Sipi, za 15 January 2012 - 21:54, kaže:
Sta cu, ti si prvi poceo....

Što jes jes, prvi sam počeo
Što ću čitam svašta po netu pa mi se mota svašta i po glavi
A na mikrofonskim kablovima slušam od kad sam u ovome
Sipi, za 15 January 2012 - 21:54, kaže:
Upravo si otkrio sustinu price o usmerenju i ostalim carobnim osobinama "specijalnih" kablova - prica je suplja i sluzi samo da namami neuke da potrose neku paru na beskorisne budalastine.
Postoje cak i timovi "teoreticara" koji bezobrazno izmisljaju svakojake pseudo-naucne price o kablovima kako bi celoj prevari dali uverljiv ton (secam se jednog takvog "ucenjaka" sa komsijskog foruma koji je cak dao sebi pravo da tvrdi kako je muzicki signal koji nasi uredjaji obradjuju u stvari "pulsirajuca jednosmerna struja" kako bi "naucno" potkrepio tezu o usmeravanju kablova i tu pricu svako malo vadi iz budzaka i valja je naivnima). Nije to toliko strasno, ima ljudi koji rade mnogo gore stvari, al' uvek me jedi kad neko hoce da se okoristi ljudskom lakovernoscu i neznanjem...
Vidi Sipi druže i ja to mislim evo zadnjih dvadesetak godina al čovječe o jadu me zabaviše.
Đe god pogledam sve usmjereni kablovi
Pa velim da ne propuštam nešto u životu a akam se sa ovim tolko godina
ovo govance od audioqesta G-snake (pravo da ti rečem prepa sam se kad sam ga vidio da nije kaki blavor) je baš govance bolje svira moj klotz neusmjereni nego on ili bar su tu neđe
oblacic, za 15 January 2012 - 22:14, kaže:
Bila je tema na onom drugom forumu, sa Mogami kablovima.
http://www.hi-files....post__p__228480
Imam i Neotech, ako te zanima za probu, trenutno mi je sistem u delovima, pa ih ne koristim, moze se dogovoriti neka kafa...
sa sve Neutrik konektorima...
e još taj nisam isprobao al oću
Kud sam do sad prelemio neznani broj kablova počevši od Zeck, K5, cordial, winner, belden, klotz ..
oću i taj da probam
Vele da je dobar čak i predobar.
Će ga probamo, a espresso kad god oćeš
Impuls, za 15 January 2012 - 22:50, kaže:
To se zove simetricni koaksijalni kabel. Za razliku od nesimetricnog koaksijalnog, simetricni ima 5db manji sum.
Eto znao sam da ima nešto
Ne bi se pisalo o tome da nema nešto no se ova DIY banda

zajebava sa svim i svačim
Impuls, za 15 January 2012 - 22:50, kaže:
.........Sirm se spaja na kraju signala a ne na pocetku.
Eto znači sad će pravim ovakve kablove (malo li je 5db shuma manje) samo još da pritvrdimo s`koju stranu mu je kraj a s`koju početak