Pređi na vezu

Promeni
Dobrodošli na diyAudio.rs!
Registrujte se sada da biste dobili pristup svim našim funkcijama. Kada se registrujete i prijavite, moći ćete da kreirate teme, postavljate odgovore na postojeće teme, vidite i dodajete oglase, imate svoj blog, dajete reputaciju drugim članovima, dobijete lični poštanski kurir sa privatnim porukama, menjati pozadine foruma, menjati svoj profil i komentarisati druge profile I JOŠ MNOGO, MNOGO TOGA!.Ukoliko već imate nalog, prijavite se ovde - u suprotnom napravite nalog besplatno još danas!
Slika

Kabeli novosadske firme NOVKABEL (ali i drugi)

- - - - -

• Molimo Vas registrujte se ili prijavite da biste odgovorili
44 odgovor(a) na ovu temu

BokiTokiVoki

BokiTokiVoki

Guverner Tasmanije

• Član
  • 2038 Poruke
  • Pol:Muško
  • Interesovanja:Windsurfing
  •   
    Australia
Da li postoji mogućnost nabavke nekih modela kabela, i kako ?

Većina asortimana se ne može naći po radnjama u BG-u, ili ja bar ne znam gde ima. Ako se negde ponešto i nađe, onda mora na veću količinu tipa barem 100 m.

Za početak, interesovao bi me telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8.

Da li neko zna kakav je kvalitet/čistoća bakra u njihovim kabelima ?

Dobrodošle su i informacije o tome koja fabrika u Srbiji nabavlja kvalitetniji/čistiji bakar koji koristi u proizvodnji kabela.
sinuse smo pročistili, sad da vidimo ... šta ćemo sa tim sluhom !!

guja011

guja011

.

• Član
  • 2074 Poruke
  •   
    .
pa samo 2 fabrike imaš u celoj srbiji.

anubisgrau

anubisgrau

anubis

• Član
  • 1315 Poruke
  •   
    Serbia
...

guja011

guja011

.

• Član
  • 2074 Poruke
  •   
    .
jel kao onih sa KP

BokiTokiVoki

BokiTokiVoki

Guverner Tasmanije

• Član
  • 2038 Poruke
  •   
    Australia

pa samo 2 fabrike imaš u celoj srbiji.

OK, da ne bude dosadno, proširujemo priču o kvalitetu bakra i na ostale. Evo, za početak dodajem Draka i Belden. I pitanje, da li kod nas može da se pazari nešto od Beldena (UTP, SFTP, telefonci), a da to nije kotur od 100 m ?

P.S. BIlo bi dobro da se makar na početku teme učestvuje u temi i na temu, a ne da se flejmuje. Izgleda da se anubisu u poslednje vreme mnogo gledalo kroz prste, pa se (previše) opustio.

guja011

guja011

.

• Član
  • 2074 Poruke
  •   
    .
kod netiksa

Miko

Miko

Space Ship One album

• .
  • 7627 Poruke
  •   
    .
bolji kablovi (kvalitetniji/čistiji bakar) od ovih nema u Srbiji (a i sire) - a fabrika pred zatvaranjem :crazy: :

http://www.fks.co.rs...audio/audio.htm
Postavljena slika

guja011

guja011

.

• Član
  • 2074 Poruke
  •   
    .
pa kad je žirafa važnija

Miko

Miko

Space Ship One album

• .
  • 7627 Poruke
  •   
    .

pa kad je žirafa važnija

kad bi Apple preselili u Srbiju propao bi za par godina :buehehe:
Postavljena slika

BokiTokiVoki

BokiTokiVoki

Guverner Tasmanije

• Član
  • 2038 Poruke
  •   
    Australia

bolji kablovi (kvalitetniji/čistiji bakar) od ovih nema u Srbiji (a i sire) - a fabrika pred zatvaranjem :crazy: :

http://www.fks.co.rs...audio/audio.htm

Iskreno, najviše bi me interesovao upravo pre pomenuti telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8. Da li Jagodina ima to u produkciji? Belden ima upravo to, ali ne mogu da pronađem u BG-u za kupiti. Ima i NOVKABEL u proizvodnom programu, ali je takođe problem nalaženje toga na malu količinu. Hteo sam da pravim jedan zvučnički kabel (za sebe) po sledećem projektu: http://www.audiofil....m.asp?NewsID=34 Kada se sve sabere i oduzme, tu je donekle bitan kvalitet vodova od bakra, sve ostalo je stvar konstrukcije i izođenja, a materijal je jeftin.

Zvu

Zvu

I'm gonna be Iron, like a Lion in Zion...

• Moderator
  • 4915 Poruke
  • Interesovanja:Getting out of the Matrix...
  •   
    Serbia

kad bi Apple preselili u Srbiju propao bi za par godina :buehehe:

I tamo gde jeste, apple drži više hype no odnos uloženo/dobijeno.

Propašće on i tamo vrlo brzo.
Meni misao stalno na Jadranu. Čitave godine sanjam more, idem ulicama, radim,razgovaram sa prijateljima, a - nisam tu. Na moru sam. Zovu me na sastanke, teraju me da nešto organizujem, uradim, donesem, predam, saopštim, oćutim, priznam... a ja im kažem: - Badava vi to meni. Nisam ja tu.

Miko

Miko

Space Ship One album

• .
  • 7627 Poruke
  •   
    .

Hteo sam da pravim jedan zvučnički kabel (za sebe)

dodji da cujes kod mene kako svira bolji obican kabl "neotech" iz kanibala - mislices da je tozla :buehehe:
Postavljena slika

BokiTokiVoki

BokiTokiVoki

Guverner Tasmanije

• Član
  • 2038 Poruke
  •   
    Australia

kod netiksa

Ima Draka cables, svega i svačega, ali nema baš taj telefonac 12x2x0,8

Možda kupim ovaj: http://www.netiks.rs...hz-bez-halogena i samo ukrstim 4 na + i 4 na -, a ukupni presek izađe 2x1,3 mm2. Na malu dužinu izađe i mali induktivitet, i solidno nizak otpor ali i manja kapacitivnost. Kabel ima vrlo dobru duplu izolaciju. U svakom slučaju ta igrarijica relativno malo košta.

dodji da cujes kod mene kako svira bolji obican kabl "neotech" iz kanibala - mislices da je tozla :buehehe:

Zvao sam za Neotech KS-1224, ali imaju samo 3,6 m u radnji. To bi trebalo da je zaista jako dobro urađen zv. kabel za male nofce. "Problem" je i to što je u pitanju hrpa 0,1 mm (ili 0,15 mm) licni (ukupno 2x4 mm2), a hteo sam da napravim dobar zv. kabel sa punim presekom od oko 0,8 mm, tj. više njih u dobroj geometriji i odgovarajućoj izolaciji + shield (Al folija) sa svojom ground žičkom.

ManicP

ManicP

električar banderaš

• Član
  • 1574 Poruke
  • Interesovanja:igranje strujom
  •   
    Isle of Man

Iskreno, najviše bi me interesovao upravo pre pomenuti telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8...

Bilo je takih nekih telefonaca u Merkuru na Bežaniji. Nije ti daleko... ...na žalost ne sećam se detalja.
Nemoj silom, uzmi veći čekić.

BokiTokiVoki

BokiTokiVoki

Guverner Tasmanije

• Član
  • 2038 Poruke
  •   
    Australia

Bilo je takih nekih telefonaca u Merkuru na Bežaniji. Nije ti daleko... ...na žalost ne sećam se detalja.

Pošto povremeno svratim kod njih za razne stvarčice, će zvirnem i to sledeći put.

Beli_Ninja

Beli_Ninja

Meni forum KUĆA!

• Član
  • 1548 Poruke
  • Interesovanja:Zabava i znanje
  •   
    Serbia
Onaj plavo beli telefonac je precnika 0.8. Ne vidim razlog zasto bi se bezalo od njega. Dobar je to bakar.

Ako se nadje Jagodinski, jos bolje. Ima u Jagodini njihova prodavnica, bio sam tamo jednom kupio onaj njihov zvicnicki 2x3mm2 gumiran crveno beli. Ali da me ubijete nemam pojma gde se nalazi tacno radnja jer ne poznajem Jagodinu u opste. Tamo sam se slucajno tada zadesio i iskoristio priliku.

ManicP

ManicP

električar banderaš

• Član
  • 1574 Poruke
  •   
    Isle of Man
Pomoć... http://www.diyaudio....ci/#entry112514

tuturutu

tuturutu

Početnik

• Član
  • 7 Poruke
  •   
    Serbia

Iskreno, najviše bi me interesovao upravo pre pomenuti telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8. Da li Jagodina ima to u produkciji? Belden ima upravo to, ali ne mogu da pronađem u BG-u za kupiti. Ima i NOVKABEL u proizvodnom programu, ali je takođe problem nalaženje toga na malu količinu. Hteo sam da pravim jedan zvučnički kabel (za sebe) po sledećem projektu: http://www.audiofil....m.asp?NewsID=34 Kada se sve sabere i oduzme, tu je donekle bitan kvalitet vodova od bakra, sve ostalo je stvar konstrukcije i izođenja, a materijal je jeftin.

A da se proba mozda sa lak zicom?

BokiTokiVoki

BokiTokiVoki

Guverner Tasmanije

• Član
  • 2038 Poruke
  •   
    Australia
Dielektrična svojstva izolatora je značajna stavka u konstrukciji kabela.

Iz telefonca Y(St)Y se dobije i potrebnih 24 bakarnih izolovanih vodova, kao i Al izolacioni omotač (screen Al-laminated foil).
Evo kako to otprilike izgleda (kod Novkabel):
Postavljena slika

ManicP

ManicP

električar banderaš

• Član
  • 1574 Poruke
  •   
    Isle of Man

Ovo možeš da probaš i sa UTP kablom AWG24, tj. za žicama punog preseka fi0,5mm tj. 0,2mm2. Sa 12 komata imaš 2,4mm2, a to je ihaaaj za kuću. Ako treba više poterati cat7, on ima deblje parice.
Osim toga ne moraš da uzmeš kabl sa 12 parica, nego duplu dužinu od toga sa 6 parica.

Ako je bitan Al foil, kupi se kabl s njim.

Slični Postovi Collapse

Tema Forum Započeto od Statistika Info

0 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika