AR2, za 22 December 2010 - 04:55, kaže:
Odgovor 22 December 2010 - 08:56
Odgovor 22 December 2010 - 11:11
AR2, za 22 December 2010 - 01:29, kaže:
Nema skandala nikakvog.
Bez što skandali traju evo dvadeset godina.
Počevši od stava da smo mi i Srbija dva oka u glavu, preko toga što je dotični zamrzio šah kad mu se pomene šahovnica, do toga da je od naljućeg protivnika liberala i ideje o samostalnoj državi Crnoj Gori došao do toga do toga da baš on i pod njegovom vlašću proglasi nezavisnu državu.
U međuvremenu su dva oka uglavu postala razroka pa je svako krenulo svojim putem, šah je zavolio a i šahovnicu /što nije loše/ i počeo da sarađuje sa prethodnim vlasitma te države /samo da ne prođe ka onaj njihov što je šeta po Beču pa su ga uhitili/ a i kako vele udvorice crnogorske "car careva" je donio nezavisnost Crnoj Gori.
Nikad teži momenat u životu nisam imao nego na dan proglašneja nezavisnosti kad sam "morao" glasati za nezavisnost /što mi je u srcu od `90 ideja LSCG či sam član od početka pa i danas kad je rad partije zamrznut a mi svi po dolini dok "dva oka uglavu" mašu crnogorskim bajracima koje su dofatili poslije mnogih sa kojim su mahali.
U međuvremenu smo se usrali na Dubrovnik pa sad to ližemo /neka i treba/
Burlikali smo i urlikali da ćemo odbranit tekovine revolucije i tome slično, da nas neće niko mać sa kosovskog puta i tako to i tome slično što bi reko dobri Šata kome su se takođe usrali u život a bome i mnogim od nas.
Svađali se ko je Srbin a ko Crnogorac...........
Ko u koju crkvu ide...........
Ko ovo ko ono i tako to
Da skratim zajebavali narod i bacali kosku da se ka psi glođemo oko gluposti
Dok su oni, nijhova braća, sestre, drugovi, kumovi, prijatelji sprovodili prvobitnu akumulaciju kapitala
donosili zakone kojima su legalizovali pljačku društvene imovine
kupovali preuzeća budi zašto
otpuštali radnike
prodavali naprofitnije državne frme
uzimali procente
radili potpuno legalni tranzit cigareta kroz CG /ostalo jedno dvadeset glisera u marini Bar kao kolateralna šteta/
školovali đecu po inozemstvu
otvarali privatne fakultete đe su školovali svoje i itomišljeničke kadrove pa ih poslije instalirali na bitna mjesta
i da ne nabrajam ............. svi znamo šta se radilo
A ti, kolega, koji su krajem osamdestih oćerali jagnjofukce /što im je bio jedini grijeh/ su u međuvremenu sa 1000 i nešto dm prosječne zarade došli na 5 dm zarade pa nije ni čudo ministru zdravlja i veselja da reče da smo svi pomalo psihološki i psihijatrijski slučajevi.
Iskren čovjek pa to ti je
zerowaf, za 22 December 2010 - 02:44, kaže:
Ne znam je li u pitanju neki skandal ili je igra slična našem ex premijeru. Na kraju krajeva nije meni primjereno komentirati ikoga osim ovih svojih, ako razumiješ što želim reči.
Dozvolit ću si jedino da kažem da se odnekuda pojavljuje dašak vjetra koji pomalo rasčišćava naše avlije od svega što se nakupilo krajem osamdesetih i tijekom devedesetih.(mislim da je isti taj vjetar i nagomilao to sve)
Kao što je pokojni Dedier govorio - iste informacije su dostupne svima. Tumačenje i povezivanje čine razliku imeđu "inteligence" (na engleskom ima u ovom kontekstu dva povezana značenja) i kupca političkih tabloida.
Vidi pobro, ovi tvoji i ovi moji i oni njihovi su ni hebali mater te prema tome pošto su to sve ista govanca moš slobodno komentarisat
Što da što drugačije nije kod vas bilo
da vi niste slučajno imuni na tajkune
da vi niste slučano sačuvali imovinu firmi
da kod vas narod ne živi u blagostanju
da kod vas slučajno nije zaobišla prvobitna akumulacija kapitala
da kod vas slučajno nisu na vlasti obrazovani ljudi a ne poslupismeni, beskrupulozni, neobrzovani polusvijet sa dna kace
da .......
da ........
da .........
Nije u pitanju skandal, nego ovimi moćnicima iz Jevrope dosmrdila ova ekipa / valjda ukapirali da su se dovoljno iskompromitovali a bogami i bezobrazno napunili para/ , pa im treba nova da sprovodi politiku koju treba da sprovodi /mad aće i njih puštit da uzmu koju paru ako je što ostalo/ pa govnjenom metlom čiste staru
AR2, za 22 December 2010 - 04:55, kaže:
Rezultate svi znamo koji su, a sramota je priznati da smo tako pogresno odigrali. Nazalost, upravo ovo sto se desava, videlo se u svakoj banana republici. Gazde, kupe par njih lako podkupljivih, koji ce prodati dusu, privredu, kompanije i sve ono sto se dugo godina gradilo, a onda oni udju, sve preuzmu i pocnu da sisu. Pogledaj samo sta se desavalo, mislim u Peru-u ili Bolivija nisam tacno siguran. Americka kompanija je toliko naplacivala VODU, peruansku vodu Peruancima, da to vise niko nije mogao da placa, dok se nisu digli i preuzeli stvar u svoje ruke. Cilj je da se drzava toliko zaduzi kod MMF-a da mora trajno da proda sve sto ima. Oni koji se tome usprotive nestanu na vrlo misteriozne nacine. Americke kompanije u direktnoj sprezi sa drzavom su umesani i direktni krivci svake propasti i afere. Samo prati WikiLeaks, i videces sta se desava. Eve bas danas objavljeno da je americka muzicka i filmska industrija direktno uticala na donosenje anti piratskog zakona u Francuskoj, Monsanto direktno upleten u ucene americkog ambasadora Evropskoj zajednici vezano za neprihvatanje GMO semena... Pravo stanje stvari je da je Amerika potpuno u rukama kriminalnih kompanija koje svesno podjednako truju i svoje i tudje stanovnistvo, putem GMO semena, kancerogenog mesa, kancerogenim mlekom, i otrovnom tekucom vodom. Ja ne preterujem ovo se desava svakog dana vec godinama. Farmaceuticka industrija i zdravstven osiguranja su u sprezi i rak kao najveci money maker, niko zaista ne zeli da resi. Americke banke su dovele svojim mahinacijama svetsku privredu na granicu propasti. U americi politika je direktno kupljena, u rukama i u funkciji kompanija koje su uspele da do te mere zaglupe stanovnistvo da je to bolno videti. Svi outleti slobodne misli su potpuno nestali osim interneta koji je u poslednjim danima slobode. Svesni su opasnosti narocito nakon WikiLeaks, sva masinerija je upregnuta da se i taj poslednji bastion slobodne misli ugusi. Sa tugom sam bio svedok da je i najfasistickija TV stanica FOX news dosla u Srbiju. Good Luck.
Novonastale beznacajne "nezavisne" drzavice su kao takve odlicne da se sa njima radi sta se zeli. Toliko zeljena nezavisnost i odcepljenje ce ulaskom u Evropu da nestane i svi oni koji su posto poto zeleli da se odcepe, ponovo ce i protiv svoje zelje postati deo neke nove, samo mnogo vece Jugoslavije. Ako 6 republika nije moglo da se dogovore, ajd da ih vidim sa trideset. Samo taj ulazak u Evropu, je veliko pitanje da li ce se desiti, jer ucenjivanje i novi zahtevi koji se traze da se ispune, su kao sargarepa na stapu i ocito radi odlicno za sve osim za nase narode.
Na prethodnih par dekada gledam kao ruzan san iz koga nazalost jos nisam izasao a kako izgleda prelazim is sna u komu. Bolji vetar koji osecas, je po mojoj proceni generalno saznanje da kako stvari stoje u novonastalim drzavicama, neke mnogo bolje buducnosti nema, te da proslost nosi u sebi mnogo dobre i tople memorije. Mrznja devedesetih se polako hladi i na njeno mesto dolazi zabrinutost za svakodnevni zivot, pomesan gnusanjem prema lokalnim prevarantima i politicarima, prodanim dusama ... Nazalost sve je to moglo da buse samo ruzan san.
Za sve one koji imaju zelju - najtoplije preporucujem knjigu "The confession of the economic hit man" Ko to procita mnogo lakse ce shvatiti kako stvari funkcionisu i odakle sve smrdi.
Nadam se da vas nisam ugusio, doslo mi nesto da se malo istresem/
To ti je to dragi kolega
Nema se tu što čitat ko je išao u onu retrogradnu komunističu školu i nešto učio to zna
Da ne rečem ko je čito još što pored školskih udžbenika mimo crtanih romana
Dođe mi da se ubijem od bijesa
Pitaju usrane / oprostite na izrazu/ podgoričke gimnazijalce šta je bilo 29 novembra
I niko od tih budućih intelektualaca ne zna da je to bio dan Republike
E kuku nama sa njima koji će za 10-20 godina vodit ovu državu i radit u ovoj državi
Oni su sistematski uništavani od idiota
Zašto!?
Kazaće nam se ako već nije
Odgovor 22 December 2010 - 11:30

Eto, onako, setih se Lala... No, to je u jednom drugom thread-u...
Odgovor 22 December 2010 - 13:46
Dobro se mi razumijemo! Nisam bio toliko ekspkicitan kao vas dvojica jer nisam htjeo započeti nekakvu žučnu raspravu.
Što se tiće onog vjetra nisam mu stavio predznak nego sam napomenuo da je to isti onaj vjetar koji je smeće i nanio u avlije - samo nisam imao snage (ili znanja ili razloga ili hrabrosti) elaborirati kao što je to naš AR2 napravio.
Što se tiče je li lijepa naša imuna na sve te "fenomene" koje ti, Revox prijatelju navodiš - naravno da nije! Niti sam ikada mislio da smo po ićemu bolji od ikoga. To znam da nismo - pa živim ovdje dovoljno dugo da mi sad već treba malo više vremena da uočim što točno smrdi jer smrdi od svuda oko mene i kao i drugi, nažalost su mi se nosnice počele privikavati na smrad.
Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
mislim, što se slika tiče ...lkebiga majo sam popho... :)
Odgovor 22 December 2010 - 14:15
Odgovor 22 December 2010 - 14:18
Odgovor 22 December 2010 - 14:36
Odgovor 22 December 2010 - 14:58
Dobro, da se vratimo na naslov:
Odgovor 22 December 2010 - 15:30
Vidim Nije zahebancija uopste,
I resih da napravim sebi ovakav Motorbecikli u skladu sa ekonomskom Situacijom:
Odgovor 22 December 2010 - 16:38
zerowaf, za 22 December 2010 - 13:46, kaže:
Dobro se mi razumijemo! Nisam bio toliko ekspkicitan kao vas dvojica jer nisam htjeo započeti nekakvu žučnu raspravu.
Što se tiće onog vjetra nisam mu stavio predznak nego sam napomenuo da je to isti onaj vjetar koji je smeće i nanio u avlije - samo nisam imao snage (ili znanja ili razloga ili hrabrosti) elaborirati kao što je to naš AR2 napravio.
Što se tiče je li lijepa naša imuna na sve te "fenomene" koje ti, Revox prijatelju navodiš - naravno da nije! Niti sam ikada mislio da smo po ićemu bolji od ikoga. To znam da nismo - pa živim ovdje dovoljno dugo da mi sad već treba malo više vremena da uočim što točno smrdi jer smrdi od svuda oko mene i kao i drugi, nažalost su mi se nosnice počele privikavati na smrad.
Zerowaf, ja sam ukapirao da smo na istim talasnim duzinama i upravo iz slicnosti pogleda sam dozvolio sebi da se raspricam. Shvati vise kao moju potrebu da sa nekom pricam politiku. Dosta citam i pratim ali malo to sa kim mogu ovde da prodiskutujem. Narocito nasu, domacu politiku.
"Nisam bio toliko ekspkicitan kao vas dvojica jer nisam htjeo započeti nekakvu žučnu raspravu."
Moja predpostavka je da nakon svega sto se ispodesavalo zadnjih dvadesetak godina i zivota u rezultatima tih dogadjaja, malo toga je ostalo za raspravu. Nisam siguran da bilo ko moze reci da je postojeca situacija bas ono sto su ocekivali da ce da bude i da su srecni sa time. Samim tim nema tu mnogo sta za raspravu.
Moj pesimizam i krajnje gadjenje prema onima koji treba da sluze drustvo, a ne sebe licno i koji ne prezaju od rasprodavanja svoje drzave je samo pogorsan dolaskom u Ameriku. Ako je od ikakve pomoci, ovde se nista ne razlikuje osim sto su politicke mahinacije mnogo opasnije, mnogo malicioznije i mnogo vise para je u pitanju. Ciljevi su isti, rezultati su mnogo opasniji jer pogadjaju mnogo vise ljudi.
Odgovor 22 December 2010 - 17:17
AR2, za 22 December 2010 - 16:38, kaže:
Moj pesimizam i krajnje gadjenje prema onima koji treba da sluze drustvo, a ne sebe licno i koji ne prezaju od rasprodavanja svoje drzave je samo pogorsan dolaskom u Ameriku. Ako je od ikakve pomoci, ovde se nista ne razlikuje osim sto su politicke mahinacije mnogo opasnije, mnogo malicioznije i mnogo vise para je u pitanju. Ciljevi su isti, rezultati su mnogo opasniji jer pogadjaju mnogo vise ljudi.
Na ovu konstataciju iz prve ruke nema se što reći.
Naivni narod i dalje nasjeda na priče o evroatlanskim integracijama i tome slično.
U koliko zaboravimo gluposti potrošačkog društva tipa manje cijene nemanje carina i slično koje važi za evropsku uniju tamo nas čeka samo sofisticiranija i beskrupoloznija eksploatacija.
Jesam generacija pedeset i neke, jesam rastao u vrijeme socijalizma jesam po malo jugo nostalgičar
Na kraju što nebih bio
Nešto mi se ne čini da će tamo biti nešto bolje
Ovi stariji šećaće se vremena diktature i jednopartiskog sistema koji ispade i nije bio tako loš.
Jes da se nije moglo lapardat ka sad ali ovi što sad laparadju nemaju ništa od toga bez prazne stomake
Odgovor 22 December 2010 - 17:30
(tamo bar ima prave pi... i je...)
http://www.storyofstuff.org/ think about it...
Odgovor 22 December 2010 - 18:03
revox, za 22 December 2010 - 17:17, kaže:
Naivni narod i dalje nasjeda na priče o evroatlanskim integracijama i tome slično.
U koliko zaboravimo gluposti potrošačkog društva tipa manje cijene nemanje carina i slično koje važi za evropsku uniju tamo nas čeka samo sofisticiranija i beskrupoloznija eksploatacija.
Jesam generacija pedeset i neke, jesam rastao u vrijeme socijalizma jesam po malo jugo nostalgičar
Na kraju što nebih bio
Nešto mi se ne čini da će tamo biti nešto bolje
Ovi stariji šećaće se vremena diktature i jednopartiskog sistema koji ispade i nije bio tako loš.
Jes da se nije moglo lapardat ka sad ali ovi što sad laparadju nemaju ništa od toga bez prazne stomake
Sve isto i kod mene samo ja sam iz sezdeset i neke. Evropa se jos i nekako drzi u nekim pogledima i nije dozvoljavala potpuni uticaj americkog modela. To se ogleda kroz socijalne i radne benefits, kao na primer jos uvek ima zdravstveno osiguranje, normalne godisnje odmore, uticajne sindikate, penziju... To sve nema u Americi i pri svakom pokusaju da se uvede, neopisane kampanje se pokrecu samo da se takvo nesto ne desi. Normalno ukoliko neko pomene kako to postji u Evropi, sa svih strana skacu da lazu kako su taxe ogromne, kako to ne radi dobro i kako je postojeci americki sistem sasvim dobar. Postojeci sistem je na primer da zaosleni (kojih je sve manje) imaju zdravstveno osiguranje i kao takvi su OK sve dok rade, odnosno dok su zdravi. Ukoliko se razbole i vise ne mogu da idu na posao, i ukoliko nemaju drugi prihod, tad vise ne mogu da placaju zdravstveno i time ga gube. To znaci imas zdravstveno kada si zdrav i nemas kada si bolestan. To prouzrokuje mnoge da u tezim bolestima idu u bankrot, da im oduzimaju kucu i slicno onda kada im je pomoc najpotrebnija.
Veliki pritisak je na Evropu da unisti svoj socijalni sistem kako bi osiguravajuce kompanije mogle i tu da haraju umesto drzavnih sistema. Kroz osiguravajuce kompanije zajedno prodiru i farmaceuticke kompanije jer su doktori placeni od strane istih, da bi te prikacili na neku vrstu lekova. Zato prosecan amerikanac koristi u svakom momentu najmanje nekakva 3 razlicita leka. Sve se "resava" lekovima koji u mnogim slucajevima prave vecu stetu nego korist, a cesto je i utvrdjeno da nakon odredjenog vremena pojedini lekovi imaju i takve posledice kao sto je srcani udar, potreba za samoubistvom i slicno. Normalno farmaceuticke kompanije su kupile kongres tako da je regulativa lekova minimalna, kao i potrebe ispitivanja pre pustanja na trziste smanjuju se svakim danom. Nakon toga takodje placaju mnogo da se donese zakon koji ne omogucava onome ko je ostecen ovakvim lekovima da ih tuzi i pokusavaju da limit koliki maximalni iznos moze da se dobije u ovakvom sporu.
O ovome mozemo do sutra... Odoh nazad u audio. To me opusta, a politika i saznanje dize pritisak. Odagnavam dnevnu politiku od sebe, iskreno ulazem napor da ne znam, i da se izolujem u bockanje i lemnjenje. To bas opusta.
Odgovor 22 December 2010 - 19:10
AR2, za 22 December 2010 - 18:03, kaže:
Veliki pritisak je na Evropu da unisti svoj socijalni sistem kako bi osiguravajuce kompanije mogle i tu da haraju umesto drzavnih sistema. Kroz osiguravajuce kompanije zajedno prodiru i farmaceuticke kompanije jer su doktori placeni od strane istih, da bi te prikacili na neku vrstu lekova. Zato prosecan amerikanac koristi u svakom momentu najmanje nekakva 3 razlicita leka. Sve se "resava" lekovima koji u mnogim slucajevima prave vecu stetu nego korist, a cesto je i utvrdjeno da nakon odredjenog vremena pojedini lekovi imaju i takve posledice kao sto je srcani udar, potreba za samoubistvom i slicno. Normalno farmaceuticke kompanije su kupile kongres tako da je regulativa lekova minimalna, kao i potrebe ispitivanja pre pustanja na trziste smanjuju se svakim danom. Nakon toga takodje placaju mnogo da se donese zakon koji ne omogucava onome ko je ostecen ovakvim lekovima da ih tuzi i pokusavaju da limit koliki maximalni iznos moze da se dobije u ovakvom sporu.
O ovome mozemo do sutra... Odoh nazad u audio. To me opusta, a politika i saznanje dize pritisak. Odagnavam dnevnu politiku od sebe, iskreno ulazem napor da ne znam, i da se izolujem u bockanje i lemnjenje. To bas opusta.
Sve već viđeno i poznato
Ne zanam koliko nisi u našim krajevima pogotovo u CG, ali pod uticajem raznoraznih lobija i provizija i tome slično i mi smo krenuli tim putem.
Znači ukinuli su socijalizam i uveli kapitalizam ali su zadržali sve od socijalizma što im odgovara.
A to ti je na primjer obavezno penzijsko i zdravstveno osiguranje.Zači svaki zaposleni odvaja tu najmenu.
Oni od sredstava pkoje ubiiraju za penzije po onom starom soc metodu isplaćuju penzije našim roditeljima čiji penzijski fond su davno popljačkali.
Mi koji sad odvajmo za penzije najvjerovatnije ćemo ostati bez njih je već uvode privatne penzione fondove domaće
7što je još jedan vid pljačke naivnog naroda / ili strane što ajde ajde i može tipa GRAWE i slično.
se sad npr koliko Grawe austrija stoji iza Grawe CG je pitanje
Mislim da ne stoji jer sam ovih 20 godina naviknut da budem paranoičan i nikome ništ ane vjerujem državi najmanje.
I tako će ove generacij bar kak ja mislim ostati bez penzija.
Jedino rješenje je štednja ali u slamarici lil kupovina nekretnine na kredit pa ti je to neka štednja i zaloga za penziju.
Još gore je sa zdravstvom.
I tu s epo soc sistemu uzimaju pare zaposlkenima i održava kako takva zdravstvena zaštita
Ali se polakao priprema i druga varijanta
Ukinuli su stomatološku službu za starije od 18 i mlađe od 65
Znači đeca i penzioneri mogu u državne stomatološke ambulante koje uzgred budi rečeno ne postoje jer su privatizovane odnosno date u zakup stomatolozima koji su tu radili a ostali moraju da plaćaju.
Đeci stomatolozi ne trebaju bar do 18 godina a stari su zube pogupili u većini slučajeva pa ni njima ne treba
Zbnači još jedna prevara jer oni kojima preba plaćaju duplo
zdravstveno državi i kad im treba stomatolog privatniku z aintervenciju.
Isto tako je i u oblasti opšte medicine samo što tu nisu ukinuli ambulatne već je to toliko prebukirano da ti se gadi da čekaš na red pa ideš kod privatnika.
znači opet dupla prevara.
da ne pričam o specijalistima
Njih u bolnici iz gore navedenih razloga ne možeš stić nać kad ti rebaju ali su zato svi otvorili privatnu paksu
i opet duplo tarifiranje.
jedino đe ti oće pomoć je kad si nedaj bože pri umiranju ili u saobraćajki ili tuči ili prirodno pa moraju da te prime u bolnicu
A počeli su i privatne otvarat.
Ma sve je to ok samo kad bi mi vratili moje pare koje su mi ovih 30 godina uzeli za penzisko i zdravstveno a bogami i stambenu izgradnju pa bi se ja već nekako snašao
Ovak em su me pokrali em me kradu i dalje em sve plaćam da bi oto u komadu.
Nego definitivno si u pravu ti se vrati audiu a ja odoh popravljat ove bas drajvere iz Tannoy-a M20
Odgovor 22 December 2010 - 20:01
My MAN!
Jebaga...
Štono reče Murphy Bleeding Gums, "Znate li šta je suština Bluesa? Nije svrha da bluzeru bude lakše kada se izjada, no da navede i sve ostale da se bijedno osjećaju"...
Ovo što se tu piše svakako ne pomaže, no se samo stalno podgreva pokvarena večera...
http://www.storyofstuff.org/ think about it...
Odgovor 22 December 2010 - 20:12
O ovome mozemo do sutra... Odoh nazad u audio. To me opusta
revox, za 22 December 2010 - 19:10, kaže:
Nego definitivno si u pravu ti se vrati audiu a ja odoh popravljat ove bas drajvere iz Tannoy-a M20
Stein, za 22 December 2010 - 20:01, kaže:
My MAN!
a ja
Odgovor 22 December 2010 - 21:38
April 1989 - U vrijeme antibirokratskog uspona
"Bestidno je i besplodno plašenje crnogorskog naroda srpskim hegemonizmom\".
Jul 1990 - Povodom dešavanja na Kosovu
„Na Kosovu je napadnuta Jugoslavija. Kosovo je bedem srpskog i crnogorskog naroda koje ne može pasti dok je nas i pokoljenja naših potomaka. Nebrojeno puta smo rekli: Kosovo se mora braniti svim sredstvima”.
Jul 1990 - Povodom osnivanja Saveza reformskih snaga
"Politiku agresivnog antikomunizma i gotovo patološke srbofobije nudi Savez reformskih snaga Jugoslavije. Iza nevještih reformskih maski, lako je prepoznati protagoniste bivše, od naroda odbačene politike, nekoliko mladih, nezadovoljnih vlastohljebnika, šačicu crnogorskih nacionalista, šačicu suludih islamskih fundamentalista i albanskih separatista, koji svom narodu nude mržnju.\"
1991 - Tokom priprema za rat u Hrvatskoj
Ne može se mahati s grančicama mira dok se srpski narod po Hrvatskoj kolje, masakrira, siluje, dok im se pale kuće i uništavaju imanja samo zato sto su Srbi. Rat se ne dobija dezerterstvom, već mobilizacijom”.
"Crna Gora je opstala kao ostrvo slobode kada su drugi bili porobljeni, pa zašto sada ne bi mogla opstati kao ostrvo komunizma.\"
"Šah sam omrznuo od njih i njihovog podaništva šahovnici i mladoj demokratiji tipa kalašnjikov\".
"Nametnuti rat ćemo dobiti, baš kao što smo sve takve protivnike pobjeđivali tokom cijele naše istorije. Ovog puta ćemo završiti zajednički život s njima i raskinuti sve kontakte, nadam se za sva vremena. Nadam se da će se u toj diobi formirati nove državne zajednice u kojima ćemo živjeti, granice sa Hrvatskom povući pravednije i logičnije, nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi, čiji je izgleda jedini cilj bio da nad Crnom Gorom, u dijelu Boke bude hrvatsko starateljstvo”.
"Pohod na Dubrovnik je svrsishodan i svako suprotno stanovište je izdajničko.\"
1992 - O Slobodanu Miloševiću, opoziciji i biznisu
“Slobodan Milošević je nešto najbolje što se moglo desiti Jugoslaviji u ovom trenutku, kada povampirene fašističke snage u Hrvatskoj i Sloveniji pokušavaju da unište sve ono što je stvoreno od 1945. godine do sada. Ponosan sam da u ovim istorijskim trenucima mogu da budem rame uz rame sa njim u odbrani tekovina revolucije”
"Od svega najviše mrzim četnike, ustaše i stopostotne Crnogorce”.
“Tek ću da budem bogat kada budem prestao da se bavim politikom”.
Maj 1992 - Uvođenje sankcija
"Sankcije su očajnički korak naših neprijatelja\".
1993 - Kada je sa gazda Jezdom sklopio ugovor za zakup Svetog Stefana
"Nijedan zakon ne smije biti smetnja poslu koji je u interesu Crne Gore\".
1993 - O Jugoslaviji i liberalima
“Ponosni smo na srpsko porijeklo i crnogorsku državnost, na slavnu istoriju srpskog naroda. Zato i vjerujemo u zajedničku budućnost i prosperitet”.
"Poručujem Liberalnom savezu i nekim drugim manje uticajnim partijama koje se vrlo zalažu za otcepljenje da su osvojili 12-13 odsto biračkog tijela, pa im se upravo toliko i poklanja pažnje”.
Februar 1997 - O Slobodanu Miloševiću
“Danas je gospodin Milošević čovjek prevaziđene političke misli, lišen sposobnosti strateškog gledanja na izazove koji stoje pred našom državom... Milošević je ostavio nesumnjiv utisak da nema sposobnosti da dugoročno i ozbiljno projektuje budućnost\".
Maj 1998 - Uoči parlamentarnih izbora
"Zbog vjekovnih bratskih veza. Zajedničke krvi u svim ratovima prolivene, zbog vjekovnog sna najboljih Crnogoraca i Srbijanaca, zbog izvjesno bolje zajedničke budućnosti, Crna Gora se i otvorenog srca opredijelila za život u zajedničkoj državi sa Srbijom\".
1999 - O uvođenju njemačke marke
"Crna Gora je odlučila da uvede njemačku marku zbog stalnog i besramnog štampanja dinara u centralnoj banci u Beogradu\".
1999 - Tokom NATO bombardovanja SRJ
"Od predsjednika SRJ tražim da prekine sa politikom koja dovodi do stradanja nedužnih i koja ugrožava opstanak države. Od međunarodne zajednice zahtijevamo da se uzdrži od novih udara po ciljevima u Crnoj Gori i Jugoslaviji\".
Jun 2000 - Izvinjenje zbog rata u Dubrovniku
"Ovu priliku želim iskoristiti da u svoje ime i u ime građana Crne Gore, posebno onih građana koji dijele moja moralna i šira politička uvjerenja, uputim iskreno žaljenje svim građanima Republike Hrvatske, posebno Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, za svu bol, sva stradanja i sve materijalne gubitke koje im je nanio bilo koji predstavnik Crne Gore u sastavu JNA u tim tragičnim događajima\".
Jun 2000 - O ličnoj bezbjednosti
“Nažalost, moram reći da je bezbjednost svih nas dovedena u pitanje usljed produženja jugoslovenske krize. Što se mene lično tiče, potpuno sam svjestan šta radim u politici. Svjestan sam da to znači da ulazim u konflikt sa interesima onih koji su se navikli na poniženu Crnu Goru koja nema dostojanstva. Ali, niti želim, niti mogu da se vratim sa tog puta”.
Mart 2002 - nakon potpisivanja Beogradskog sporazuma
"Ovim dokumentom nije ugroženo pravo Crne Gore da nakon određenog perioda provjeri volju svojih građana u odnosu na pitanje svoje budućnosti... Crnogorska politička javnost ima razloga da bude zadovoljna ovim što smo postigli\".
Jul 2003 - O švercu cigareta
"To nije bio šverc već tranzitni posao u skladu sa zakonima u Crnoj Gori. Optužbe za šverc su odvratne političke prevare i pokušaj da se destabilizuje Crna Gora\".
2003 - O aferi seks trafikinga
"Oni koji su to uradili Crnoj Gori, iz bilo kog razloga, moraju biti svjesni da su joj nanijeli više zla nego Miloševićev režim\".
Jul 2003 - Prijateljstvo sa Veselinom Barovićem
"Što se tiče gospođe Jeknić i gospodina Barovića, riječ je o mojim prijateljima, ljudima koji se bave određenim poslovima. Potpuno sam siguran da će se oni, ako bude pokrenut postupak protiv njih, prema tome odgovorno ponijeti... Ne vidim nikakvog razloga da se odreknem bilo koje stranice u svom životu, ponajmanje svojih prijatelja, zato što kod mene i njih postoji pravilo da svako odgovara za svoje postupke\".
Novembar 2003 - O političkom angažmanu
"Moram priznati da nijesam pristalica tako dugog zadržavanja u politici. Svako ko se na pravi način posveti radu u Vladi mora da se umori, inače nešto nije u redu. Ne mislim da sam predisponiran samo za politiku i da bi crnogorska politička scena mojim odlaskom doživjela kataklizmu, tim prije što je ušla u fazu stabilnosti... Mislim da sam zadovoljio sve svoje političke ambicije. Ja sam ekonomista i nadam se da ću u budućnosti ostvariti svoj senzibilitet za biznis\".
Mart 2005 - O ratu u Hrvatskoj 1991.
“JNA jeste imala jednu definitivno nečasnu ulogu i u Hrvatskoj i u Bosni. Crna Gora utoliko što su njeni ljudi makar i manipulisani, makar i vođeni tim motivom očuvanja Jugoslavije učestvovali”, rekao je Đukanović i dodao da je i on za to “moralno i politički odgovoran”, iako nije imao nikakvu ulogu u upravljanju JNA.
Maj 2006 - Nakon referenduma
"Čestitam svim građanima državu. Ovo je najznačajniji dan u novijoj istoriji Crne Gore... Imamo državu i nikada više nećemo dozvoliti da na bilo koji način dovedemo u pitanje našu državu”.
Maj 2006 - O zapošljavanju
„Za četiri godine u ovoj zemlji neće biti nijednog nezaposlenog građanina\".
Oktobar 2006 - Uoči prvog povlačenja sa premijerske funkcije
"Veoma sam umoran, jer je bilo veoma teško biti odgovoran za vođenje države posljednjih 15 godina\".
Maj 2007 - Nakon reizbora za lidera DPS-a
“Potreban nam je autoput prema sjeveru, a ne dokumentacija o njemu”.
Februar 2008 - Vraćanje na mjesto premijera
"Perspektiva je da se tokom četvorogodišnjeg perioda riješi problem strukturne nezaposlenosti i da svi koji imaju potrebna znanja i vještine mogu računati na kvalitetna radna mjesta... Prosječna neto plata 2006. je bila 282, na kraju 2007. povećana je na 376 eura, a na kraju 2009. iznosiće najmanje 515 eura. To znači da će prosječna neto plata u Crnoj Gori za tri godine porasti za 82 odsto\".
Mart 2008 - O svjedočenju u Bariju
"Crnogorske državne institucije su oduvijek bile izvan bilo kakvih kriminalnih aktivnosti i borile su se protiv mafijaških klanova\".
"Samoinicijativno sam otišao u Bari da pružim sve neophodne informacije da bi ljudi shvatili da imaju pogrešnu percepciju onoga što se tada dešavalo u Crnoj Gori i da shvate da se tada u Crnoj Gori odvijao jedan posao, koji je u skladu sa našim pravnim sistemom, i od koga je Crna Gora planirala i ostvarila određene koristi\".
Decembar 2008 - O ekonomskoj krizi
“Ne treba imati straha, jer imamo iskustva i prošli smo teže krize, prijetnje ratom i sankcije.
“Moramo svi da shvatimo da ulazimo u krizu koja djeluje kao cunami i niko je na planeti ne dočekuje spokojno, niti ko u ovom trenutku ima odgovore na tu krizu, ni vlade Amerike, Kine, Njemačke, pa ni mi u Crnoj Gori, ali ćemo raditi sve da to prođemo sa što manje štete i loših posljedica”.
Maj 2009 - O opoziciji, medijima i NVO sektoru
"Kritike na račun Mila Đukanovića dolaze iz više izvora, i iz različitih razloga, ali se na kraju sve sliva u jedno prljavo korito, što najbolje odslikava lik i djelo, što tajnih, što javnih protivnika, nezadovoljnika i kompleksaša, za šta apsolutno ne hajem\".
"Tu su i protivnici crnogorske nezavisnosti, zajedno sa poklonicima te ideje, kojima je važnija njihova lična uloga i njihova nekada uzaludna borba za Crnu Goru, no sama Crna Gora. Tu su i samozvane mesije, uzaludni borci za vlast po svaku cijenu, pripadnici raznih interesnih grupa koji djelovanje protiv sopstvene države zaogrću plaštom borbe za ljudske i medijske slobode i ko sve ne\".
Novembar 2010 - O razlozima zbog kojih odlazi iz Vlade
“Danas smatram da je prirodna i lako razumljiva moja želja da, nakon napornih 20 godina bavljenja politikom, sebi pokušam da obezbijedim nešto više životnog komfora, mira i slobodnog vremena”.
ND Vijesti 22.12.2010
http://www.vijesti.me/
Odgovor 22 December 2010 - 21:44
Odgovor 22 December 2010 - 22:52
Ma da sam sam htjeo napisati ne bih svoje misli bolje sročio - od elaborata ljudskih prava preko zdravstvenog sustava do onog najvažnijeg - zaključka da se treba izolirati od tih kiselih kiša koje se još nazivaju dnevnom politikom(ionako sve, ali baš sve što pročitamo o tome u konvencionalnim medijima je već profiltrirano...Čak i suprotna mišljenja!) i početi bockati i lemiti!
Evo, ja dobio optokaplere iz Merika, kupio novu lemilicu, jedan dobar čovjek mi je nacrtao napajanje za lampizator....još samo da prođe ovo malo gužve i da se odmorim, pa da krenem bockati i lemiti i gnjaviti forumaše zašto to što ja radim ne radi!
Sipi, za 22 December 2010 - 14:15, kaže:
Cool bleiben
Ich war cool!
AR2, za 22 December 2010 - 16:38, kaže:
Tenx!
Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-
mislim, što se slika tiče ...lkebiga majo sam popho... :)
Odgovor 22 December 2010 - 23:05
Slične Teme
| Tema | Forum | Započeto od | Statistika | Info | |
|---|---|---|---|---|---|
nasledjeno lampasko pojacalo |
Tubes | che2lf |
|
|
|
Panasonic TV TX-P42G3E - utisci, korišćenje, saveti ... |
The Moving Image | Leonardo |
|