Registrujte se sada da biste dobili pristup svim našim funkcijama. Kada se registrujete i prijavite, moći ćete da kreirate teme, postavljate odgovore na postojeće teme, vidite i dodajete oglase, imate svoj blog, dajete reputaciju drugim članovima, dobijete lični poštanski kurir sa privatnim porukama, menjati pozadine foruma, menjati svoj profil i komentarisati druge profile I JOŠ MNOGO, MNOGO TOGA!.Ukoliko već imate nalog, prijavite se ovde - u suprotnom napravite nalog besplatno još danas!
Kabeli novosadske firme NOVKABEL (ali i drugi)
Odgovor 01 June 2012 - 13:45
Većina asortimana se ne može naći po radnjama u BG-u, ili ja bar ne znam gde ima. Ako se negde ponešto i nađe, onda mora na veću količinu tipa barem 100 m.
Za početak, interesovao bi me telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8.
Da li neko zna kakav je kvalitet/čistoća bakra u njihovim kabelima ?
Dobrodošle su i informacije o tome koja fabrika u Srbiji nabavlja kvalitetniji/čistiji bakar koji koristi u proizvodnji kabela.
Odgovor 01 June 2012 - 13:50
Odgovor 01 June 2012 - 13:51
Odgovor 01 June 2012 - 13:53
Odgovor 01 June 2012 - 13:53
pa samo 2 fabrike imaš u celoj srbiji.
OK, da ne bude dosadno, proširujemo priču o kvalitetu bakra i na ostale. Evo, za početak dodajem Draka i Belden. I pitanje, da li kod nas može da se pazari nešto od Beldena (UTP, SFTP, telefonci), a da to nije kotur od 100 m ?
P.S. BIlo bi dobro da se makar na početku teme učestvuje u temi i na temu, a ne da se flejmuje. Izgleda da se anubisu u poslednje vreme mnogo gledalo kroz prste, pa se (previše) opustio.
Odgovor 01 June 2012 - 13:55
Odgovor 01 June 2012 - 13:59
http://www.fks.co.rs...audio/audio.htm
Odgovor 01 June 2012 - 14:16
Odgovor 01 June 2012 - 14:17
Odgovor 01 June 2012 - 14:37
bolji kablovi (kvalitetniji/čistiji bakar) od ovih nema u Srbiji (a i sire) - a fabrika pred zatvaranjem
:
http://www.fks.co.rs...audio/audio.htm
Iskreno, najviše bi me interesovao upravo pre pomenuti telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8. Da li Jagodina ima to u produkciji? Belden ima upravo to, ali ne mogu da pronađem u BG-u za kupiti. Ima i NOVKABEL u proizvodnom programu, ali je takođe problem nalaženje toga na malu količinu. Hteo sam da pravim jedan zvučnički kabel (za sebe) po sledećem projektu: http://www.audiofil....m.asp?NewsID=34 Kada se sve sabere i oduzme, tu je donekle bitan kvalitet vodova od bakra, sve ostalo je stvar konstrukcije i izođenja, a materijal je jeftin.
Odgovor 01 June 2012 - 14:37
kad bi Apple preselili u Srbiju propao bi za par godina
I tamo gde jeste, apple drži više hype no odnos uloženo/dobijeno.
Propašće on i tamo vrlo brzo.
Odgovor 01 June 2012 - 14:43
Hteo sam da pravim jedan zvučnički kabel (za sebe)
dodji da cujes kod mene kako svira bolji obican kabl "neotech" iz kanibala - mislices da je tozla
Odgovor 01 June 2012 - 14:49
kod netiksa
Ima Draka cables, svega i svačega, ali nema baš taj telefonac 12x2x0,8
Možda kupim ovaj: http://www.netiks.rs...hz-bez-halogena i samo ukrstim 4 na + i 4 na -, a ukupni presek izađe 2x1,3 mm2. Na malu dužinu izađe i mali induktivitet, i solidno nizak otpor ali i manja kapacitivnost. Kabel ima vrlo dobru duplu izolaciju. U svakom slučaju ta igrarijica relativno malo košta.
dodji da cujes kod mene kako svira bolji obican kabl "neotech" iz kanibala - mislices da je tozla
Zvao sam za Neotech KS-1224, ali imaju samo 3,6 m u radnji. To bi trebalo da je zaista jako dobro urađen zv. kabel za male nofce. "Problem" je i to što je u pitanju hrpa 0,1 mm (ili 0,15 mm) licni (ukupno 2x4 mm2), a hteo sam da napravim dobar zv. kabel sa punim presekom od oko 0,8 mm, tj. više njih u dobroj geometriji i odgovarajućoj izolaciji + shield (Al folija) sa svojom ground žičkom.
Odgovor 01 June 2012 - 15:01
Iskreno, najviše bi me interesovao upravo pre pomenuti telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8...
Bilo je takih nekih telefonaca u Merkuru na Bežaniji. Nije ti daleko... ...na žalost ne sećam se detalja.
Odgovor 01 June 2012 - 16:42
Bilo je takih nekih telefonaca u Merkuru na Bežaniji. Nije ti daleko... ...na žalost ne sećam se detalja.
Pošto povremeno svratim kod njih za razne stvarčice, će zvirnem i to sledeći put.
Odgovor 01 June 2012 - 16:56
Ako se nadje Jagodinski, jos bolje. Ima u Jagodini njihova prodavnica, bio sam tamo jednom kupio onaj njihov zvicnicki 2x3mm2 gumiran crveno beli. Ali da me ubijete nemam pojma gde se nalazi tacno radnja jer ne poznajem Jagodinu u opste. Tamo sam se slucajno tada zadesio i iskoristio priliku.
Odgovor 01 June 2012 - 17:35
Odgovor 01 June 2012 - 20:27
A da se proba mozda sa lak zicom?Iskreno, najviše bi me interesovao upravo pre pomenuti telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8. Da li Jagodina ima to u produkciji? Belden ima upravo to, ali ne mogu da pronađem u BG-u za kupiti. Ima i NOVKABEL u proizvodnom programu, ali je takođe problem nalaženje toga na malu količinu. Hteo sam da pravim jedan zvučnički kabel (za sebe) po sledećem projektu: http://www.audiofil....m.asp?NewsID=34 Kada se sve sabere i oduzme, tu je donekle bitan kvalitet vodova od bakra, sve ostalo je stvar konstrukcije i izođenja, a materijal je jeftin.
Odgovor 01 June 2012 - 20:43
Iz telefonca Y(St)Y se dobije i potrebnih 24 bakarnih izolovanih vodova, kao i Al izolacioni omotač (screen Al-laminated foil).
Evo kako to otprilike izgleda (kod Novkabel):
Odgovor 01 June 2012 - 20:45
Iskreno, najviše bi me interesovao upravo pre pomenuti telefonac J-Y(ST)Y 12x2x0,8. Da li Jagodina ima to u produkciji? Belden ima upravo to, ali ne mogu da pronađem u BG-u za kupiti. Ima i NOVKABEL u proizvodnom programu, ali je takođe problem nalaženje toga na malu količinu. Hteo sam da pravim jedan zvučnički kabel (za sebe) po sledećem projektu: http://www.audiofil....m.asp?NewsID=34 Kada se sve sabere i oduzme, tu je donekle bitan kvalitet vodova od bakra, sve ostalo je stvar konstrukcije i izođenja, a materijal je jeftin.
Ovo možeš da probaš i sa UTP kablom AWG24, tj. za žicama punog preseka fi0,5mm tj. 0,2mm2. Sa 12 komata imaš 2,4mm2, a to je ihaaaj za kuću. Ako treba više poterati cat7, on ima deblje parice.
Osim toga ne moraš da uzmeš kabl sa 12 parica, nego duplu dužinu od toga sa 6 parica.
Ako je bitan Al foil, kupi se kabl s njim.
Slični Postovi
| Tema | Forum | Započeto od | Statistika | Info | |
|---|---|---|---|---|---|
Drugi krug |
Zvucnici | palamudin |
|
|
0 Korisnik (a) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika

Nazad na vrh