Pređi na vezu

OSNOVNA PRAVILA FORUMA

* * * * * 1 Glasovi

• Zaključaj temu Ova tema je zaključana
196 odgovor(a) na ovu temu

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia

OSNOVNA PRAVILA FORUMA

Niko ne voli pravila i mi ne volimo da članove primoravamo na njih, ali da bi bili sigurni da će ovaj forum biti i ostati zanimljiv pročitajte nekoliko jednostavnih pravila koja očekujemo da poštujete!

Administratori i Moderatori kontroliišu postove onako kako ih vidite i njihove odluke su konačne i neopozive. Oni će editovati i/ili premestiti postove i/ili njihove delove da bi bili uskladu sa pravilima foruma. Kako Moderatori razumeju pravila foruma je samo na njima i sve zavisi od slučaja do slučaja. Njihova odluka je konačna. Ako mislite da je njihova odluka pogrešna, stavite sebi do znanja da oni ovo posmatraju kao treća strana i da svoje odluke sprovode na činjenicama, a ne emocijama. Protestvovanje protiv tih odluka neće doneti promenu. To vam može samo "doneti" upozorenje (warn). Spamovanje Administratora i Moderatora sa protestvovanjem u vezi postova koji edituju/pomeraju može samo rezultirati upozorenjem (warnom). Savetujemo novim članovima da pre nego što počnu da šalju postove pretraže Forum samo zato što je neko već možda ranije odgovorio na ono što oni žele da pitaju. Time izbegavamo "dupliranje" tema i gomilanje ponovljenih.
Nema brisanja ničega - nikad i ni u kom slučaju na forumu a postovi koji nisu u skladu sa Pravilima Foruma - biće premešteni u "Ničiju Zemlju"

Pravila opšte komunikacije

-Na forumu je zabranjeno uvredljivo korišćenje psovki i bilo kakvih drugih vulgarnih izraza (osim u vicevima) :crying:
Ukoliko želite nekoga ili nesto da kritikujete, to može sasvim lepo da se uradi i bez psovki. Ocene da su psovke deo našeg svakodnevnog govora nećemo prihvatiti.
- U skladu sa prethodnom tačkom, zabranjeno je vređanje drugih članova foruma. Pod vređanjem se podrazumeva i ismevanje drugih korisnika zbog njihovog neznanja, neobaveštenosti i slično.

- Korišćenje velikih slova se smatra vikanjem, pa dobro pazite gde i kako ih koristite.
Probajte da - NE razgovarate o politici, veri, rasizmu i ostalim stvarima na način koje bi mogle izazvati svakakve probleme i raspad foruma.

-Nije dozvoljeno iznošenje delova ili kompletnih privatnih poruka, Emailova ili ikakve privatne korespondencije drugih članova ili sa drugim članovima bez njihovog odobrenja i rezultira isključenjem sa foruma.

*Preporuka
Trudite se da pišete u skladu sa gramatičkim i pravopisnim pravilima svog jezika. Izbegavanje interpunkcije ili pisanje dvanaest tačkica na kraju rečenice nije pitanje vašeg stila pisanja, nego pismenosti. U ostalom, ne komunicirate sami sa sobom, nego sa drugim članovima foruma te se pretpostavlja da želite da drugi razumeju šta pišete

Ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća u vezi postavljanja vašeg avatara/potpisa,pošaljite privatnu poruku Administratorima/Moderatorima i oni će vam odgovoriti i pomoći u odluci. Fotografije ne treba kačiti na forum, već ih treba uploadovati na neki od foto servisa, kao što su ImageShack, Photobucket i slični. Kada postavljate na forum link ka slici koja je na nekom besplatnom serveru tipa ImageShack ili Photobucket, izbegavajte postavljanje direktnih linkova, već se trudite da pronađete i stavite umanjenu sličicu (thumbnail). U editoru na forumu treba staviti adresu thumbnail sličice iskopiranu sa sajta. Slike dimenzija većih od 300x150 piksela u potpisu nisu dozvoljene. Kada postavljate svoje fotografije na forum izaberite one za koje smatrate da se na neki način izdvajaju kvalitetom od ostalih. Imajte obzira prema korisnicima koji su na dial-up pristupu, pa je poželjno da ne postavljate veliki broj fotografija iz jedne serije, već samo odabrane.

Mailbox za privatne poruke

Molimo da održavate vaš mailbox, što bi (otprilike) značilo da pročitane"nevažne" poruke obrišete opcijom "obriši poruku", kako ne bi zauzimale dragoceni prostor i gušile server provajdera.

Ovo nije drugi forum, ovo je naš forum i nećemo dozvoliti da ga iko zloupotrebljava na bilo koji način.
Administratori zadržavaju pravo da vas momentalno banuju ukoliko teže prekršite pravila!

Hvala i uživajte!

Admin/Mod Team

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia
Ova pravila su kao sto pise osnovna jer mislim da se treba krenuti od necega....
Naravno podlozna su kritici - promeni sugestiji :crying:

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia
Dakle :

-Nije dozvoljeno iznošenje delova ili kompletnih privatnih poruka, Emailova ili ikakve privatne korespondencije drugih članova ili sa drugim članovima bez njihovog odobrenja i rezultira isključenjem sa foruma.

Ko mi od sad iznese u javnost PP ili mail bez dozvole posiljaoca Banujem ga po IP adesi po username-u po mail adresi po svemu....
A sta je pisao ne zanima me. Ovo vazi za sve na forumu bez obzira. Ako ja iznesem sam cu sebe da banujem....
Kome se ovo ne svidja moze odma da ide...

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia
i u skladu sa ovim....

Svako na forumu ima opciju da iskljuci ili ukljuci svoju privatnu prepisku
ako misli da ce biti uznemiravan ili ako jednostavno ne zeli da na ovakav nacin
komunicira sto na to ima puno i legitimno pravo....

http://www.diyaudio....e&module=usercp
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Personal Messenger Options

* Disable my personal messenger
If you disable your personal messenger, you will not be able to start or participate in personal conversations.

Opcije Lične Prepiske

* Isključi moju Ličnu Prepisku
Ukoliko isključite Ličnu Prepisku , nećete biti u mogućnosti da započnete/učestvujete u ličnoj prepisci
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takodje u svakoj PP poruci postoji opcija Report koja funkcionise na isti nacin kao i u bilo kom postu.

Beli

Beli

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 877 Poruke
  •   
    Honduras

Pogledaj porukuMikorist, za 30 September 2009 - 16:03, kaže:

Pravila opšte komunikacije

-Na forumu je zabranjeno korišćenje psovki i bilo kakvih drugih vulgarnih izraza. Ukoliko želite nekoga ili nesto da kritikujete, to može sasvim lepo da se uradi i bez psovki. Ocene da su psovke deo našeg svakodnevnog govora nećemo prihvatiti.
- U skladu sa prethodnom tačkom, zabranjeno je vređanje drugih članova foruma. Pod vređanjem se podrazumeva i ismevanje drugih korisnika zbog njihovog neznanja,neobaveštenosti i slično.

- Korišćenje velikih slova se smatra vikanjem, pa dobro pazite gde i kako ih koristite.

-Trudite se da pišete u skladu sa gramatičkim i pravopisnim pravilima svog jezika. Izbegavanje interpunkcije ili pisanje dvanaest tačkica nakraju rečenice nije pitanje vašeg stila pisanja, nego pismenosti. U ostalom, ne komunicirate sami sa sobom, nego sa drugim članovima foruma te se pretpostavlja da želite da drugi razumeju šta pišete. Probajte da - NE razgovarate o politici, veri, rasizmu i ostalim stvarima na način koje bi mogle izazvati svakakve probleme i raspad foruma.

:crying:
Evo da i ja kažem nešto :frusty: u vezi ovih pravila :

- Mislim da je važno da se napomene da ova pravila važe i za PP, e-mail i bilo kakvu privatnu korespodenciju, a ne samo za ono što je dostupno(vidljivo)javnosti, tj postove na forumu.

- Takođe, mislim da bi trebalo izbaciti one dve rečenice iz trećeg paragrafa(pasusa)koje sam podvukao. To bi mogla eventualno da bude preporuka, ali nikako pravilo. I kao takvu bi je svakako trebalo malo preformulisati; stil kojim se neko izražava je ipak privatna stvar, to je slika i prilika svakog od nas i u to se nikako ne bi trebalo mešati. O pismenosti ne bih ... zbog drugog paragrafa(pasusa) ovih pravila ... nema svako lektora pored sebe ... a i to je deo slike kojom se predstavljamo drugima .

Eto, ja toliko; ne bih vas više zadržavao . :punish:

:punish:

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia
Takodje svako moze i pojedinacno da selektuje od koga ne zeli
da prima PP:

http://www.diyaudio....ea=ignoredusers

Beli

Beli

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 877 Poruke
  •   
    Honduras
EDIT : U stvari ceo taj paragraf(pasus, stav) bi trebalo brisati (ili izmestiti ) iz "Opštih pravila"; sve to što u njemu stoji, a pogotovo onako formulisano, može se napisati u formi preporuka a nikako to svrstati u pravila. Inače poslednja rečenica nije ni tematski u vezi sa ostalim rečenicama iz tog paragrafa i nema nikakve veza sa pravopisom; kao takvu bi je trebalo izdvojiti u zaseban paragraf ... preporuka, naravno.

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuweiss, za 30 September 2009 - 17:58, kaže:

EDIT : U stvari ceo taj paragraf(pasus, stav) bi trebalo brisati (ili izmestiti ) iz "Opštih pravila"; sve to što u njemu stoji, a pogotovo onako formulisano, može se napisati u formi preporuka a nikako to svrstati u pravila. Inače poslednja rečenica nije ni tematski u vezi sa ostalim rečenicama iz tog paragrafa i nema nikakve veza sa pravopisom; kao takvu bi je trebalo izdvijiti u zaseban paragraf ... preporuka, naravno.

