Za pretstavljanje evo malo 'trivije' o meni (molim preskocite kome je dosadno - necu vise, samo ovaj prvi put!)
Naravno, ljubitelj sam HiFi tematike od kad znam za sebe, a mozda od malo i ranije
Prvo pojacalo mi je bilo 'Dual Monoblock EL84SE sa ECC83 i leptir tone control' (Novi Sad, osnovna skola, dve sklepane drvene sasije, trafoi iz EI radija, sa dva elipsasta 5W EI svucnika (plavo-siva, sa zutim dust-capom), u bass-reflex kutiji sto mi ih je deda napravio, Soleta gramofon sa keramickom glavom, sa light show elektronikom - ah, da, pocinjao sam da bivam popularan na zurkama - samo kao DJ naravno
Posle je doslo jos nekoliko cevasa, ukljucujuci tu i EL86 OTL sa jako slusljivim 600oma EI zvucnicima - da sam znao, da investiram u zvucnike, pa da danas prodajem 600oma zvucnike na ebay...
Prvi silikonac mi je bio Sinclair IC10 (da li se neko seca ovoga cipa ?) Jedan je izgleda ispustio svoj beli dim jos u kutiji, no drugi je radio sjajno - jedno vreme, doduse, i uz dosta suma. Evo recimo intersantan 'nostalgija' topic - 'slusni test Sinclair IC10 vs. LM3886'
Posle AD436 i AD469, kada se pojavio 2N3055 vise cini se nije bilo povratka
Prva ozbiljnija modifikacija - HSR48 sa diodom u PNP grani semi-komplemetarnog izlaza, pa poneki film kondenzator paralelno sa elektrolitima (IMHO) donosi preporod za ovaj cesto potcenjivan uredjaj
Sada se bavim profesionalno razvojem mobilnih radio-stanica.
Srdacan pozdrav za sve clanove 'diyaudio.rs'!
Tibor (Tibi)

Pristupi
Registruj se

Nazad na vrh