Pređi na vezu

PHONO PREAMP AND LINE PREAMP

- - - - -

• Please log in to reply
170 odgovor(a) na ovu temu

Alex Kitic

Alex Kitic

Grumpy

• Član
  • Pip____Pip____
  • 66 Poruke
  • Interests:Hi-IQ-Fi
  •   
    Serbia
ZZZ (tj. Zorane):

majstore, kao što rekoh, ko gubi ima pravo da se ljuti, pošto ovo nije igra "ne ljuti se čoveče". Naročito mi je žao što se nisam odmah setio ko si pa da to odmah završimo. Tehnički posmatrano, očigledno je da za razliku od mene imaš vremena na bacanje. Nema svrhe da ponoviš sve što sam ja napisao, samo naopačke. Moju phono sekciju (RPA) koju si se trudio zdušno da kritikuješ napravilo je x ljudi, što u Srbiji, što po svetu. Niko se nije žalio. Oni kojima nešto nije bilo jasno, pisali su mi, pa sam im odgovorio i pružio pomoć i uputstva kako da naprave tj. kako da reše "probleme" tj. nejasnoće. Ko je tražio, dobio je i "sličicu" ili protel fajl za dizajn "pločice" koja je tako (inteligentno, jeli) koncipirana da je moguće koristiti isti nacrt za varijantu "lampe sa jedne strane, komponente sa druge" (ugradnja u otvorenoj kutiji, kao moja ilustracija na sajtu), odnosno u ogledalu "sve komponente i lampe sa iste strane" (ugradnja u zatvorenoj kutiji). ZA SVE TO NISU NIŠTA MORALI DA PLATE, NITI PLAĆAJU.

ADMINISTRATORI:

Majstori, gde ste? Šta radite? Niste primetili tekstić

"cena koju ce morati da plate, a vec je placaju
ce biti da podnesu vase vrsenje nuzde na javnom mestu
a bez sankcija kao i za svakoga drugog..."

Nisam znao da je ovakav rečnik OK?

Stein:

Kada ćeš da pređeš sa reči na dela? Nije dovoljno reći "eto, ljudi, baš ste nedokazani", nego treba nešto i preduzeti povodom nedokazanosti pojedinaca?!

ŠTO SE TIČE TEHNIČKIH KOMENTARA:

Ideja nije bila da se sa jednim "magistrom likovnih nauka" prepucavam do "prave phono sekcije", nego da korak po korak sklapamo kockice i diskutujemo o njima, svi zajedno, onako "usput". To sam nameravao da sprovedem kao čovek koji zna kako se drži predavanje (banka?), kako se diskutuje, šta je bitno za ostvarenje projekta.

Mislim da je izlišno da kažem da ako ovako nastavimo, nećemo stići nigde... A ZAŠTO?

Što se mene tiče, ne treba mi da me neko uči li mi pomogne ili mi pokaže bilo šta (pogotovo ne kako se pravi phono sekcija). S druge strane, ima ljudi koji bi nešto da nauče od mene (valjda). Besplatno je... ali pošto je besplatno, "nemam vremena" da se bavim obezbeđivanjem prostora za to.

JOŠ NEŠTO: mnogo mi se gade "samobanovanja" nezrele dečice koja ne umeju da se suoče sa realnošću i odmah skupljaju svoje igračke pa idu kući - a još je gadnije kada se ta dečica vrate da "pljunu" još neku repliku... tada gađenje prelazi u fiziološki domen, da ne tražim neki bolji izraz. Šta raditi kada se cmizdrava dečica vrate?

DOSTA JE BILO GLUPOSTI, UOZBILJITE SE!

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13829 Poruke
  • Interests:fun
  •   
    Isle of Man
za svadju je potrebno dvoje ;

treba da odvojis licno od javne teme , da ne podvodis licnu vrednost pod znanje ( jer ovo nije profesionalni forum na kom clanovi treba da znaju da bi se iole javnuli kojim retkom)i da prestanes da uoblicavas druge po svom kalupu ;

napisi ako sta imas i pusti druge da pisu ;

raspravljaj o temi a ne o karakterima

sve sto sam dosad video u threadu su bile u najgorem slucaju polu-uvrede i karakterizacije , tako da bas i nisam nesto razmisljao o kaznama i upozorenjima u formalnom smislu

ako ces napisati tutorijal - napisi ga , ako si racunao na saradnju - sam nisi postavio dobre uslove saradnje .
Ovo je forum gde svi mogu pisati sve sto žele ;
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .

Impuls

Impuls

Prof. Baltazar - Glas Razuma

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2137 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuAlex Kitic, za 28 December 2009 - 14:50, kaže:

JOŠ NEŠTO: mnogo mi se gade "samobanovanja" nezrele dečice koja ne umeju da se suoče sa realnošću i odmah skupljaju svoje igračke pa idu kući - a još je gadnije kada se ta dečica vrate da "pljunu" još neku repliku... tada gađenje prelazi u fiziološki domen, da ne tražim neki bolji izraz. Šta raditi kada se cmizdrava dečica vrate?
Sta raditi? Osecam se ovde prozvanim.

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13829 Poruke
  •   
    Isle of Man

Pogledaj porukuImpuls, za 28 December 2009 - 16:23, kaže:

Sta raditi? Osecam se ovde prozvanim.

A. Kitic nije - po svoj prilici - mislio na tebe , jer ti se nisi ni "odjavljivao" iz thread-a .

ajd ovako :

OD OVOG MOMENTA , U OVOM THREADU - SVAKO KO BUDE UVLACIO PITANJA KARAKTERA I PODOBNOSTI U TEHNICKU RASPRAVU - ZARADIO JE NEDELJNI BAN .

NECU SE BAVITI OBJASNJAVANJIMA STA JE NEZRELOST I KAKO TREBA DA SE POKAZUJE POSTOVANJE PREMA SAGOVORNICIMA

ZM

bora

bora

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 65 Poruke
  •   
    Serbia
Zen, konacno...
Kao adminu, svaka cast na uspesnom izbegavanju zamke "dezurnog policajca" sto je, sigurno, doprinelo jako dobroj atmosferi na forumu, opustenoj, konstruktivnoj, neobavezujucoj, bla,bla, ali je zaista bilo krajnje vreme za crveni font (nazalost, barem moju).
Ovu, kao i druge teme i iskustva pratim u zelji da sto vise saznam o uredjajima, koje zaista volim i zelim da napravim za sebe, umesto toga ovo brate ode...
Zelim samo da skrenem paznju diskutantima zainteresovanim za citanje ili ucesce u necem ovakvom, da onima koji zaista znaju, zaista su nesto i uradili, zaista imaju vaspitanja, morala itd, itd. nikada ne pada na pamet da to bilo kome dokazuju, niti imaju potrebu za tim, narocito ne u, maltene, verbalnim duelima.
Kao samograditelj, koji nije mnogo toga uradio, jako sam lepo docekan na ovom forumu, na moja pitanja, ma koliko bila ponekad banalna, dobijam odgovore od ljudi kojima nije ispod nivoa da se mlate sa pocetnicima i neznalicama i zaista mi dodje da ne verjem da gledam ovako nesto.
Izvinjenje na upadu u temu, nadam se da ce biti koliko-toliko saglasnosti o nekoj, za DIY, najboljoj varijanti za izradu
RIAA (sto se meni lepo nadovezuje na nameru izrade cevnog ampa, pa jos Steinov mermerofon, mmm... i na kraju Zenovi super-osetljivi glasnogovornici, pa to skuckam u nekoj varijanti i ja, pa konacno da dam neke impresije, a ne samo pitanja...
Dajte RIAA!!! (Mislim...ako 'ocete...)
Poz, bora

Alex Kitic

Alex Kitic

Grumpy

• Član
  • Pip____Pip____
  • 66 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukubora, za 28 December 2009 - 20:30, kaže:

Ovu, kao i druge teme i iskustva pratim u zelji da sto vise saznam o uredjajima, koje zaista volim i zelim da napravim za sebe, umesto toga ovo brate ode...
Zelim samo da skrenem paznju diskutantima zainteresovanim za citanje ili ucesce u necem ovakvom, da onima koji zaista znaju, zaista su nesto i uradili, zaista imaju vaspitanja, morala itd, itd. nikada ne pada na pamet da to bilo kome dokazuju, niti imaju potrebu za tim, narocito ne u, maltene, verbalnim duelima.

Na žalost, sve se to ne bi dogodilo da smo se sakupili negde (u nekoj učionici, za tablom?) i razgovarali na ovu ili neku drugu temu. Zašto? Možda bi i tada neki lajali na zvezde, samo što bi onda postojala mogućnost da ih ubrzo i ugledaju.
Udobno zaštićeni skrivenim identitetom, ljudi rado čine sve ono što inače ne bi činili, zato što bi bili izloženi nekom obliku stigmatizacije i javne osude.
U krajnjoj liniji, šta znači banovanje? Zabranimo nekom da piše na nekom forumu nedelju dana... ili zauvek... uh, ala to boli! Za razliku od gledanja zvezdica kako se vrte...
Mislim da to nije problem samo ovog foruma, već gotovo svih foruma koje sam ikada imao prilike da posetim, ili da u njima učestvujem.

Tipično, lep thread gde je neko nešto trebalo da nauči, a neko drugi da se zabavi razmenom mišljenja, pretvorio se u raspravu. Ja nemam vremena ni za pro bono aktivnosti, a kamoli za rasprave sa ljudima koje verovatno ne bih ni primetio na ulici, ili u sobi punoj ljudi.

Shvatite to kako god hoćete.

Pozdrav od prezauzetog Alexa

Alex Kitic

Alex Kitic

Grumpy

• Član
  • Pip____Pip____
  • 66 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuZen Mod, za 28 December 2009 - 15:23, kaže:

za svadju je potrebno dvoje ;

U pravu si, "Pipi". Sam sam kriv... šta mi je uopšte trebalo da se "družim po forumima"? Da bi me vređao neki kompleksaš? Ali ako, prizvao sam se pameti.

Poziv važi i za tebe, i za druge: koga nešto zanima, slobodno neka pita -- do moje adrese je lako doći :rolleyes: A onaj ko nema direktnog interesa u nekom od mojih projekata, sigurno će više uživati u druženju na forumu, nego u direktnom dopisivanju.

Do tada, "au revoir".

zoranzu

zoranzu

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 1 Poruke
  •   
    Serbia
Pozdrav svima na forumu od novog clana,
Ako moze da se nastavi sa temom, ali da ne bude ni po babi ni po stricevima, zasto uvek mora necija da bude zadnja i najbolja shema,
SUJETA je gadna stvar, ako se pusti sa lanca...
Posto i mene zanima cevna fono sekcija, kopao sam i citao po netu i mojim starim papirima i dosao do nekih zakljucaka,koji suzavaju izbor i cevi i topologija pred pojacavaca.
Sama shema fono sekcije,bez napajanja, prakticno nista ne znaci.
Posto se radi o malim nivoima ulaznog signala, i velikim pojacanjima,VEOMA je bitno napajanje lampi,da bude sto cistije i sto tise,i da bude za svaki kanal posebno,zbog preslusavanja, a unutar kanala, i po stepenima pojacanja razdvojeno.
Jedno od resenja je sa pred regulatorom i operacionim kolima sa rednim tranzistorom za svaku cev posebno.
Ako ste protivnik polu provodnicke regulacije i stabilizacije visokog napona u kombinaciji sa lampama(po nekim autorima to daje tezak zvuk u basu)i uopste regulacije visokog napona
ostaje klasicno LCLC napajanje ali sada sa drukcijom topologijom pojacavackog stepena da bi se smanjili uticaji iz mreze i medju sobni uticaji jednog pojacavackog stepena na prethodni.
Jedno od resenja su diferencijalni pojacavacki stepeni.
Mreza za korekciju RIAA je pasivna i nalazi se izmedju dva pojacavacka stepena ili je podeljena na dva dela.
Ovo su neke najgrublje podele i mozda bi mogle da pomognu.

revox

revox

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1700 Poruke
  •   
    Montenegro
Mogao bi neko od Moderatora ako ima živaca da raščisti ovu temu pa da nastvimo.

Naravno ako ima volje, živaca i interesovanja za istu

Zima je pa smo se valjda malo razladili
Strah da samo budem i ništa više

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13829 Poruke
  •   
    Isle of Man
a jes , nemamo pametnija posla

sjedi i popij nesto , pusti neku muziku i zaboravi malo i na forum i na sprave

a kad te ufati volja - zapocni konkretnu temu , a ne naklapalo

:cheers:

revox

revox

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1700 Poruke
  •   
    Montenegro

Pogledaj porukuZen Mod, za 05 February 2012 - 22:23, kaže:

a jes , nemamo pametnija posla

sjedi i popij nesto , pusti neku muziku i zaboravi malo i na forum i na sprave

a kad te ufati volja - zapocni konkretnu temu , a ne naklapalo