Pređi na vezu

Fotoaparat

- - - - -

121 odgovor(a) na ovu temu

davor

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____
  • 129 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukubeatgoeson, za 24 March 2010 - 23:35, kaže:

A rekao sam da ću, možda, jednom dokupiti objektiv sa ozbiljnijim uvećanjem.

Ovo mi je promaklo-onda definitivno SLR.
Srecnu potragu ti zelim...

andrics

Cone Maker

• Član
  • Pip____Pip____
  • 300 Poruke
  •   
    Serbia
Nikon D70S nije losa kupovia ako se nadje u dobrom stanju (ne i D70 ima problem sa shuterom) . D300 sem sto je stedljiviji sa baterijom nema nekih bitnijih prednost u odnosu na D200. Popravljao sam sva 3 modela i svi imaju jako metalno kuciste . D80 nikako to je obican plastikaner

palamudin

palamudin

• Član
  • Pip____Pip____
  • 182 Poruke
  •   
    Serbia
huh, koja uvreda za D80. Moram chasno da ga branim. D80 je izvanredan aparat, posedovao sam ga (pazaren polovan od kolege fotografa sa 20000 okidaja) koristio u SVIM vremenskim uslovima i prosledio dalje kolegi koji sada radi svadbe sa njim a na counteru ponosno pishe 125000 and counting pritom mogucjnosti za blic kakve nema ni jedan prethodnik a ravne modelu d200. Pre njega sam imao opasnu opremu na slabijem telu (canon serija) i pokrali su me te sam bio prinudjen da predjem na Nikona zbog povoljne kupovine, u tom trenutku sam pazario stalak sa keramickom glavom, daljinski okidach, Sigmu 28-70 2.8 EX DF 77mm (jako dobar objektiv i tezhak) nepropustan na prashinu i vlagu i nisam zazhalio a nije se ni primetilo na output fotografijama. Elem, back to the topic. Moje mishljenje je da je u ovom trenutku najbolja kupovina d5 koji se prodaje polovan po smeshnim cenama, to je ozbiljan full frame digitalac iz pro canonove serije i bolji je od svega ovde navedenog. Uz njega toplo preporuchujem Canon L objektive ako ti nije frka da prodash bubreg, ako jeste kupi DOBRU sigmu (morash malo da prebirash kad uzimash) 28-300 za pochetak.. to je turistichki objektiv koji cje ti pruzhiti izvanrednu mogucjnost da upoznash aparat i da nadjesh najceshcje korishtene zhizhne daljine... Kada se malo okurazhish idesh na fixni 50mm i 12-24 i 24-70 i to je to za neki duzhi period sem ako necjesh da se bavish teleshootingom (fotkanje na vecju daljinu) tu onda ubacish 70-200 ili 120-300 i miran si duzhe vreme. Ne grebi odma na vrhunska stakla (objektive) ako ne znash sta zhelish od foto aparata. Ja lichno sam pocheo sa prirodom i portretom a zavrshio na industriskoj/reklamnoj fotografiji i ostao na portretu (jbg isplativo :) ) dodushe ja sam to radio za novac mada je proisteklo iz zabave.

Takodje mozhesh pogledati jedan izuzetno kontroverzan aparat, Sigma SD14 koja je nehsto malo drugachija mashina... ne radi bajerovu interpolaciju vecj koristi neki njihov chip.. imao sam prilike da je/ga koristim dok sam radio na Enter televiziji i odgovorno tvrdim da nema aparata do 2000kE koji mozhe da mu stane na crtu kada je u pitanju tonalitet i textura kozhe. Nije za pochetnike, ima svoje mane (o kojima se razglabalo JAKO puno) ali je veliki plus sto se mozhe kupiti za smeshne pare jer bash zato shto nije lak za upotrebu ne prodaje se chesto pa su popusti fenomenalni.

Evo samo jedne usporedbe izmedju sigme i 5d canona- http://www.ddisoftware.com/sd14-5d/ i zaista je tako kako tamo pishe (s' tim shto sam ja klao sigmu sa ozbiljno nashiljenim koleginim d200 sa 24-70 Nikkor 2.8 objektivom paket koji koshta ko polovan auto) U jednom trenutku tu sigmu je bilo mogucje uzeti za 550E sa 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro. Ne znam dal je ta ponuda josh uvek aktuelna.

Axel foto aka Cvecjara kod mostara je izuzetno dobro mesto za pazar polovne robe, Sale (gazda je izuzetno fin chovek) gde se chesto nadje oprema od kolega ali i novaka koji preteraju pa kupuju neshto stho im vishe odgovara (primer, mladicj je vratio polovan nikkor 24-70mm f/2.8G koji je kupio tu i skupo platio i menjao ga za neku bizhuteriju jer nije imao dovoljan zoom)

BM-foto bi zaobishao za kupovinu polovne robe sem ako ne vukljash profesionalca sa sobom... ocje da uvali shkart pa to ti je.

Sumnjam da cje ti pomocji ovaj esej al eto moro sam da branim d80 pa da ne bude off napisah i ovo.

machinori

Starfleet officer

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 504 Poruke
  •   
    Serbia
Recimo...

http://www.foto-berza.com/ad10797.htm

http://www.foto-berza.com/ad10885.htm

Oba idu sa kit objektivom koji za pocetak moze da ti zavrsi posao. Jedan cak ima i stabilizaciju slike sto moze da pomogne kod slabog svetla, a ima i battery grip.

Impuls

Prof. Baltazar - Glas Razuma

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2,071 Poruke
  •   
    Serbia
D80 jeste plastikaner i omasuje u white balansu. D200 ima ccd senzor dok je u d300 cmos, razlika u ostrini je ogromna a i razlika u sumu. D300 na iso 800 ima manji sum cak i od mnogo jacih modela

Canon 30D je kvalitetan aparat ali ima stari canonov problem da mu bele pozadine postaju zrnaste sa crvenim tackama pa zbog toga izgleda da cela fotka vuce na crveno. Prvi Canon koji ima neutralnu sliku je 40d i po meni je on najbolji izbor jer mu cena nije velika. Za pocetak od Stakala za Canon moze 17-40L, iako nije bas najostriji, boje su mu karakteristicno L-ovske. kad jednom zavolite L stakla tesko se odlucuhete za nesto srugo

revox

Početnik

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 1,559 Poruke
  •   
    Montenegro
Samo da se ne otvori veća polemika.

Ako tri treba DSLR od 500-600 eura i ako nemaš profi aspiracije u odnosu cijena/kvalitet mislim da ti je sasvim dovoljno da uzmeš canon eos 400.

Stariji model 10mp odličan aparat. Cijena mu je napolje dosta pala, sa kit objektivom, iza njega imaju dva nova modela. On je iz 2006 god a i dalje se prodaje.
Kit koji ide sa njim je solidan.

Imaćeš i za dobar objektiv, np canon 50mm f/1.8 - plastic fantastic tako ga zovu-

Sa njim možeš u dnevnoj sobi u polumraku slikat bez blica sa iso 800.

Mislim da ti može ostat i koji euro od toga što si planirao potrošit.

Zavisi koliko si strpljiv.

U svakoj varijanti imaćeš dobro tijelo i za neke profi objektive ako te u međuvremenu ne prođe volja za fotografijom.

Canon i nicon ubijaju sa cijenama za kvalitetne objektive, tako da je za amatere skup hobi.

Ja sam izabrao bogohulnu varijantu za canonovce i nikonovce.

Sony alpha.

Na njega mogu da kačim minoltine objektive koji su skoro bedža kod nas na oglasima, nego pobjegoh sa teme.
Strah da samo budem i ništa više

palamudin

palamudin

• Član
  • Pip____Pip____
  • 182 Poruke
  •   
    Serbia
http://www.foto-berza.com/ad11057.htm

A ovo bi valjalo videti.
http://www.fotoglasi...6-canon-5d.html

Impuls

• Član
  • 2,071 Poruke
  •   
    Serbia
Jedini je problem sto su pregazili toliko da im je uradjena vec generalka. Ogledalo se menja kod kvalitetnih aparata na 100000 okidanja. Ako uzmemo da je 5d malo stariji mozemo racunati da je menjano 50000. Da li bi kupio auto od trgovackog putnika koji je presao milion kilometara a da ga nigde nije ogrebao? Kao ono: nikad nie bio u servisu! e zato ce novi vlsnik sve da mu promeni.

revox

Početnik

• Član
  • 1,559 Poruke
  •   
    Montenegro

Pogledaj porukuImpuls, za 26 March 2010 - 00:16, kaže:

Jedini je problem sto su pregazili toliko da im je uradjena vec generalka. Ogledalo se menja kod kvalitetnih aparata na 100000 okidanja. Ako uzmemo da je 5d malo stariji mozemo racunati da je menjano 50000. Da li bi kupio auto od trgovackog putnika koji je presao milion kilometara a da ga nigde nije ogrebao? Kao ono: nikad nie bio u servisu! e zato ce novi vlsnik sve da mu promeni.

U potpunosti se slažem sa kolegom.

Dobronamjerni savjet isključivo NOVO tijelo aparata.

Inače ćeš da omrzneš DSLR

beatgoeson

Pecaroš

• Član
  • Pip____Pip____
  • 367 Poruke
  •   
    Serbia
A ovo? Kao novo... :)

http://www.foto-berza.com/ad10789.htm

ninja

忍者

• Član
  • Pip____Pip____
  • 456 Poruke
  •   
    Sweden
Mislim da D90 i D300 imaju isti sensor, drugciji autofokus...

http://www.digitalre...html#sidebyside

D90 je dobra kamera i mislim da zadovoljava sve gore navedene uslove. Uzmi dobar omjektiv (ne mora da bude Nikon) i uzivaj.

Sigma, Tokina i Tamron imaju odlicne objektive koji su podosta jeftiniji a sa slicnim kvalitetom.
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.

machinori

Starfleet officer

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 504 Poruke
  •   
    Serbia
Cena aparatima brzo pada i zato treba juriti polovno. Nov aparat posle samo godinu dana moze da se proda za najvise upola cene. Recimo, ortak kupio 40D sa 8000 okinutih fotki za polovinu cene novog. Na samom telu se vidi da nije vise od toga koriscen jer je telo bez ikakvih tragova koriscenja. Ako je to losa ili rizicna kupovina, da ga 'bem, a narocito uzimajuci u obzir za sta ce beatgoeson koristiti masinu.

revox

Početnik

• Član
  • 1,559 Poruke
  •   
    Montenegro

Citat

machinori
Cena aparatima brzo pada i zato treba juriti polovno. Nov aparat posle samo godinu dana moze da se proda za najvise upola cene. Recimo, ortak kupio 40D sa 8000 okinutih fotki za polovinu cene novog. Na samom telu se vidi da nije vise od toga koriscen jer je telo bez ikakvih tragova koriscenja. Ako je to losa ili rizicna kupovina, da ga 'bem, a narocito uzimajuci u obzir za sta ce beatgoeson koristiti masi

Pazi ako se iole razumiješ u aparate i ako možeš i umiješ da procjeniš vrijednost polovnog aparata a naročito ako ima ispod 10 000 okidanja onda si potpuno u pravu.

Ja sam naletio na lika za sony a 200 koji je bio u garanciji koji je porodavan po smješnoj cijeni od 150e as 2 baterije i 2 kartice 4gb bez objektiva i ...............
i kad je nakačen objektiv dobiješ poruku camnera error, a aparat kao nov star 6-7 mjeseci bez ogrebotine.

Posebna priča je senzor i da li je i koliko zaprljan, uzgred svaki jeste,

Možeš naći aparat star 3-4 godine sa desetak hiljada okidanja koji je mažen i pažen i da je fantastičan ili uzmeš star pola godine koji je odradio 20-30 hiljada okidanja.

Nije svejedno u kom periodu je odradio broj okidanja.

Dalji problem je pomjeranja fokusa i njegovo štelovanje što se treba probat i tu može bit problema.

beatgoeson

Pecaroš

• Član
  • Pip____Pip____
  • 367 Poruke
  •   
    Serbia
Canon EOS 5D Mark II Digital Camera Kit with Canon 24-105mm f/4L I

Za 600 Eur, ganc novo. :)

Ako kupim sto komada. :)

http://www.buusir.com/goods.php?id=480

Impuls

• Član
  • 2,071 Poruke
  •   
    Serbia
isplati se kupiti. Ja se prijavljujem za jedan komplet i nudim 1k

palamudin

palamudin

• Član
  • Pip____Pip____
  • 182 Poruke
  •   
    Serbia
Ne bih predlozhio d5 da je kvarljiv, a chinjenica da je Sasha dozvolio da neshto stoji u prodavnici kod njega i prodaje se pod njegovim krovom je meni dovoljan garant kvaliteta. Ako se raspitash cucjesh da niko nije ostao nezadovoljan u saradnji sa Axelom kako god okrenesh. Ne bih ishao na nishta ispod klase 5D ako se vecj mozhe calnuti 1000evra za start. Ili FF ili crop ali onda se zna shta se uzima. 40D je shugav aparat i ne bih ga koristio da mi se da (dodushe prodao bih ga odmah) d300 i d700 su jako ozbiljni aparati i ako se nadje pokoji kupiti.

machinori

Starfleet officer

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 504 Poruke
  •   
    Serbia
Evo jednog bliskog i konkretnog primera kako šugavo radi 40D...

link
link
link
link
link

ninja

忍者

• Član
  • Pip____Pip____
  • 456 Poruke
  •   
    Sweden
Evo i ovdje "friska" reportaza iz lokalnog butika, sve slikano sa 40D
http://www.hififorum...?TOPIC_ID=79419
When a man steals your wife, there is no better revenge than to let him keep her.

beatgoeson

Pecaroš

• Član
  • Pip____Pip____
  • 367 Poruke
  •   
    Serbia
Na sajtu bmfocus-a ima uporedni test (sa gomilom fotografija) dvaju Nikona i Canona 5d i 40D.

Najviše mi se svideo 5d, što jes', jes'... Ali nije tu loš ni 40D. Treba uzeti u obzir da ja nisam čak ni napredni amater, već amater koji je poželeo da nabavi malo napredniju opremu.

Na meni je da se zaustavim tamo gde mi je mesto, dok nisam još krenuo do Hasselblada. :)

Ne žurim. :) Hvala na gomili korisnih informacija, samo nastavite. Može i malo svađe. :)

Sipi

Juma

• Moderator
  • 4,634 Poruke
  •   
    Vanuatu

Pogledaj porukubeatgoeson, za 28 March 2010 - 13:36, kaže:

... Može i malo svađe. :)
Odlicno ! Evo na primer, ja kazem da impuls i palamudin nemaju pojma ! A o cemu se radi u ovoj temi ? :) :) :)
ILI LAKO, IL' NIKAKO

1 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika