Pređi na vezu

Koja lampa-e su najbolje za vrhunski preamp

- - - - -

• Please log in to reply
204 odgovor(a) na ovu temu

sstrsat

sstrsat

Tubes & salt

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 610 Poruke
  •   
    Croatia

Pogledaj porukuZZZ, za 30 October 2011 - 22:04, kaže:

ma kakva plava kineska led dioda... Budalastina...
to sto sam spomenuo je opste poznat efekat.
A nisam znao da je koncept kod ove forme komunikacije napad i odbrana?
I pored toga nista ne branim, pokusao sam samo da dam jedan primer koji ima veze sa zapocetom temom
a proizilazi iz direktnog iskustva
ti si navodio tamo neke minorne stvari.
cheers

Opcepoznat?????? Iz koje bajke poznat? Bujna masta stvarno izvodi svasta.
Btw, plavicasto svitlo unutar balona lampe postoji ali ajde malo proguglaj kad i zbog cega se ono desava prije nego napises da je to "opste poznat efekat" koji se desava "kada cev osciluje van cujnog spektra". Jesi li svistan koliko se sramotis takvim izjavama i jos vise pokusajima branjenja tih izjava.

Minorne stvari, kazes????
Pa sad, ako je pojava odredjene kolicine THDa vec u samom ulazu zbog nelinearnog otpora vezanog na pot minorna stvar onda je stvarno tesko (ustvari nemoguce) autorima takvih izjava bilo ca objasnit.

I ne izvrci kontekst nekim pricicama o napadu i obrani. Protiv tebe osobno niman nista ali cu na sve takve tehnicki besmislene tvrdnje koje si iznil (ti ili bilo ki drugi) uvik jednako reagirat. Na svim forumima na kojima sudilujem
Krepat ma ne molat

ZZZ

ZZZ

Mačka Majda

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 1332 Poruke
  •   
    Serbia
Ti se sramotis stalnim sitnicarenjem i preuvelicavanjem...
Tebi sve osciluje i sve nevalja i sve je lose.
Sta si ti neki forumski policajac?
Pa covece kao da nikada nisi radio sa lampama, pa naravno da se plavicasta svetlost zna pojaviti
u nekim slucajevima kada je cev nova ali se to pole nekog vremena izgubi ako je cev ispravna.
i kada recimo osciluje, ili kada nesto u kolu nije u redu.
A izoblicenja koja pominjes vec na ulazu verovatno da postoje ali
i variraju od primerka do primerka bilo koje cevi
ali su manja u odnosu na ona koja mogu izazvati lose izbrano oterecenje u anodi
i to naravno sve u odnosu na nivo ulaznog signala...
.
Nemoj pogresno shvatiti ali cevi koje si preporucio za line preamp
su veoma dobre ali nisu za tu poziciju
IZUZEV u slucaju kada je potreban veca osetljivost ulaza i vece pojacanje Mnogo vece pojacanje… i veci ulazni signal recimo CD nivo
oko 2Vp-p.
.
437A (3A-167M) faktor pojacanja oko 40,
za EC8020 mu=55
D3a u triodnom spoji oko 50x
E810F ili 7788u triodnom spoju u kolu oko 42x
jedino 6C45 ima malo manje pojacanje oko 30-35 ili manje ali i to je preveliko za CD kao ulaz.

.
Sve cevi imaju preveliko pojacanje i mogu se koristiti kao LINE ali sa izlaznim ili step-down trafoom.
Neke od ovih cevi imam, a to se sve da videti iz pdf-ova
Ne kazem da treba robovati standardima ali taj pream bi trebalo da se uklopi i u neke druge sisteme a ne samo u jeda… autisticno…
.
te cevi su po mom misljenju vise za riaa preamp, izlazni deo nekog preampa za manje signale…

Rade

Rade

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 597 Poruke
  •   
    Serbia
Jedna cev 5687 se koristi u Zanden 3000 + trafo ispred + trafo iza ......dve diode sa konstantnom strujom u paraleli sa tri cenerke + alps rk 50 .....nije najbolje predpojacalo na svetu , ali je medju najboljim .......sto je za prosecnog dijera kerov qrac ...... tj uvek se moze bolje

dunavko

dunavko

КњигоЉубитељ

• Član
  • Pip____Pip____
  • 486 Poruke
  •   
    Serbia
Imam neke ispravljacice-ck1006,mlogo dobre.one kada rade emituju plavu svetlost jer su punjene argonom,cini mi se....Ta korona je time rezultirala...praznjenje kroz gasove je uvek interesantno.A ne osciluju,bar koliko ja vidim.stabilne su,uzmem grip-dip metar i izmerim brate...svaki pravi audiofilista mora da ima bar jedan ako i malo drzi do sebe.

sstrsat

sstrsat

Tubes & salt

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 610 Poruke
  •   
    Croatia

Pogledaj porukuZZZ, za 31 October 2011 - 12:44, kaže:

Sta si ti neki forumski policajac?

Ajde fermaj sa lupetanjem, kakvi te policajci spopali

Ja ti stvarno nisam kriv ca si u nekim temama (ne samo u ovoj) iznosil nebuloze. A jos manje san ti kriv ca ti ego ne dozvoljava da samom sebi priznas (drugima ne tribas, oni vide) da si u necemu pogrisil i nastavljas ka uvridjena curica branit neobranljivo. Po tebi je znaci "forumski policajac" ona joji ti ukaze na na neke stvari. Stvarno ne znan da li san igdi vidil tako poremecene kriterije.

Pa covece kao da nikada nisi radio sa lampama

Ne, bit ce ti si :buehehe: :buehehe:

Nemoj pogresno shvatiti ali cevi koje si preporucio za line preamp
su veoma dobre ali nisu za tu poziciju
IZUZEV u slucaju kada je potreban veca osetljivost ulaza i vece pojacanje Mnogo vece pojacanje… i veci ulazni signal recimo CD nivo
oko 2Vp-p.
.
437A (3A-167M) faktor pojacanja oko 40,
za EC8020 mu=55
D3a u triodnom spoji oko 50x
E810F ili 7788u triodnom spoju u kolu oko 42x
jedino 6C45 ima malo manje pojacanje oko 30-35 ili manje ali i to je preveliko za CD kao ulaz.

A di san ja to preporucil navedene cijevi za line preamp????

Vidi ovako, posto virovatno znas citat onda ovo citirano mogu protumacit samo ka najgrublji pokusaj da mi stavis u usta nec ca ja nisam rekal. I mogu ti rec da mi se povraca od takvih pokusaja koji jako puno govore o tebi.

U postu broj 7 di su spomenute navel san ih za MC upotribu. Di san to rekal da ih preporucam za line preamp????

A sad mi ti stavljas u usta da sam ih preporucil za line preamp. Ne znan da li se moze nize past nego da se iskrivljuju necije rici. Po mojim kriterijima NE.

I budi uvjeren da cu na svaku buducu besmislicu koju izneses isto tako reagirat. A ti onda iskrivljuj moje rici koliko god oces i ostavljaj lipu sliku o sebi
Krepat ma ne molat

ZZZ

ZZZ

Mačka Majda

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 1332 Poruke
  •   
    Serbia
Gluposti...opet preterujes kao i obicno. Sa previse zara a bespotrebno.
Mnogo bolje bi bilo da tu energiju preusmeris i napravis neki sklop za preamp, i posaljes ovde na temu.

sstrsat

sstrsat

Tubes & salt

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 610 Poruke
  •   
    Croatia

Pogledaj porukuZZZ, za 31 October 2011 - 15:42, kaže:

Gluposti...opet preterujes kao i obicno. Sa previse zara a bespotrebno.
Mnogo bolje bi bilo da tu energiju preusmeris i napravis neki sklop za preamp, i posaljes ovde na temu.

Volil bi i ja da je pretjerivanje ali nazalost nije. Cista stvarnost. Koju moze vidit svaki ki baci oko na post broj 7 i na ovaj citat iz tvog posta broj 22. Tesko prelazim preko toga kad mi netko pokusava stavit u usta nesto ca nisam rekal.

