Pređi na vezu

Audioberza

- - - - -

20 odgovor(a) na ovu temu

Zvu

I'm gonna be Iron, like a Lion in Zion...

• Moderator
  • 2,924 Poruke
  • Interests:Getting out of the Matrix...
  •   
    Serbia
Evo, natera me Zen da otvorim temu samo za Audioberzu :)

Ovaj put na berzi jaaaako zanimljivi Soltanus elektrostatici :) . Čuo, podvukao rep i otišao u nepoznatom pravcu pričajući sam sa sobom :crazyrocker: :) . Veoma prirodan zvuk koji je kuljao iz lampaških integralaca u zvučnike mi je ispunjavao uši tih sat vremena i pored lošeg prostora za slušanje i rasporeda. Postavljene su bile stolice za slušaoce ali je ESL-140 (uski, a visoki) bilo greota slušati sedeći, dok se kopija ESL57 nije mogla niti slušati bez sedenja. Samo je srednja stolica u prvom redu u delu za slušanje bila u sweat spot-u ESL57-ice i samim tim non stop zauzeta :character13:

Od ostale tehnike jako malo... Zanimljiv mi bio neki Krell-ac u piano finišu koji je po svoj prilici čeprkan... Ogroman snagaš u svakom slučaju :) Ostalo, boranija. Bio i jedan vintage risiver koji je valjda prelepljen onom roze folijom. Valjda uređaj u maniru strejt hejtera :good2: Kao i uvek izdvoji se jedna ili dve stvari, nekada ni toliko. Ovaj put je bilo sasvim OK :)
Haut parleur ...

because i wanna

stonE_Cold

johN_Doe

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 10,310 Poruke
  •   
    Serbia
Значи вашар као и сваки други!

дискО_Сту
Ни до данас ми Борко_КА није послао осам плочица иако сам му послао безброј приватних порука! Питам се како би се он осећао да Ја њему треба да пошаљем?

Mikorist

pecaros

• Član
  • 5,908 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukustoN_Kold, za 14 March 2010 - 22:45, kaže:

дискО_Сту

jel prodaju secernu vunu i oklagije ? :character13:

Zvu

• Moderator
  • 2,924 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukustoN_Kold, za 14 March 2010 - 22:45, kaže:

дискО_Сту

Bukvalno... Samo nije bilo onog ranije najavljenog belaja :character13:
Haut parleur ...

because i wanna

Zvu

• Moderator
  • 2,924 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuMikorist, za 14 March 2010 - 22:49, kaže:

jel prodaju secernu vunu i oklagije ? :character13:

Nema vune (mislim ove šećerne :crazyrocker: ) ali je zato bilo kikirikija na sve strane za DŽ. Pa ko voli nek izvoli :good2:
Haut parleur ...

because i wanna

Sipi

Juma

• Moderator
  • 4,634 Poruke
  •   
    Vanuatu

Pogledaj porukuZvuchniak, za 14 March 2010 - 22:42, kaže:

...Samo je srednja stolica u prvom redu u delu za slušanje bila u sweat spot-u ESL57-ice i samim tim non stop zauzeta...
Jeste, bas tako, al' bila je prazna posle 16,00 pa sam uvreb'o priliku. Tacno je da ne moze jak sud da se donese zbog prostora i okolne galame, al' i u takvim uslovima je bilo jasno da su stvarno dobri zvucnici u pitanju. Bilo nas je jos sa foruma pa sam imao prilike da danas cujem bolje zvucnike od Zoltanovih - Andrics-ove velike ribone (1.7m , sviraju od 200 Hz na gore, stvarno izvanredno zvuce!)

Zvu, moramo za sledeci put bolje da se organizujemo da se ne promasimo kao danas, na pice nas se skupilo samo trojica...
ILI LAKO, IL' NIKAKO

Zvu

• Moderator
  • 2,924 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuSipi, za 14 March 2010 - 23:01, kaže:

Jeste, bas tako, al' bila je prazna posle 16,00 pa sam uvreb'o priliku. Tacno je da ne moze jak sud da se donese zbog prostora i okolne galame, al' i u takvim uslovima je bilo jasno da su stvarno dobri zvucnici u pitanju. Bilo nas je jos sa foruma pa sam imao prilike da danas cujem bolje zvucnike od Zoltanovih - Andrics-ove velike ribone (1.7m , sviraju od 200 Hz na gore, stvarno izvanredno zvuce!)

Zvu, moramo za sledeci put bolje da se organizujemo da se ne promasimo kao danas, na pice nas se skupilo samo trojica...

