Jump to content

Boxmaker-interesantne kutije


Preporučeni Komentari

Zanimljivo, za izraditi dosta lijepe kutije pa i za elektronske uređaje. Možda baš za cijevne uređaje bude interesantno. Rezati se može laserom ili CNC glodalicom a program u 'Advanced options' daje izbor debljine reznog alata. Nažalost, kod nas nema takav servis, ili bar ja ne znam za njega, pa ko može nek'se snađe.

http://boxmaker.rahulbotics.com/

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 3
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

U Subotici ima jedan mali "shop" gde se ovakve stvari rade, ali mora se ili spremiti u Corel formatu, ili mora dodatno platiti za transfer crteža (konverziju) Osim toga, mislim da se tamo ne radi ništa od lima. Tamo gde ja dajem na lasersko rezanje (lima) prima se praktično bilo koji format ali ove cik-cak sekcije drastično povećavaju putanju lasera što bi manje više prilično povećalo cenu usluge pa je savijanje mnogo jeftinija opcija, izbegava se bar tri do četiri reza... I naravno, izgleda kudikamo više "mainstream" iliti "oldschool"... Da i ne spominjem prednosti opcije dodavanja otvora tj rupa na željena mesta u željenim dimenzijama i oblicima... što je veoma često i najveći deo posla... mislim, bušenje rupa za hlađenje, konektore, potenciometre, prekidače....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Primjena i jeste kod debljih materijala, kod drvenih i kutija od pleksi stakla. Zato su napravljeni zubovi, a kutija se solidno drži i bez ljepila. Ima dosta primjera na stranici i sa šper pločom kutija izgleda baš lijepo. Nacrt kutije se dobije u pdf-u a Corel ga otvara bez problema pa ga je lako pripremiti za laser ili cnc.

Meni je baš intersantno kao alternativa kutijama od lima jer ovo mogu i ručno da uradim ali opet tamo gdje ima smisla. Kod nas je izrada kutije od lima čisti mazohizam i evo još uvijek ne uspijevam da završim neke davno započete projekte jer nema ko ni da mi odreže a kamoli savije ili izbuši limariju. Upravo ovih dana očekujem da ću dobiti limove za kutiju za F5, samo odrezane i bez prednje i zadnje ploče (pocinčani lim). Batalio sam više i savijanje i bušenje, samo da se dočepam lima.

Nijihov servis nudi i uslugu 3D printanja što je opet posebno intersantno i daje puno nekakvih mogućnosti ali mi ćemo se načekati dok to bude i nama dostupno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...