Jump to content

SINEVOICE - or not?


Blade

Preporučeni Komentari

8 hours ago, sax.hifi said:

. . .

nisi jedini koje me ne razume.

. . .

Sve OK, ako tebi nije bitno da pojasnis, nije ni meni da razumem.

 

10 hours ago, sax.hifi said:

SV - ako mislis na Sava Velikinca

ne mislim. mislim na onog drugog SV.

:BeerMugCheers:

Nego, ne odgovori mi konkretno. Da to nije mozda Sinisa V(r)ankov ?

:cheers:

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

8 hours ago, vladd said:

Na primer Yamaha NS10, krs jedan od mid fi zvucnika, ali 80% audiofila bi seklo vene da ih ima, posto imaju tesku pricu, iako odabrani kao krs, da docaraju prosecan kucni sistem i prema tome prilagodi modelovanje zvuka u studiju..

Diy ne moze da dostigne takav renome, ali bar pola diyera moze da napravi bolji zvucnik.

da, ali za koje pare?

ok ns10, ali šta ćemo sa ns1000...2000? ili rogers ls3/5a, pa ae1?

ima gomila projekata tih malih zvučnika i sigurno veoma dobrih, ali legenda je legenda...ne može se to porediti

po meni sve se može napraviti i to daleko ispred oficijelne industrije, ali kad su zvučnici u pitanju tu treba biti jako oprezan

u hifi sistemu zvučnici su kao pevač frontmen u bendu...kakav god da je bubnjar, basista ili gitarista sve oči su uprte u pevača

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E , to je tesko pitanje, ne toliko tesko kao tesko, vec slozeno.

Po meni, poenta diy je da se ulozi neko znanje u rad, da se ulozi i rad, koliko god je moguce, i da se tu napravi kompromis zadovoljstva.

Do kog nivoa ce ici znanje, rad i dodatna oprema, to definise jednu vrstu odgovora..

Ali svakako, diyer svojim radom ne placa dilersku proviziju za neki brend, istina, delove placa skuplje od brenda, ali bar ima sigurnost da nece praviti propuste u delovima izrade, koji su u relativno masproizvodnji predmet usteda i simplifikacije.

Nema tu konacnog odgovora, pitanje je sta se zeli. Ako zeli kvalitet, jedna je vrsta odgovora, ako zeli da sakuplja toteme, diy je nepotreban, ako zeli da prati modu, diy malo moze da pomogne..samo oko bizuterije..

U svakom slucaju, diy moze da unapredi pojedinca, da bar stekne uvid i u slozenost posla, i problematike, i da mu doda neke elemente kriterijuma kvaliteta, ako poedinac zeli da objektivno zna sta je kvalitet, a ne da mu neki novinar iz bucnog casopisa, marketing ili graja sa nekog foruma definisu stav.

(uzgred, fascinantan je nivo poverenja u konsonantne stavove po forumima, narocito stranim, kao da firme nemaju svoje brojne botove, za modelovanje misljenja.)

Generalan odgovor, je, da je DIY klizav teren i da ne garantuje uvek srazmeru utrosenog novca i rada, prema kvalitetu..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma naravno, to i jeste smisao diy, ali ovde komentarišemo kad se dođe u situaciju da se taj proizvod proda ili ako neko hoće da pravi i prodaje

e onda krene kao neko čuđenje kako to ne ide, kako niko nema sluha za prave vrednosti, koliko se uložilo a budzašto se prodaje...ma nema sine, moš se čudiš kolko hoćeš ali tako stoje stvari

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Šta oš da ti otkujem po pitanju ovih kutija? ☺️

Klasičan econowave projekat koji svira do jaja... Mislim sa je Superfijev komad koji je ovde na forumu prezentovan završio kod cika Sax-a u nekoj razmeni. Ovaj sa oglasa sam čuo dosta puta u 3 različita okruženja i to je radilo uvek jaaako dobro. Odličan i balansiran zvuk, sa malo tvrđim bassom ali sa definicijom i zvučnom scenom  za neverovati. Horna iako je kineska kopija JBL-a svira jako dobro sa selenium drajverom. Mislim da je horna dobro dampirana živom gumom. Jebačina je velika bila uklopiti te Diamond shape stranice kutije od 40mm medijapana. 

Inače, te kutije je radio Sync koji je banovan sa foruma još onomad...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

28 minutes ago, crni. said:

 

e onda krene kao neko čuđenje kako to ne ide, kako niko nema sluha za prave vrednosti, koliko se uložilo a budzašto se prodaje...ma nema sine, moš se čudiš kolko hoćeš ali tako stoje stvari

To se mozda ovde u srbistanu cude - neki (ja licno ne, prodajem moj diy kutije na kp, i ovde su oglasene), i ako neko pita kako svira iskreno odgovorim meni odlicno, prodajem jer zelim druge da napravim, a ove su visak, nisam emocionalno vezan za njih.

Ko nije svestan da se diy tesko prodaje, onda ni ne treba da ga pravi , a da bi ga prodavao sa cudjenjem, to ne ide jednostavno.Turis na oglase pa kako ide....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Diy se aplicira zarad zabave i sticanja nekih komponenti koje se zele, prodaja je zarad svraba i pravljenja neceg novog.

A proizvodnja za prodaju je sasvim druga prica, to nosi sve elemente proizvodnje, ustede, precice, dopadljiv izgled...sto vise odgovarati potrebama musterija, proizvodjacu sledi zadovoljstvo profita, a ne uradjene sprave..

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

NEsto slicno, opremis se znanjem(mesto ona prva dva predloga, mada su jako korisni zbog sistematicnog znanja, ali nisu presudni, pride preopsirni), dobrim informacijama(tu je kvaka u selekciji), opremis radionicu i krece diy..lemilica je najnebitniji deo diy, jedan od rucnih alata..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, Beli_Ninja said:

Po nekima je DIY da prvo zvrsis srednju elektrotehnicku i Etf pa onda da opremis labaratoriju pa tek onda da ukljucis lemilicu

moram da priznam da takve, bar ovde, nisam do sada video ... pre bih rekao da se u zadnje vreme  ceni i afirmiše baš suprotno od onoga što si naveo;  resavska škola, ''metoda uzaludnih pokušaja'' i rad po sistemu ''na'rani svinje i ništa ne diraj'' su danas u trendu ...  retko ko danas čita romane od preko hiljadu strana, kad na svakom ćošku može naći njihov sažetak ...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 Sta bi tebe Zlatko to konkretno zanimalo? Posto je meni nezanimljivo kloniranje, kopiranje,  a za javnost nije zabavno restauriranje.

A zalemiti nekoliko otpronika, uvezati opamp, meni nije neki diy za prezentaciju, to mi vise lici na redovan posao, pa treba i kod kuce da se relaksiram na slican nacin kao sto radim na poslu? 

Jel to neki poseban kvalitet kada se stancuje svaki cas po nesto?

Koliko se secam, sipi se oprostio od foruma, a bio je vredan, plasirao je gomilicu stvari, uredjaja ii sta? Nesto se promenilo, neko je to nesto postovao? Jok more, postuju se izvikane i izreklamirane stvari, i eventulno neka dobra preprodaja.

 

Ne znam reci sta bi to bilo zanimljivo? Pa da se recimo skoncentrisemo na zadatu temu.

Ovvo sto sam sebi zadao, recimo da moze da bude jednog trenutka zanimljivo, amortizujuci oslonac za gramofon do 3 Hz, u tri ravni, varijabilni visokonaponski ispravljac sa lampama za test benc..

Mislis da se to radi za par meseci, pa da valja? A nema na you tube.. :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...