A do 200 Hz rade oni hand made subovi. To mora da se brutalno čuje :crazyrocker:

No problem Sipi, organizovaćemo se :good2: ... Pice, kakve pice ??? Jel i to uključeno u cenu 120 dinara ??? :character13:
Haut parleur ...

because i wanna

Sipi

Juma

• Moderator
  • 4,634 Poruke
  •   
    Vanuatu

Pogledaj porukuZvuchniak, za 14 March 2010 - 23:04, kaže:

A do 200 Hz oni hand made subovi. To mora da se brutalno čuje :crazyrocker:

No problem Sipi, organizovaćemo se :) ... Pice, kakve pice ??? Jel i to uključeno u cenu 120 dinara ??? :character13:
Do 200Hz oni isto Slobini driveri u kompresionim kutijama, al' to ce Sloba jos da doradjuje, bice to WOW!
A pice, pice... ne pice one, nego drinkich :good2:
ILI LAKO, IL' NIKAKO

SHAVIJA

Photographer from Oz

• Član
  • Pip____Pip____
  • 178 Poruke
  •   
    Australia

Pogledaj porukuSipi, za 14 March 2010 - 23:01, kaže:

A mene ste zaboravili? A ko ce mene da vodi na pice? :character13:
“Education develops the intellect; and the intellect distinguishes man from other creatures. It is education that enables man to harness nature and utilize her resources for the well-being and improvement of his life. The key for the betterment and completeness of modern living is education. But, ' Man cannot live by bread alone '. Man, after all, is also composed of intellect and soul. Therefore, education in general, and higher education in particular, must aim to provide, beyond the physical, food for the intellect and soul. That education which ignores man's intrinsic nature, and neglects his intellect and reasoning power can not be considered true education.”

Sipi

Juma

• Moderator
  • 4,634 Poruke
  •   
    Vanuatu
Pa gde se ti krijes? Neskor je bio, saznao nesto korisno, narezao svima brdo CD-ova.... :character13:
ILI LAKO, IL' NIKAKO

stein

Burner

• Moderator
  • 9,237 Poruke
  • Interests:Finding time to waste... :)
  •   
    Niue
Čudi me da DJ. Nik i Impuls nisu ništa komentarisali... Behu li tamo?

http://www.storyofstuff.org/ think about it...

stonE_Cold

johN_Doe

• Član
  • 10,310 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuStein, za 15 March 2010 - 19:54, kaže:

Колко Ја знам Импулс написа негде да није имао времена!

дискО_Сту
Ни до данас ми Борко_КА није послао осам плочица иако сам му послао безброј приватних порука! Питам се како би се он осећао да Ја њему треба да пошаљем?

crni

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 873 Poruke
  •   
    Serbia
audioberza? kad je bila audioberza?
ja znam da je juce bila neka ciganska kupujem-prodajem pijaca u staklencu, ali za audioberzu nisam cuo.
Broj mesta u raju je ogranicen, samo je ulaz u pakao slobodan.
-Dmitrij Gluhovski-

Zvu

• Moderator
  • 2,924 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukucrni, za 15 March 2010 - 22:51, kaže:

audioberza? kad je bila audioberza?
ja znam da je juce bila neka ciganska kupujem-prodajem pijaca u staklencu, ali za audioberzu nisam cuo.

Najtužnije od svega je što, da nije bio Zoltan sa elektrostaticima, bio bi potpuno u pravu... Mada to "ciganska" ti je glupo. Znam otprilike zašto si to rekao, ali bilo nas je odavde koji to nismo.
Haut parleur ...

because i wanna

Impuls

Prof. Baltazar - Glas Razuma

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2,071 Poruke
  •   
    Serbia
Ne, nego su me tu prozvali da li sam bio na berzi pa kad vec odgovaram da ustedim dodatni post. kad krenem sa sradjivanjem otvoricu posebnu temu

EDIT BY ZM :

IMPULS-ovo VADJENJE STO NIJE BIO NA BERZI , KO I POSTOVI VEZANI ZA PCM 63 PREBACENI OVDE :

http://www.diyaudio....-kralj-dac-ova/

crni

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 873 Poruke
  •   
    Serbia
"ciganska" sam rekao ne zbog ljudi-posetilaca nego zbog robe kojoj je 90% poreklo iz gvozdenih kolica karton naselja
od ovih 10 berzi bio sam na dve i bilo mi je dovoljno da vidim sta se tamo radi.
organizatori su krajnje simpaticni, ali su prodavci mufljuzi i prevaranti (cast izuzecima: igor ib, zoran dayens)
Broj mesta u raju je ogranicen, samo je ulaz u pakao slobodan.
-Dmitrij Gluhovski-

stonE_Cold

johN_Doe

• Član
  • 10,310 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuZen Mod, za 15 March 2010 - 23:22, kaže:

jel ga prodajes , kad je u Audioberza temi ?

:character13:
Е мораш ти да га боцкаш, па то ти је!

