Sipi, za 13 March 2010 - 10:46, kaže:
Obicna provokacija, corak, pucanj iz prazne puske...
Tema je u stvari ova: covek je kupio sklepani krs (bajagi F3) onoga Tim-a Rawson-a i platio ga skoro k'o originalni pa da ne bi ispao glup u drustvu (jer bi to ovde mnogo ljudi bolje uradilo za manje novca), mora to da opravda time sto ce ovdasnje DIY-ere da proglasi lopovima, levacima, nesposobnjakovicima i neznalicama. Dakle, covek je otvorio konflikt sa lokalnom DIY zajednicom samo zato da ne bi priznao kako se zezn'o...
gresis - nije ga platio kao originalni ( molto za nase uslove ) no ga platio onoliko koliko je recimo HiFish-a izasao njegov Babel , sve u kutiji od HiFi2000 i Leovom natplocom .
caka je u tome sto je -kako si rekao - ono sklepani krs ....... pa onda dalje sto si napisao - sve vredi .
razlike cene kostanja izmedju F3 i Babela i nema - tu i tamo neki deo razlike - udeo u ukupnoj ceni prakticno nepostojeci .
sto se mene tice - ja nemam protiv da bilo ko od nazocnih ( i ne nazocnih ) DIY-era pomaze pri sklapanju , sklapa i prodaje sta god hoce ..... al ako od toga napravi biznis - 36 komada godisnje svega i svacega ...... onda stvarno nije diyer , nego Resavac ....
a i onda - svaka mu sreca pjevala .... nije meni konkurencija ni u kom slucaju , jer se ne bavimo istim poslom ... bitno da mi ne pljuje u tanjir stiteci svoju sirotinjsku rabotu .
ja sam jedan F5 sklopio od mojih delova - za prodaju i kao uslugu , pa mi onda posle izasao na nos .... zbog subjektivno/objektivnih okolnosti ......
zakljucak - uvek cu i rado nekom sastaviti bilo koji amp kao za Davor i Davida - izvoli - nabavi sve ( uz moju asistenciju , ako je potrebna ) a ja cu onda odraditi sam proces sklapanja jer nisi dovoljno vican/ne zelis/ne umes/nemas vremena .... ali za prodaju mogu da uradim samo ono sto sam sam - koliko toliko - osmislio ......
napravim , zavrsim - pa onda ako se nekom svidja svidja , ako se ne svidja - vrati ,popijemo kavu i pivo i svi uzivamo
uvek je bilo - ako laze koza - ne laze rog ......