Daklem, khm. Pre nedavno mi došao u kuću "my first Sony"... mislim na pojačala. Mnogo sam bio srećan što sam ga dobio povoljno i što mi se prodavac učinio korektnim pa je spomenuo da može odmah da se proba, a malo, ponekad, zakrči kanal pa to onda prođe i tako, inače, pojačalo je super u redu. I tako ja kupim pojačalo koje je skoro pa super. Konstatujem da malo treba da se zameni potenciometar a kada sam video šta je, pa još se dosta njih i patilo po internetu baš oko potenciometra i to baš sa ovim modelom, reko, biće da je bila loša tura, al' nema veze. I tako ja zakukam par puta, onda mi Guja pošalje pot koji sam čekao još dok je mislio da ga cima čuka a ne da ima previše olesterola, i eto, sednem danaske da malo degustiram. Zamenio sam pot, ali nema vajde za drugi, tj levi kanal. E, pošto je Gujin pot sigurno dobar (probao ga ja uredno sa sve muzikom u stereo) onda nešto drugo ne valja. Skinem dno, pregledam, sve je uredno, ništa zadimljeno, nije pipnuto lemilicom posle fabrike ili je vraški dobro popravljeno.
Dobro, nema muzike na levom kanalu, ni sa jednog ulaza, nema ni na A ni na B izlazu. Ajd, da vidim kuda ide signal od izlaznih klemni. Pravac rele i preklopnik za odabir A, B, A+B i OFF. Dakle, izlaz za sluške nema svoj kontaktor za isključivanje zvučnika. Ok, pogledamo rele, ok, pogledamo u servisnom uputstvu i mrka kapa, samo neki interni broj, nikakvih podataka u manualu. Dobro. Otvorim kćište, skinem prednju masku, izvadim pločicu, ispipam sve kontakte jedino rele moram još da probam da li spaja kontakte kada je uključen. 24VDC rele, 2 x On i jel' namotaj, 6 kontakata. Uključim pojačalo, rele uredno klikne, pipalicom ustanovim 24V na kalemu, ispitam provod signala i cvrc. na desnom pišti, tj provodi, a na levom
Ništa, odlemim, izvadim, rastavim i mnogo lepo. prljav ili oksidiran kontakat...
Sledi čišćenje...

Pristupi
Registruj se
Nazad na vrh