Ни Ја нисам био, било је или Формула или Берза!?

Кућно гласање је изгласало Формула, ал колико видим нисам ништа пропустио осим можда џабе пиће ако је уопште било џабе!!

А ако је дружење било у питању, већину сам видео и код мене!

дискО_Сту

dj.nik

audiobits

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 561 Poruke
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuStein, za 15 March 2010 - 19:54, kaže:

Bijo, bijo. Opet DIY zajednica mnooogo jaka. Pazi 'vako:

Dj.Nik - muzika
Sipi - elektronika
Andrics - zvucnici

Jedino nedostajao Impuls - izvori
:character13:

Ranije sam u jednoj temi pomenuo prostor, nije baš za prezentovanje muzikalija. Audioberza? Ha! Tezge (stolovi) se
naplaćuju pa nikako ne može biti govora o 'berzi'. 'Berza' podrazumeva razmenu a ovo je čista prodaja i to najglasnijih
sa K/P, Limun i boza sajtova. Jagodinac je čudo: najbolji švajcarski zvučnici! A gledaš (neuspeli) diy uradak
presvucen (doduše EKO) kožom, različitih visokotonaca! Kuku. Marantz oldtimer risivera na svakoj tezgi, ja nisam
video ali rekoše mi da je bio i jedan presvučen roze samolepljivom folijom! U svakom slučaju ponuda vrlo siromasna.

E da, ima par entuzijasta koji iznose (valjda svoje) 'uradke' i uopste se ne stide da nalepe mesingani natpis na
prednju ploču (klirit, doduše debo') sa znakom 'Krell'-a! :good2:

Prezentacija domaćih proizvodjaca do sada najbolja. Žamor prizemlja dodaje lošoj akustici ali šta ćeš...
Zoltan (Soltanus) je doneo manji model zvučnika, sa aktivnum sub-om i kopiju ESL 57. Izvor su bili neobični gramofon
Igora (IB Sistem) i pretpostavljam Zoltanov stari Meridian CD - ako sam dobro snimio spravu. Amplifikacija Zoltanov
hibrid, interkonekt valjda FTA (Final Touch Audio) a zvučnički neka pletenica CAT5 ili slično - nisam se baš trudio
da zagledam detalje, muzika je bitnija.

Zoltanovi zvučnici sviraju dosta dobro. Navraćao sam par puta a namerno se popeo da odslušam neku numeru sa 'Jazz
at the Pawnshop' diska. Truba zvuči jako ubedljivo, tačno vidiš kada se trubač (instrument) pomera dok svira.
Bubnjevi dobri (svilene činele nisam čuo) a opet u istoj numeri klavir bled. Boink. Ne znam kako je sve ovo u
zatvorenom prostoru (sobi) ali ovde je slika bila jako usmerena, moraš da sediš baš u sweet spot-u. U svakom slučaju
vrlo vredna naprava. Pogotovu za cenu za koju se nudi, sa sve aktivnim subwoofer-om.

Igorov gramofon je fino napravljen i svakako dobro zvuči. Par izolovanih baza, različiti materijali, interesantno.

Upoznao Zoltana, malo popričao s njim. Pomenem da se družimo (koleza Stein i ja) na forumu i da nam često hvališ
njegove zvučnike, kad će Zolika: 'Ah, ovi zvučnici sviraju bolje nego Stein-ovi!' Toliko da znaš...

E sad na pivo, osušili mi se vrhovi prstiju.

:crazyrocker:

Impuls

Prof. Baltazar - Glas Razuma

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2,071 Poruke
  •   
    Serbia
Da ste rekli da trebate izvor resili bi lako. Jedan polu uradjen cd plejer je u Bg. Malo mu je bas losije uradjen, odnosno nije nista radjeno, napajanje nije uopste dirano. Ako hocete mozete da ga preuzmete ili da sacekate Akai.

Moram da spomenem Audio klub Osijek. Oni se skoro svaki drugi vikend sastaju u domu tehnike da slusaju razne sprave. Kad bi takav prostor bio u bg mislim da bi mnogo vise novih i dobrih proizvoda bilo u Srbiji. Tako bi se mogli uporediti radovi pojedinaca i dati sugestije. ako ne mogu beogradjani mozda bi zemunci mogli nesto da organizuju

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 12,739 Poruke
  • Interests:fun
  •   
    Isle of Man

Pogledaj porukustoN_Kold, za 15 March 2010 - 23:47, kaže:

Е мораш ти да га боцкаш, па то ти је!

...

ne bockam ..... to je bilo pitanje da li da prebacim negde u neku temu taj post ......
Ovo je forum gde svi mogu pisati sve sto žele ;
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .

Slične Teme Sakri

Tema Forum Započeto od Statistika Info

1 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika