Posle slušanja F5 kod mene, čovek predložio da se napravi i jedan probni A5 radi poređenja sa pomenutim...
Pošto je kritičan materijal već stajao u mojoj radionici trebalo je samo to spojiti na neku dasku ali... dosadile mi daske pa sam uradio sve kako treba.
Prva faza je u smislu upotrebe standardnih pasivnih komponenti na pločicama ampa, bez finalne dorade kutije i detaljisanja oko pratećih sklopova (DC zaštita, soft start... ) pa ako vredi, da se potrudim do kraja i uradim sve max.

A5 je već na prvo slušanje evidentno bolji od mog primerka F5 što se i očekivalo od uređaja te klase. Ali, da ne ispadne da je trenutna fascinacija u pitanju, odluka o nastavko rada će uslediti posle temeljnijih slušanja.

Napajanje je CLC, dual mono tipa sa 400VA torusima, 4x56mF po kanalu, zavijnice su 2.2mH.
Obzirom da su torusi pozajmljeni iz Krell projekta, napon po grani je 37 do 38VDC, struja po kanalu je nešto preko 2A. I pored robusnih hladnjaka, po slobodnoj proceni, temperatura celog kućišta je oko 60'C na sobnih 25-26...
Precizna merenja će biti urađena ovih dana, pošto je noćas amp prošao burn test bez ikakvih problema, samo da ga malo poslušam da me želja mine
Toliko za sad.

Pristupi
Registruj se

Nazad na vrh