Jump to content
Shoba

Radjanje F5 clone

Recommended Posts

F5 jos malo pa gotov trebalo bi danas da stignu torusi 2x300 i cekaju se izlazni TR. Cela kutija ce biti crna stim sto jos uvek razmisljam da li donja stana treba da bude od mermera ili tamno crvenog u visokom sjaju drveta. to cu resiti usput, mozda neki vas predlog?Parce metala koje spaja hladnjake je od duraluminijuma njega sam koristio posto nema magnetna svojstva tako da blizina trafoa nece uticati, svaki TR ce imati svoj hladnjak a i kutija izgleda zanimljivije.P.S koristio sam tel za slikanje sledeci put cu foto aparat.

post-941-0-16818600-1324382578_thumb.jpg

post-941-0-23439200-1324382588_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne mogu da komentarišem raspored komponenata jer se ne razumem ali super je ideja za kutiju.Đa mi se :oke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas lepo cuti da neko zavrsava F5. Vec duze vreme njuskam za ulaznim tranzistorima. Vec sam cini mi se digao ruke jel i ako ih nadjem verovatno ce kostati ohohoo, tako da je moje pitanje dal moze da se stavi bilo sta iz domace ponude da samo proradi pojacalo. Ne mogu da poverujem da uz malo prepravke tu ne moze da stane bilo sta?! Naravno sa originalnim trandzama na tom delu se bode ideja koju je imao Papa kad je projektovao.Uskoro cu i ja da obesim kutijicu cisto zbog ideje.P.S. Kutija ti je MOCNA

Share this post


Link to post
Share on other sites

...Ne mogu da poverujem da uz malo prepravke tu ne moze da stane bilo sta?! ...

Evo ti mala prepravka. Svira odlicno. 1mF je 1000uF. C1 i C2 su 10V. Zin je smanjen (10k) zbog DC offset-a odn. ocekivane razlike u strujama baza Q1 i Q2, pa bi trebalo imati neki preamp/buffer.post-20-0-49259200-1324465100_thumb.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

SIPI, HVALA!Vec duze vreme primecujem da uskaces i resavas stvar. Sada mogu da zavrsim projekat. :wink2:To cu probati da gonim sa 6N6p. (20ma, 120v), valjda ce dati dobre rezultate. bez rada i muke nema nauke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

To cu probati da gonim sa 6N6p. (20ma, 120v), valjda ce dati dobre rezultate. bez rada i muke nema nauke.

Moze sa 6n6p ali u tom slucaju stavi R10 da bude 100k. I ako bude neki DC offset na ulazu ampa (red velicine 10mV), nije vazno jer na izlazu cevnog preampa svakako imas sprezni kondenzator. Naravno, kad budes podesavao mirnu struju i DC offset na izlazu pojacala, ulaz ampa treba da bude kratko spojen na masu dok traje podesavanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×