OK usvaja se - cekam da josh neko predlozi neku dopunu ili izmenu pa da sve odjednom promenim .

Beli

Beli

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 877 Poruke
  •   
    Honduras

Pogledaj porukuMikorist, za 30 September 2009 - 17:47, kaže:

Takodje svako moze i pojedinacno da selektuje od koga ne zeli
da prima PP:

http://www.diyaudio....ea=ignoredusers

:frusty:
Komentarisao sam "Opšta pravila", a ne mogućnosti i alatke :punish: koji su mi na raspolaganju na vorumu. :punish:

stonE_Cold

stonE_Cold

stonE_Cold

• Banovan
  • 10466 Poruke
  •   
    Serbia
Ух најзад прочитах!

Колеге ово је веома озбиљно, и прекидач у положај глава да после не би било :frusty:и  :crying:и на крају :punish:.

:punish:стоН_Колд

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuweiss, za 30 September 2009 - 18:05, kaže:

Komentarisao sam "Opšta pravila", a ne mogućnosti i alatke :frusty: koji su mi na raspolaganju na vorumu. :punish:

Ovo nije zbog tebe napisano - nego zbog clana koji je trazio da mu se banuju PP od drugog clana.
Nek ih sam banuje.....

Aleksandar Car

Aleksandar Car

Car

• Moderator
  • 1474 Poruke
  •   
    Serbia
Ja nisam saglasan u pogledu psovki!!! Kako bre da pricam vicove a da nema pcovki? :crying:
Per aspera ad astra!

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuAleksandar Car, za 30 September 2009 - 19:36, kaže:

Ja nisam saglasan u pogledu psovki!!! Kako bre da pricam vicove a da nema pcovki? :frusty:

Ovo ne vazi za Vicove :crying:

Aleksandar Car

Aleksandar Car

Car

• Moderator
  • 1474 Poruke
  •   
    Serbia
Molicu lepo da to udje u pravilnik voruma!
Per aspera ad astra!

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuAleksandar Car, za 30 September 2009 - 19:39, kaže:

Molicu lepo da to udje u pravilnik voruma!

Evo odma.....:crying:

stonE_Cold

stonE_Cold

stonE_Cold

• Banovan
  • 10466 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuAleksandar  Car, za 30 September 2009 - 19:36, kaže:

Ja nisam saglasan u pogledu psovki!!! Kako bre da pricam vicove a da nema pcovki?  :crying:

Пиши вицеве без псовки, бар таквих има!

стоН_Колд

Zen Mod

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 13816 Poruke
  • Interests:fun
  •   
    Isle of Man
inace se ubilo sto se tice psovki .... svuda ih ima .....

Miko - unesi u pravila - "uvredljivo koriscenje psovki" kao formulaciju istih .

psovka upotrebljena kao uzrecica , ili (jos bolje ) u svrhu tematski vezane expresije nije psovka - u negativnom smislu te reci .....

Ovo je forum gde svi mogu pisati sve sto žele ;
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .

Mikorist

Mikorist

samo jednu struju gorim.

• Član
  • 6138 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuZen Mod, za 30 September 2009 - 21:39, kaže:

unesi u pravila - "uvredljivo koriscenje psovki" kao formulaciju istih .

uneto

stonE_Cold

stonE_Cold

stonE_Cold

• Banovan
  • 10466 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuZen Mod, za 30 September 2009 - 21:39, kaže:

inace se ubilo sto se tice psovki .... svuda ih ima .....

Miko - unesi u pravila - "uvredljivo koriscenje psovki" kao formulaciju istih .

psovka upotrebljena kao uzrecica , ili (jos bolje ) u svrhu tematski vezane expresije nije psovka - u negativnom smislu te reci .....

Може али само прво слово и тачкице.

Ма што мора уопште да се користе псовке.

Зен, врло добро знаш да такве ствари не волим, и зато и не користим.

Ако могу Ја калдрмско дете, онда могу и остали!!!

стоН_Колд

ninja

ninja

忍者

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 541 Poruke
  •   
    Sweden
Ako mislite da je njihova odluka pogrešna, stavite sebi do znanja da oni ovo posmatraju kao treća strana i da svoje odluke sprovode na činjenicama, a ne emocijama. Protestvovanje protiv tih odluka neće doneti promenu. To vam može samo "doneti" upozorenje (warn).

Ovo mi lici na ne pisana ali koristena pravila drugog foruma!

PP je dio ovog foruma i znaci da podleze pravilima foruma. Znaci, isti jezik i u skrivenoj i u javnoj konverzaciji, inace nema nikakvog smisla. Onaj ko se ne sramoti koristiti svasta u PPu ne bi trebao da se stidi i da se to objavi i ne vidim razlog za zabranu istog.

Jos jedan primjer, znaci ako mi je "Zoran" licno/telefonom/mailom/PP rekao da je, na primjer, kondenzator X dobar a Y los onda ja to nikako ne smijem napisati ovdje jer cu biti banovan!? Gdje je granica PPa?
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.

Slične Teme Sakri

0 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika