Jump to content

DIY Tannoy Westminster Royal - diskusija , komentari


Zen Mod

Preporučeni Komentari

Koja reč o opremi koja je korišćena, koja je na slici.Gramofon je Stabi1 sa Roksan Artemiz ručicom i Benz Micro MC Silver SE glavomPhono preamp je po šemi A. Kitića, sa izmenjenim radnim tačkama, lampe su E283CC Siemens i 6201 SQ Philips sa serijskim brojevimaTVC : moja kreacijaAmpovi ( moje kreacije ): 6c33c / 2 , driver C3g, ispravljačica AX50 Philips i preamp sa posebnim napajanjem E82CC Siemens u SRPP postavci, ispravljačica AZ41 Telefunken Tadašnji CD Player je bio Rotel RC971 ( nije na slici ).

post-205-0-25583400-1288457805_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 76
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Čestitam na veličanstveno urađenim Tannoy-ima :clapping: Kad pogledam ovu poslednju fotku učini mi se da je gramofon nekako majušan, kao da je napravljen za ploče od 4-5 inča, a ne za 12". A i sami DC od 15" deljuju malecki, kao da su izgubljeni u onolikoj kutiji. U stvari, radi se o optičkoj varki!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Супер!!!!!!!! Это была моя мечта построить Westminsters и ты помогаешь ее осуществить!! Спасибо!!!!Many million thanks for the plans. Now I'll realise my dream to build Westminsters.I have a question. FFL, is it possible to use Monitor Golds 12" in these cabinets?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@skydog приветствие ! These cabinets have about 540L. Of this volume, approximately half goes to the compression part. That's to much for 12" Gold Monitors. The plans/cabinets/concept are predicted for 15" . If you are planning to build the WMR, it is better and smarter to take some Tannoy DC 15" (HPD385A, 15" Monitor Gold, 3808 Super Red).:)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

FFL, привет!!!With your kind help we (me and my friend -good carpenter and crazy audiophile like we all are) have decided to start building WMR. We shall try first 12" and then if it won't work to our liking we'lluse some 15" Tannoys. Can I contact you somehow at personal e-mail? Have some questions on the material used - didn't mdf produce any resonance? What's the weight of each speaker?Thank you

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@ skydog .....

try this way - many information in original thread

http://translate.goo...inster-royal%2F

you can also choose translation to Russian

anyway - you can contact FFL also via board personal message thingy

http://www.diyaudio....odule=messaging

that's upper right corner on each page , just right of your name

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@skydog Be careful, use the plans published in PDF. To repeat, it`s not gratefully to start the building with 12" driver.Lot of answers, descriptions of the steps ( pictures ) I gave in the cook book and also in this topic - sincerely hope that you don`t have a problem to use some translator, the text is very simple and easy to follow. For any additional explanations, contact me via PM. ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Odlicno,veoma lep i strucan radelegantno uradjeno a u sustini veoma komplikovano za diy...svaka casti odlicne fotografije :Viannen_loungelizard: .mala opaska koja moze biti od pomoci:pogledao sam originalnu sch skretnicei mogu reci da je veoma uproscena i vrlo verovatno neodgovarajucaevo o cemu se radina bas driveru je 12db/oct i tamo stoji da je vrednost od 4mH na jezgru(to je uradjeno zbog toga da bi se smanjili troskovia i smanjio termogeni otpor zavojnice)Primetio sam na fotografiji gotove skretnice da je postavljena zavojnica na vazdusnom jezgruali mislim sudeci po fotografiji da ima preveliki DC otpor...iz iskustva znam da i vrednosti reda milioma na L komponenti uticu na zvuknaravno da moze i na vazdusnom jezgru ali zica bi trebalo da bude od 1.8 do 2mm fipa i onda je pitanje da li ce termogena komponenta u L biti malato je od vitalne vaznostiRadje izvesti L na E lamelama nego bez jezgra a sa vecim Rdc....drugo na visokim je 6db/oct kolo pa onda contour network pa onda famozni net koji je pogresno primenjena tanoj ga naziva ako se ne varam energy on highs ili tako nesto....taj serijski RLC net bi trebalo da bude konstantan a vrednosti se izracunavju na osnovu parametara driverana osnovu vrednosti opora koji se kao menja vrednosti neta i Fo na kojima deluje su dramaticne i uopste ne korespondirajufiksnoj vrednosti kojaje u sustini potrebno da bude fiksna.To je tako bez obzira na to sto je unutra ustvari kompesiona horna kao HF uniti ona ima takodje fiksan coil i u sustini je samo driver....veliko je pitanje da li je samo 6 db + contour network dovoljno da bi se izbegao udar kompesione horne na malom rastojanjukao sto su kucni uslovi?ipak je jedinica namenjena za veca rastojanja kao sto je pozoriste, koncertna dvorana itd...sa primerenijom skretnicom na HF, i odgovarajucom L na LFrezultati ce biti daleko bolji, mada nemam dilemu da su i sada jako dobrine zamerite na ovome samo je informacija u pitanju nikako kritika ili popovanje... :character13: .uzdravlje i da i buduci projekti budu odlicni kao sto je ovaj... ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@ZZZHvala na lepom i stručnom komentaru, gledao sam da sve bude uradjeno kako treba ( pa i fotografije - mada je bilo dosta zahtevno posle svakog procesa sklanjati kameru od prašine i raznih lepkova - hvala @zflazar-u koji je istu ustupio ). :)Skretnica : sugestije mogu dobro doći, nekome ko bi možda hteo raditi ovaj ili neki drugi projekat.Iskreno, nema razloga za brigu, ova skretnica u potpunosti rešava stvar, može se slobodno primeniti. ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Very beautiful fabrication! I've never seen such attention to detail on this scale, and in duplicate as well. I wish you a billion years of listening pleasure.FFL, you are an amazing craftsman!! :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@carpenterThanks for nice words, and also for the suggestion on big DiyA :D , where I`m not a member.. but who knows, maybe one day.. :hot: Yes you are right,every detail is handled on the best possible way. The boxes are in Hungary, I made them for a friend of mine. To listen them.. yes I can do that several times for a year.. The breaking news connected to this boxes, the owner purchased the Prestige ST100 supertweeter. They are now on the way to Hungary.. :clap:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...
  • 8 months later...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...