Одговор Јуче, 23:49
Hvala Bokiju i Radetu na predlozima. Onaj 18sound srednjetonac je "pobedio" na Zaphovoj analizi gomile drajvera, odnosno tačno odgovara onome za šta bih ga ja koristio.
http://www.zaphaudio.com/6.5test/
Malo na brzinu sam pogledao testove i ono što mogu da primetim ..............
Svaki put kod autokonstrukcija ima najmanje dva problema , novac i vreme i baš su povezani , onako baš dobro . Kao hoćeš nešto da praviš a ne znaš šta bi koristio pa onda krene ideja ili da kupiš gomilu zvučnika pa da isprobavaš lično / vreme i novac / ili da pogledaš okolo ko šta hvali i tu negde nađeš rešenje .
Po internetu ima svega , i ja sam oduvek veliku pažnju poklanjao ko šta i gde piše , jer nikad se ne zna na šta se korisno može naleteti i uvek sam imao logiku , vrlo jednostavnu .
Dakle Pera ,Đani ,Nani i Sima napišu onaj zvučnik je dobar i ja poverujem / virtualno / ......nakon 2-3 NANOSEKUNDE ja sam već skenirao kompletnu memoriju gde sam još to video taj zvučnik ugrađen negde . Kad kažem ugrađen to znači da je neki pametan svet , daleko pametniji i od mene i od navedenih osoba već potrošio i vreme i novac na neke eksperimente , na eksperimente od kojih sutra očekuje zaradu . Znači neko je seo pregledao šta ima i odlučio da stavi baš tamo neki zvučnik u kutiju od 20.000 evrića . I tu nema zezanja , dvadeset hiljada mogu tražiti svi , i pitanje ko će da ih dobije .
Dakle u gomili zvučnika ja prepoznam Morel MW 166 koji koristi jedna firma iz amerike , dva komada kao srednjetonac , Dynaudio esotar kao visokotonac i dva Dynaudija od 30 cm u puš-pul verziji za bas .
Dakle to je logika kojom ja idem , ne ono šta se radi po forumima , nego po firmama koje uzimaju pare i žive od tog ......jer jednostavno smatram da su veliki posao uradili samim tim što je nešto odabrano u gomili već postojećeg .
Seas CA 15RLY se nalazi u Gryphon Mojo , preko 16000 evrića , fantastičan zvučnik za relativno malo para .........
PS čitam redovno AR a oni imaju običaj da izvade zvučnik i da ga slikaju ......obično dva puta gde se na prvoj slici može videti jedan deo oznake a na drugoj onaj što fali .....i tako .
PSS Morel 308 za sada nema u komecijalnim kutijama , ali on je naslednik 32-jke koju sam i ja a pre tog i mnogi drugi koristili sa upehom .........tu je negde u klasi sa Dynaudijem D28 .........svaka čast Zapu na testovima ali Eggleston Work je u starom modelu Andra III stavio Morel MW 166 a u novom modelu novi model Morel od karbona ......i opet je stavio stari dobri debeli presovani filc .
PSSS u eri gde je dokazano i provereno milion puta da je najbolje vešanje ono što ima B&W i jedan model Audaxa tj ravno , sve egzibicije oko vešanja ispadaju po malo i smešne
PSSSS prvo BVT a posle i dvv su napisali fantastične poruke , prvi po pitanju teotije a drugi po pitanju prakse ........mislim da je isuviše važno da se shvati to što su pisali jer ima i previše projekata koji su počeli visoko i trebali da budu odrađeni kako treba i budu u klasi sa komecijanim modelima .....a završili su prodajom pojedinačnih komponenti .