Otvara to neke mogućnosti za lepi kućevni plejer, npr Android tablet ili televon koji svira FLAC sa HDMI izlazom, na to nakačeno na neki HDMI-SPDIF spliter (NPR OVAKI) pa sve to na DAC...
12 odgovor(a) na ovu temu
Odgovor 17 November 2011 - 10:35
Na linku kaže da Android 3.1 native svira FLAC 
Otvara to neke mogućnosti za lepi kućevni plejer, npr Android tablet ili televon koji svira FLAC sa HDMI izlazom, na to nakačeno na neki HDMI-SPDIF spliter (NPR OVAKI) pa sve to na DAC...
Freedom's just another word for nothing left to loose...
Odgovor 17 November 2011 - 10:44
A gde muzika da bude smestena? U telefonce? Pa ja sad imam 2TBa.
Meni je Android interesantan samo kao User Interface za pustanje. Sve je smesteno na NAS pa preko rutera na network media player ( ROKU M500) a upravljanje bi bilo zgodno preko nekog PocketPCa ili androida.
Meni je Android interesantan samo kao User Interface za pustanje. Sve je smesteno na NAS pa preko rutera na network media player ( ROKU M500) a upravljanje bi bilo zgodno preko nekog PocketPCa ili androida.
Odgovor 17 November 2011 - 11:31
Meni 2GB dosta za jedan radni dan, a savremeni televoni mahom imaju toliko. Mada ja nemam savremeni televon 
Tableti imaju USB (bar ovi skupi sa HDMI), vajda citaju ext HDD, jel probao neko?
Tableti imaju USB (bar ovi skupi sa HDMI), vajda citaju ext HDD, jel probao neko?
Odgovor 17 November 2011 - 18:44
sir Oliver, za 17 November 2011 - 10:44, kaže:
A gde muzika da bude smestena? U telefonce? Pa ja sad imam 2TBa.
ovo je sjajna vest jer sada telefon moze biti i ozbiljan (flac) plejer
kartice od 8 i 16gb nisu skupe, a to je dovoljan kapacitet za 20ak albuma koji ce se u hodu preslusavati preko dobrih slusalica
mada, bilo je pitanje dana kad ce se to desiti
Broj mesta u raju je ogranicen, samo je ulaz u pakao slobodan.
-Dmitrij Gluhovski-
-Dmitrij Gluhovski-
Odgovor 17 November 2011 - 19:06
Za sluške i neobavezno slušanje može. MJda ne znam šta će ti flac za slušanje u tramvaju. Može i MP3 da prođe.
Meni je Android interesantan samo kao UI za neki ozbiljniji media player.
Meni je Android interesantan samo kao UI za neki ozbiljniji media player.
Odgovor 17 November 2011 - 19:49
khm
http://www.mobilnisv...csson/Zylo-W20i
i ovaj ti svira flac, i to za smesne pare.
(podrzava 32 gb karticu)
http://www.mobilnisv...csson/Zylo-W20i
i ovaj ti svira flac, i to za smesne pare.
(podrzava 32 gb karticu)
Svi smo mi ljudi, ali malo ko od nas je zaista covek..
Odgovor 17 November 2011 - 20:02
ili ovako ako imas symbian:
http://symbianoggpla...OggPlayMain.htm
Main features of OggPlay:
+ Plays .ogg (vorbis), .oga (flac), .flac and .mp3 audio files
+ Detects and plays other audio formats supported by the phone (MP3, AAC, MP4, M4A, WMA)
+ Skins (you can make your own, or use already made ones)
+ User defined hotkeys
+ Auto play
+ Shuffle play
+ Repeat play
+ Alarm clock (any song you want to wake you up in the morning)
+ Digital volume adjustment (aka volume boost)
+ Frequency analyzer (for vorbis only)
+ Free!
http://symbianoggpla...OggPlayMain.htm
Main features of OggPlay:
+ Plays .ogg (vorbis), .oga (flac), .flac and .mp3 audio files
+ Detects and plays other audio formats supported by the phone (MP3, AAC, MP4, M4A, WMA)
+ Skins (you can make your own, or use already made ones)
+ User defined hotkeys
+ Auto play
+ Shuffle play
+ Repeat play
+ Alarm clock (any song you want to wake you up in the morning)
+ Digital volume adjustment (aka volume boost)
+ Frequency analyzer (for vorbis only)
+ Free!
Svi smo mi ljudi, ali malo ko od nas je zaista covek..
Odgovor 17 November 2011 - 20:05
El može iz poslednja dva da se izvadi SPDIF pa na neki fini DAC? Jok...
Poenta prvog posta, mesto HTPC-a imaš lepi tablet koje je transport i to stand alone, ništa monitori, zujanja i televizori.
Ima Android televona sa HDMI konektorima, opet transport, npr. na poslu, jerbo nemamo svi administratorske privilegije na računarima.
Pitanje vremena je kad će se dosetiti i napraviti dokove za ove uređajčiće sa SPDIF out, pa da vidiš ondak...
Poenta prvog posta, mesto HTPC-a imaš lepi tablet koje je transport i to stand alone, ništa monitori, zujanja i televizori.
Ima Android televona sa HDMI konektorima, opet transport, npr. na poslu, jerbo nemamo svi administratorske privilegije na računarima.
Pitanje vremena je kad će se dosetiti i napraviti dokove za ove uređajčiće sa SPDIF out, pa da vidiš ondak...
Ovaj odgovor je uređen od ManicP: 17 November 2011 - 20:06
Odgovor 17 November 2011 - 20:16
Odgovor 17 November 2011 - 20:29
ma, to je samo jos jedan od podrzanih formata koje moze da pusta, a u HiFi slusanje gde je telefon Izvor, ne verujem....moze za slusalice...
Odgovor 17 November 2011 - 21:14
Odgovor 17 November 2011 - 23:14
Ja imam tablet sa HDMI i pustam FLAC operativni sistem je android cita externi HD Pravo resenje za moju glavobolju ne moram da palim komp ali ne znam koji uredja KVALITETAN misleci na zvuk da kupim neka preporuka. U pitanju je prestigio 7100.
Odgovor 17 November 2011 - 23:18
Slične Teme
| Tema | Forum | Započeto od | Statistika | Info | |
|---|---|---|---|---|---|
Android na HTC HD2 |
IT | Woland |
|
|
|
zakačeni Android App za Diyaudio.rs |
Obavestenja o radu foruma , predstavljanja | Vix |
|