Ca se tice pravljenja necega, slobodno pogledaj moju veb stranicu (konkretno za preamp na hr stranici jos nima teksta ali ga ima na engleskoj stranici). Ili na stranicu Triodefestivala di o preampu imas i na hrvatskom.
Bas si se nasal pravi koji ce nesto savitovat
Krepat ma ne molat

Daudio

Daudio

оправдано одсутан

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 1427 Poruke
  • Interests:Играње угрејаном лемилицом
  •   
    Serbia
Извинте што се мешам,
А о којој плавој причате,плаво плавој,византијско плавој или плавој корони?
:sclerosis:

Само активни људи и њихова борбеност и безобзирност покрећу живот,али га само пасивни људи и њихова стрпљивост и доброта одржавају у животу и чине га могућим и подношљивим

milovan1963

milovan1963

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 170 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuZZZ, za 30 October 2011 - 20:28, kaže:

Nemam potrebu da budem politicki korektan i da zaobilazim cinjenice sto se tice ocene zvucnog mateijala...
Ako to nekom ne odgovara, to je njegova stvar. Nisam ni rekao da je EC81 najboljana na svijet,
vec sam naveo kao primer, koji je i bio napravljen i radio je a ne samo na papiru.
Meni licno je ta cev bila zanimljiva zbog specificnog oblika anode, i drugih parametara koje sam nasao da su pogodni za cevni preamp.
Cev nije oscilovala, jer nije bilo utroska energije koja je potrebna za to, cev sam terminisao u visokom delu spektra na oko 130KHz -3db
jer nije bilo potrebe ici u MHz-e. Da je cev oscilovala jako ili znacajno promenila bi se radna tacka koja je bila stabilna skoro godinu dana
a na merenjima cev nije pokazala nikakve gubitke... Nije bilo ni karakteristicne plavicaste svetlosti koja je prisutna kada cev osciluje van cujnog spektra
a sto se kod ove cevi moze lako videti zbog otvorene anode. Mozda sam imao srece jer sam imao dobre primerke koji su bili nekorisceni?
ne tvrdim da drugi primerci nece oscilovati ili mikrofonirati... Uostalom to vazi za skoro sve cevi...
A te jako jako male vrednosti struje resetke imaju skoro sve cevi. Nije bilo promene napona pre i posle grid stopera ili ako je i bilo bila je beznacajna.
.
ovo stvarno postaje glupo stalno neke rasprave niokocega...
covek je lepo pitao za preporuku
mislim da je dobar izbor i potcenjena ECC82 zato sto je lako nabavljiva, ima potrebno pojacanje koje nije preveliko
doduse mora se racunati sa oko 5.5-6.5K izlazne impedanse sto moze da bude malo vise?
Milovane, da li vec imas neke cevi koje si priopremio za preamp?
Ne, ja u stvari imam izmedju ostalog stari Croft micro sa ECC82 vec nekih skoro 25 g,sta cu kad nisam trgovac, malo je poboljsan, ali posto dugorocno gledam stvari i pod utiskom sam stalnih preporuka za cevi ECC88 i 12B4A u planu mi je (naravno posle kutija) jedan preamp dobre topologije, i zasada gledam te cevi...

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13817 Poruke
  • Interests:fun
  •   
    Isle of Man
ajde onako - zarad starih dana , otvori Croft-a i uzmi fotoaparat , pa napravi jedan foto serijal u posebnoj temi

ja licno se zazeleo dobrih slika Croft Micro-a ........

:cheers:
Ovo je forum gde svi mogu pisati sve sto žele ;
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .

dunavko

dunavko

КњигоЉубитељ

• Član
  • Pip____Pip____
  • 486 Poruke
  •   
    Serbia
Evo malo i sta nije rekao Konuzin a tice se lampi za pretpojacavacke sklopove.

Priloženi fajl(ovi)

dunavko

dunavko

КњигоЉубитељ

• Član
  • Pip____Pip____
  • 486 Poruke
  •   
    Serbia
A evo i ta tablica 2 iz prvog dela.Morao sam tako zbog ogranicenja od 200kb..Cevi koje se spominju su uglavnom malo nepoznate ali ovde se govori principijelno o tome kakve se karakteristike traze za cevi u pretpojacavackom sklopu-pojacanje ulaszna-izlazna impedansa itdd..

Priloženi fajl(ovi)

dunavko

dunavko

КњигоЉубитељ

• Član
  • Pip____Pip____
  • 486 Poruke
  •   
    Serbia
Evo i moj jeftiniji favorit za linijska pretpojacala ili za drajvere za 6S4S -2A3 triodu > [color=#FF0000 !important]Триоды 6C2C ili na latinici 6S2S .A zapadna analogna je 6J5GT[/color]To je jedna trioda u staklenom balonu sa oktalnim podnozjem.To dovoljno govori.Evo i linka na sajt klausmobila gde su snimljene karakteristike http://klausmobile.n...rfiles/6s2s.htm a evo i ruske karakteristike.Znaci nije skupa a kada se lepo uradi konstrukcija svira za sve pare pa i vise.

Priložena sličica(e)

• _6s2skarak.GIF

ಠ_ಠ

ಠ_ಠ

♫ Homo neanderthalensis, old friend of Otzi's ♫

• Moderator
  • 3604 Poruke
  • Interests:Not interested
  •   
    .

Pogledaj porukudunavko, za 31 October 2011 - 20:12, kaže:

Evo i moj jeftiniji favorit za linijska pretpojacala ili za drajvere za 6S4S -2A3 triodu > [color=#FF0000 !important]Триоды 6C2C ili na latinici 6S2S .A zapadna analogna je 6J5GT[/color]To je jedna trioda u staklenom balonu sa oktalnim podnozjem.To dovoljno govori.Evo i linka na sajt klausmobila gde su snimljene karakteristike http://klausmobile.n...rfiles/6s2s.htm a evo i ruske karakteristike.Znaci nije skupa a kada se lepo uradi konstrukcija svira za sve pare pa i vise.
Već neko vreme merkam: http://www.kupujempr...lter_id=6433234 Ima li tih cevi (6x5, 6s2s, ecc83, ako nisam neku zaboravio...) na tržištu?
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play.

BANAT

BANAT

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 1014 Poruke
  • Interests:Otl Tube Amplifier and hand made Motorcycle
  •   
    Serbia
Dunavko druze ako me secanje sluzi nije li ta 6c2c ( 6j5gt) ustvari samo jedna polovina cevi 6h8c ( 6sn7gt ) u jednon balonu sa oktal podnozjem ? ili gresim ?

Pozdrav !
Enlightened Evolution-Astral Projection

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13817 Poruke
  •   
    Isle of Man
ne gresis ;

6SN7 je sa pravom nazvana industrijskim etalonom ;

poprilicno linearna , napravljena u takvim kolicinama da je maltene svaki proizvodjac u potpunosti osvojio proizvodnju iste , pa skoro da nema losih primeraka

skoro da isto vazi za 6J5

preporucljiva za zamenu ECC82 ; stepen odmah postane kvalitetniji za klasu

ಠ_ಠ

ಠ_ಠ

♫ Homo neanderthalensis, old friend of Otzi's ♫

• Moderator
  • 3604 Poruke
  • Interests:Not interested
  •   
    .

Pogledaj porukuZen Mod, za 31 October 2011 - 21:38, kaže:

preporucljiva za zamenu ECC82 ; stepen odmah postane kvalitetniji za klasu
'Ajde malo detalja za nas sa ECC82... Al', onako, da razumem...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play.

anubisgrau

anubisgrau

anubis

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 586 Poruke
  •   
    Serbia
6SN7 je cev koja svoju najbolju primenu nalazi u razbijanju teorije da zvuk cevnog uredjaja zavisi od topologije i aplikacije a ne same odabrane cevi

sve ali sve sto sam u zivotu cuo da ima 6SN7, bilo da je preamp, RIAA ili drajver za 300b ima istovetan zvuk - sladunjav, mracnjikav, netranzijentan, spor i diskutabilan u gornjem i donjem spektru.

mnogo bih voleo da je samo do lose implementacije ali je mnogo slucajnosti pa pocinjem da sumnjam.

da ne kazem da u uredjajima ovih sto grade za sebe - a vole da se pomuce - 6SN7 jos ne videh kao konacno resenje.

tako da cenim da je lakoca rada sa njom primarni kriterijum zasto je postala industrijski standard, a ne sonika (sto bi reko gosn vukusic, koji je inace tura gde stigne).

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13817 Poruke
  •   
    Isle of Man
da ne zadevamo :buehehe:

>VP mode on<

onda ti sinko , ovaj sinko , nisi cuo 6SN7 u konfiguraciji kako je spada

<VP mode off>

anubisgrau

anubisgrau

anubis

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 586 Poruke
  •   
    Serbia
verujem, i pravo da ti kazem jedva cekam, trunu mi ko dunje u fijoci dve divne stare raytheon VT-231 pretekle iz korejskog rata....:)

Slične Teme Sakri

0 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika