz mreze

buduci da je safety ground rutiran iz zida na sredinu sekundara izolacionog trafoa , ne spasava te od problema sa sasijama i sl.

naravno , davno se slozismo da pravi izolacioni trafo ima balansiran sekundar

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Има и лакше решење:Повади све,али буквално све каблове из зида и остави само напајање за музику.Под све подразумеван од фризидера,шпорета,рачунара.штампача монитора стоне лампе....Ако идаље имаш брум проблем је у уређају.Уколико немаш брума уштекавај један по један потрошач и где ти се јави брум том потрошачу уклони уземљење.Може се десити да имаш више таквих потрошача.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

hvala svima. sad imam dovoljno zajebavancije za ovaj vikend, pali gasi, vadi turaj.inace zene da se pohvalim, imam takav kabl sa presecenim uzemljenjem, onomad smo isto jurili gremline, mada je ovaj kapitalac. ne predaje se, do malopre je prdeo kao trudni nosorog, sad je izgledao malo zadremao a ne hrce.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...