Jump to content

Veza PC - Plazma TV... Problemčić.


Quattor

Preporučeni Komentari

Daklem, ili imam otvarač, a nemam konzervu - ili imam konzervu, a nemam otvarač...Situacija je sledeća:Plazma TV - Panasonic TX-P42G20E je povezan HDMI kablom (piše Philips na pakovanju, Tehnomanija prodaje) od 5 m sa PC-jem (matična plojka Biostar TA790GX 128M sa 4 GB RAM-a, integrisana grafička ATi Radeon HD 3300 sa najnovijim drajverima i Windows 7, 32-o bitni). HDMI ulaz na TV-u je HDMI 1.Obe mašine su se skontale za čas, desktop je kloniran, rezolucija je 1920 x 1080, TV prepoznaje signal sa PC-ja kao 1080p @ 60 Hz. Slika je fantastična, filmovi idu preko KM Player-a bez ikakvog problema.Štos je u sledećem - slika sa PC-ja (dakle desktop, film preko KM Playera, bilo šta...) je nekih 10-15 mm manja od ekrana plazme (sa svih strana podjednako). Šta god da sam drndao i podešavao, situacija sa dimenzijama je ostajala ista. Daklem, zna li neko kojom mukom da mučim PC ili plazmu, da popunim kompletan ekran i uživam u omiljenim mi sadržajima? Ako je za informaciju - ni zvuka nema preko TV-a, no time se nisam posebno bavio jer je PC spojen na Hi-Fi tako da se ne sekiram previše za to. I da, opcija zooma na plazmi se ne računa kao rešenje - isprobano.Hvala i pozdrav.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 2
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Sam pitam - sam odgovaram :crazy: ...Možda će nekome koristiti: U podešavanjima za grafičku (Catalyst Control Center) postoji Scaling opcija - Overscan/Underscan, sa kojom se može slika raširiti onoliko koliko je potrebno kako bi crne trakice nestale, a nestrpljivi gledaoci nesmetano uživali u filmskom materijalu i u okviru prvih 200-300 sati rada plazme. :Viannen_loungelizard: Što se zvuka tiče, Control panel i Sound kartica su rešili problem - jednostvano se uključi HDMI Audio izlaz i to je to. :good2:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

:happy64: Čitao ja šta pišeš, al' džaba kad nit' imam plazmu, nit' HDMI, nit' ATI grafiku...... a i šta će mi kad ispred sebe imam dva 24" monitora a TV na upravo suprotnom kraju kuće, pa još iz 1987 19" mono CRT koji čak ni Scart nema :buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...