Jump to content

HI -FI Show Holiday Inn


shuca77

Preporučeni Komentari

nego, da ne ispadnem glup, a sto je to tako dobro...mislim, sta to radi  :icon9:

 

 

I mene isto interesuje.

pa nista specijalno...prikljucis tu elektroniku na dobre zvucnike i dobijes zvuk za kojim ce 4/5 slusalaca da padne vilica na pod

kako se do toga dolazi ne znam, ali verujem da treba dosta pameti i slusalackog iskustva

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo novosti u vezi  First One V1.2 modula.

Imamo  Lep pozdrav  od gospodina  Andreja - Lazi Cat, čiji su moduli First One V 1.2 izazvali interesovanje na diyaudio.com, pa i ovde kod nas.

Na sajmu je svirao amp sa modulima V1.1, a gospodin Andrej mi je napisao sledeće :

- Baš u ovom tednu imao sam priliku i napravio slušnu usporedbu, moram da kažem, da je V1.2 dobar korak dalje u pozitivnom pravcu od V1.1. -

Trenutno je u toku nabavka potrebnih tranzistora (2000kom) koji će mu pristizati parcijalno od marta do maja, te će tek tada biti proizvedeni prvi moduli.

Naravno sve informacije ćemo imati u pravo vreme u temi na diyaudio.com.

Plaćanje će biti moguće posredstvom PayPal servisa. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisam mislio nista lose, nego pitam jer nisam mogao da ukapiram jel to nesto sto se dodaje na postojeci amp ili "amp" sam po sebi,  sto se svakako  ne moze zakljuciti sa slike jer imam malo "pomeren" osecaj za pojam pojacala  :wink2:

 

Slicno je i sa gainclonom, i meni se to jako svidele, bez obzira sto nema kilazu i ne svetli :wink2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 months later...
  • 5 nedelje kasnije...

Ko čeka dočeka  , stigli moduli  First One V1.2   :shinymj5:

 

post-11-0-58644300-1400092135_thumb.jpg    post-11-0-29654700-1400093438_thumb.jpg   post-11-0-93422500-1400092196_thumb.jpg

 

Gospodin Andrej Lakner - Layz Cat  i ja smo imali kompletnu komunikaciju na srpskom jeziku, a ispostavilo se da je vojni rok u JNA služio prošlog veka u Zemunu, u mom komšiluku.   :pioneer:

 

Plaćanje je obavljeno preko PayPal-a a isporuka preko pošte, klasičnom dostavom. Paket poslat 9.maja stigao danas 14.maja, bez dodatnih troškova. 

 

Moduli su urađeni profi, pedantno i sa kvalitetnim elementima. Prvi utisak je zadovoljavajuć.

 

Predstoji nabavka SMPS-a. Andrej za sada preporučuje  Hypex SMPS1200A400, što verovatno već znate ako pratite zbivanja na http://www.diyaudio.com/forums/vendors-bazaar/248996-first-one-mosfet-amplifier-module-72.html

 

Za sada imam spremljene hladnjake, 80% kućišta koje će biti baš-baš.  

 

Samo da prosvira kako valja i da nešto ne uprskam.  :whistle2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 months later...

ko bi rekao da je već prošlo godinu dana:)

evo upravo sam se vratio i sa ovog sajma, a utisci i nisu neki. u stvari, pre bih rekao podeljeni.

ukratko:

dynaudio confidence c2 sa vtl monoblokovima zaista zastrašujuće. i zvukom i izgledom. od 2005. i onih dynaudio 25 vox nije imao bolji zvuk. ali mladja doooooosadan.

4audio sa 5.1 sistemom, mislim da je bio ma gold, pokazao kako mogu filmovi da se gledaju. to je bilo dole u velikoj sali, a gore jedan od boljih soba pmc ob1i sa mf amplifikacijom

ove godine mi je najgori bio onaj što mi je prošle godine bio najbolji-gallus. soliteri od zvučnika, gramofon od 4000e, kablovi kao struk viktorijinih anđela, ali džabe. loše, jako loše. uzrok ne znam kao što ne znam šta je bilo uključeno u struju. nešto veliko i skupo, rekao bih.

bfa sa nekim slovencem. čovek priča ko navijen, prekida pesme, pa opet priča. gori od mlađe 100x. njegovi zvučnici urnebes. kao na koncertu. sabovi sa po dva 12" basa okrenuti jedan ka drugom pogoni ih pojačalo od 1000w. kad takve monstrume prikačite na trosistemce od metar i po dobijete rušenje hotela. meni se nije svidelo.

audiophile za mene fenomenalan. možda i najbolji. koncept 3 u 1 ili bolje reći 4 u 1. zvučnik, pojačalo, dac i wifi modul, sve u jednoj kutiji. izvor laptop bežično povezan sa tom skalamerijom. drajveri minijaturni, nešto kao dayens tizo, ali zvuk...neverovatan. čudo šta iz onoga izlazi. cena jeste 13000e ali kad se uzme u obzira da za tu cenu dobijate bukvalno sve, a ostatak prostora ostaje za cveće, onda nije mnogo. najbolja digitalija koju sam u životu čuo.

mbl prezentacija vrhunska, mislim da je bio gospodin iz nemačke, ali zvuk onako. kao i prošle godine. nedovoljno zvuka za te pare.

na spratu englezi + jedna soba za  auris audio koji se svima nahebo keve. lampaški monoblokovi i preamp, fenomenalno odrađeni a zvučnici od nekog švajcarca. čudo neviđeno. švajcarac nije došao ( a trebao je ), pa ni podaci o kutijama nisu bili dostupni. ali hebeš ga. zvuk, zvuk je taj koji je okadio ceo hotel, pa će sledeće godine biti svetogrđe uneti nešto drugo.

od engleza skupi spendori i čini mi se expo amp. lepo, ali sam se kratko zadržao. zatim pomenuti pmc koji bi možda i bolje svirao da je sa nekim drugim ampom.

i na kraju player sa svoje dve sobe čisto da pokaže da ne morate prodati stan za lep zvuk i uživanje u muzici. u jednoj sobi tannoy+marantz a u drugoj neki Q zvučnici koji su zvučali onako baš budžet.

vidim da su na onom forumu fifilističari zabalvili i proglasili ovaj sajam najbolji. ne bih se složio. najskuplji da, ali daleko od toga da je bio najbolji

evo slika moja dva najjača utiska

 

 

 

post-115-0-73876400-1415561252_thumb.jpg

post-115-0-67924200-1415561268_thumb.jpg

post-115-0-79746200-1415561289_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Prilično sam siguran da je Gallusima problem napravila prostorija, neverovatan peak na oko 90Hz rekao bih. To je toliko smetalo da nisam imao živaca da slušam duže.

Prošle godine su zvučnici ove firme (manji model) bili hit sajma.

Utisak sa izložbe su mi popravili susreti sa kolegionima sa foruma! :rolleyes:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...