Jump to content

Spor oko Hrvatskog Frugel Horna


Zen Mod

Preporučeni Komentari

Po zelji Dave Dlugos-a (Planet10 on big DiyA ) postujem link za thread na Diyaudio.com Per wish of Dave Dlugos (Planet10 on big DiyA) I'm posting link to thread on Diyaudio.com http://www.diyaudio.com/forums/full-range/166248-commercial-tribute-frugel-horn.html

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 8
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

pa valjda mi verujes ?iz privatnog e-mail-a :

Zen,Could you do me a favour? My command of anything but english is nil, otherwise i'd post myself.Post a link to this thread on your forum? I expect being in the neighboorhood we'll get more locals aware.<http://www.diyaudio.com/forums/full-range/166248-commercial-tribute-frugel-horn.html>dave

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

u svakom slucaju - pitanje IP u ovom slucaju je veoma lako resivo ;

sto Dave rece u e-mailu :

Smoothest and most expedient would be for them to spend the $250 on MJK software, and put a link on their website, but if they get their back's up it would be very interesting to see how much of a ruckus a riled up on-line audio community can cause :^)

dave

a sto je i navedeno explicitno na sajtu tvoraca Frugel i ostalih horn zvucnika , koji su u velikoj meri nastali zahvaljujuci softweru Martina J. Kinga : http://www.frugal-horn.com/use.html

Terms of use of the designs on this website:

In the spirit (but not the detail) of the open-source community all the designs on this site are free for non-commercial use & there are minimal requirements and no royalties for commercial use. You may build any of these loudspeakers for your own use. Any enhancements, changes, tips & comments should be fed back to thesite/community.

If you use any of these designs in a commercial venture there are a few stipulations:

1/ A link back to this site as the source and a credit to the designer(s)

2/ In the case of all designs but the Daleks, that you have purchased a commercial licence of Martin King's MathCad sheets (whether you use them or not all these have MJK software in them and commercialization requires the licence)

3/ In the case of the Daleks, persmission has been obtained from the designer Bob Hayes

If your commercial venture does well, some donations back to the Frugal-Horn site to further the cause would be appreciated and would be in the spirit of the community these designs are intended to serve.

meni se cini da pomenutih 250$, placenih jednokratno nije neka cifra , narocito kad se uzme u obzir cena pomenuta na 6moon site-u : http://www.6moons.com/industryfeatures/ringaudio/1.html
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

E, crna Margareta i crni Gorane! Tc-tc-tc-tc! :happy64: Siguran sam da ste već informirani o strci koja se razvija i da pratite sve ovo. Učinite pravu stvar i objasnite svoje namjere i po mogučnosti ispoštujte (neobavezujuće) zahtjeve tvoraca horni u vezi doprinosa razvoju - kako novcem, tako i svojim "feedbackom".Sjetite se što je Kići Slabincu rekao ćaća: "Nemoj da se tvoji stide!".Vjerujem da ste upravo tako i planirali napraviti, zar ne? :happy64:

6moons naplacuje "ocene" i "recenzije"...a recimo kod absolut sounda proizvodjac ne vidi prikaz pre objavljivanja... o naplacivanju nema ni govora... :buehehe:;)

Sjećam se da sam negdje čitao kako DVV piše o cjeniku testova: "best buy" košta XY novaca i uređaj, a "editors choise" XXYY novaca i uređaj. Lako sam povjerovao u to! Ne vjerujem u neovisnu recenziju dok god se testirani uređaj ne kupi anonimno, testira i onda preproda u second handu. Samo, to je previše očekivanja čak i za ovakvog romantičara kao što sam ja. :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sa ovim pisanjem i onim na diyuadio.com samo su dobili besplatnu reklamu za svoj uradak. Formalno pravno nitko im ništa ne može jer očito da tu nije ništa patentirano. Još jedni plagijatori na ovom svijetu i ništa više. Vjerojatno su u zbog krize Hrvatskoj do sada prodali 0 komada, a velika vjerojatnost da se baš i neće obogatiti. Izglednije je da od toga ne bude ništa korisnog za njih.Osobno mi taj "megafon" princip nije nimalo interesantan, pa neću sigurno doći u iskušenje da nešto kupim, makar bilo i na finalnoj rasprodaji :happy64:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

dobra je ona fotka iz Olsona... kockasta kutija vs lopta... :happy64: Ma naravno skinuli su sve uredno nema sta....MJK je uradio sjajne MCD sheetove i ja ih koristim,ali jos uvek one besplatne od pre skoro 10g i otvorene za preprvke(poslao sam kao FB MJK-u svojevremeno i neke dodate interface za folded voigth i ehp-hyp horn sys...)...Ali moram da priznam da je malo problematicna izjavaako koristite sheetove u komercijalne svrhe onda se obratite za licencu i verovatno pogadjanje oko podele zarade?za home upotrebu novcana nadoknada je sasvim jasna i OK..recimo zamislite kupite photo shop i onda uradite sa njim neki design koji naplatite papreno recimo a onda vam adobe pokuca na vrata i kaze da zeli deo vase zarade? ...mislim da MJK treba to drugacije pravo da reguliserecimo da ponudi software za komercijalnu upoterbu, propisno registrovan i zasticenpo naravno odgovarajucoj ceni?Sa tim sto ako bi zadrzao MathSoft okruzenje verovatno bi bio u prilici ne da trazi licencu vec i da je plati Math softuako je takonesto i moguce....kao i tvorac frugel ili kakvih vec horn? Potrebno je da zastiti patent......ALIi ta zastita se takodje papreno placa... :happy64: ...uostalom zasto Math Soft na cijoj se pltformi sve to i desava ne trazi novac?...ne zelim da branim plagijatore koji se nisu udostojilini da pomenu ime MJK kao sto planet10 receali stvari ipak stoje malo drugacije, barem iz mog ugla posmatranja :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...