Daklem, ili imam otvarač, a nemam konzervu - ili imam konzervu, a nemam otvarač...
Situacija je sledeća:
Plazma TV - Panasonic TX-P42G20E je povezan HDMI kablom (piše Philips na pakovanju, Tehnomanija prodaje) od 5 m sa PC-jem (matična plojka Biostar TA790GX 128M sa 4 GB RAM-a, integrisana grafička ATi Radeon HD 3300 sa najnovijim drajverima i Windows 7, 32-o bitni). HDMI ulaz na TV-u je HDMI 1.
Obe mašine su se skontale za čas, desktop je kloniran, rezolucija je 1920 x 1080, TV prepoznaje signal sa PC-ja kao 1080p @ 60 Hz. Slika je fantastična, filmovi idu preko KM Player-a bez ikakvog problema.
Štos je u sledećem - slika sa PC-ja (dakle desktop, film preko KM Playera, bilo šta...) je nekih 10-15 mm manja od ekrana plazme (sa svih strana podjednako). Šta god da sam drndao i podešavao, situacija sa dimenzijama je ostajala ista. Daklem, zna li neko kojom mukom da mučim PC ili plazmu, da popunim kompletan ekran i uživam u omiljenim mi sadržajima? Ako je za informaciju - ni zvuka nema preko TV-a, no time se nisam posebno bavio jer je PC spojen na Hi-Fi tako da se ne sekiram previše za to. I da, opcija zooma na plazmi se ne računa kao rešenje - isprobano.
Hvala i pozdrav.
2 odgovor(a) na ovu temu
Odgovor 27 February 2011 - 00:38
Odgovor 27 February 2011 - 08:45
Sam pitam - sam odgovaram
...
Možda će nekome koristiti: U podešavanjima za grafičku (Catalyst Control Center) postoji Scaling opcija - Overscan/Underscan, sa kojom se može slika raširiti onoliko koliko je potrebno kako bi crne trakice nestale, a nestrpljivi gledaoci nesmetano uživali u filmskom materijalu i u okviru prvih 200-300 sati rada plazme.
Što se zvuka tiče, Control panel i Sound kartica su rešili problem - jednostvano se uključi HDMI Audio izlaz i to je to.
Možda će nekome koristiti: U podešavanjima za grafičku (Catalyst Control Center) postoji Scaling opcija - Overscan/Underscan, sa kojom se može slika raširiti onoliko koliko je potrebno kako bi crne trakice nestale, a nestrpljivi gledaoci nesmetano uživali u filmskom materijalu i u okviru prvih 200-300 sati rada plazme.
Što se zvuka tiče, Control panel i Sound kartica su rešili problem - jednostvano se uključi HDMI Audio izlaz i to je to.
Odgovor 27 February 2011 - 08:52
Čitao ja šta pišeš, al' džaba kad nit' imam plazmu, nit' HDMI, nit' ATI grafiku...
... a i šta će mi kad ispred sebe imam dva 24" monitora a TV na upravo suprotnom kraju kuće, pa još iz 1987 19" mono CRT koji čak ni Scart nema
http://www.storyofstuff.org/ think about it...
Slične Teme
| Tema | Forum | Započeto od | Statistika | Info | |
|---|---|---|---|---|---|
Grundig V30 pojacalo problemcic |
Hi-Fi audio | Blexy |
|
|
|
Par pitanja vezano za Aleph5 |
Solid State | bane |
|
|