Pređi na vezu

Valjanje

- - - - -

45 odgovor(a) na ovu temu

IHA8MYX

nijedan od ponudjenih odgovora

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 1,344 Poruke
  •   
    Greece
Nisam bas mnogo u toku ali meni mirise na ovo:

Cini mi se da je jedan pasov klon je ovde imao jednu a "tamo za njih" drugu cenu. :confused1:
I onda je je izgleda nekome bilo krivo to sto clanovi ovog foruma u startu imaju veliki popust...

Btw, nikada mi nisu bili jasni oni cija je "pamet" u tome da DIY makinu uvek procene manje nego sto je zbirna cena upotrebljenih elemenata.
Uvek polaze sa pretpostavkom - "ma taj trafo i hladnjaci njega nista ne kostaju, imao ih je od ranije."
Kao sto je, jel'te, svima dobro poznato, transformatore i hladnjake nama donosi Deda Mraz.
komad 'artije, gume, plastike, keramike, aluminijuma ili kevlara koji se trese dok kroz njega ide struja

Impuls

Prof. Baltazar - Glas Razuma

• Član
  • Pip____Pip____Pip____Pip____Pip____
  • 2,071 Poruke
  •   
    Serbia
Anubis je optuzio domace proizvodjace Pass klon pojacala da ih stancuju preskupo. A posto mi ne znamo kod koga je on to bio, normalno da smo radoznali ko se drznuo da pravi industriju a nas optuzuje. E o tom se radi.

Posle one price sa Zikinim F5 nisam cuo da da je neko radio iz ove zajednice pass proizvod sem sto je Gidjgin F3 u toku ali on nema cenu jer nije na prodaju a i delovi kupljeni za njega nisu za obicnog smrtnika. Pa posto nema cene sigurno se radi o necem drugom

stein

Burner

• Moderator
  • 9,235 Poruke
  • Interests:Finding time to waste... :)
  •   
    Niue
OT:

Osnovi jezičkih nesuglasica

Varenje: proces koji se odvija u organima za varenje, razlaganje hrane (...itd)

Zavarivanje: proces koji podrazumeva spajanje dvaju istorodnih ili raznorodnih materijala pri visokoj temperaturi, odnosno temperaturi topljenja materijala koji se spajaju.

Zavaravanje: proces koji se odvija kada neuk pretpostavi da se stvari za zavarivanje mogu variti...

http://www.storyofstuff.org/ think about it...

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 12,739 Poruke
  • Interests:fun
  •   
    Isle of Man

Pogledaj porukuStein, za 13 March 2010 - 10:34, kaže:

......

Zavaravanje: proces koji se odvija kada neuk pretpostavi da se stvari za zavarivanje mogu variti...

zakljucak - DJ Zavaravač .........

:confused1:
Ovo je forum gde svi mogu pisati sve sto žele ;
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .

stein

Burner

• Moderator
  • 9,235 Poruke
  • Interests:Finding time to waste... :)
  •   
    Niue

Pogledaj porukuZen Mod, za 13 March 2010 - 10:42, kaže:

zakljucak - DJ Zavaravač .........

Da, a po ovom vremenu i nedostatka istog (vreme je n...) idemo na trening a ne na takmičenje :heh:

http://www.storyofstuff.org/ think about it...

Sipi

Juma

• Moderator
  • 4,634 Poruke
  •   
    Vanuatu

Pogledaj porukuImpuls, za 13 March 2010 - 09:46, kaže:

Anubis je optuzio domace proizvodjace Pass klon pojacala da ih stancuju preskupo. ....
Obicna provokacija, corak, pucanj iz prazne puske...
Tema je u stvari ova: covek je kupio sklepani krs (bajagi F3) onoga Tim-a Rawson-a i platio ga skoro k'o originalni pa da ne bi ispao glup u drustvu (jer bi to ovde mnogo ljudi bolje uradilo za manje novca), mora to da opravda time sto ce ovdasnje DIY-ere da proglasi lopovima, levacima, nesposobnjakovicima i neznalicama. Dakle, covek je otvorio konflikt sa lokalnom DIY zajednicom samo zato da ne bi priznao kako se zezn'o...
ILI LAKO, IL' NIKAKO

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 12,739 Poruke
  •   
    Isle of Man

Pogledaj porukuSipi, za 13 March 2010 - 10:46, kaže:

Obicna provokacija, corak, pucanj iz prazne puske...
Tema je u stvari ova: covek je kupio sklepani krs (bajagi F3) onoga Tim-a Rawson-a i platio ga skoro k'o originalni pa da ne bi ispao glup u drustvu (jer bi to ovde mnogo ljudi bolje uradilo za manje novca), mora to da opravda time sto ce ovdasnje DIY-ere da proglasi lopovima, levacima, nesposobnjakovicima i neznalicama. Dakle, covek je otvorio konflikt sa lokalnom DIY zajednicom samo zato da ne bi priznao kako se zezn'o...

gresis - nije ga platio kao originalni ( molto za nase uslove ) no ga platio onoliko koliko je recimo HiFish-a izasao njegov Babel , sve u kutiji od HiFi2000 i Leovom natplocom .

caka je u tome sto je -kako si rekao - ono sklepani krs ....... pa onda dalje sto si napisao - sve vredi .

razlike cene kostanja izmedju F3 i Babela i nema - tu i tamo neki deo razlike - udeo u ukupnoj ceni prakticno nepostojeci .

sto se mene tice - ja nemam protiv da bilo ko od nazocnih ( i ne nazocnih ) DIY-era pomaze pri sklapanju , sklapa i prodaje sta god hoce ..... al ako od toga napravi biznis - 36 komada godisnje svega i svacega ...... onda stvarno nije diyer , nego Resavac ....
a i onda - svaka mu sreca pjevala .... nije meni konkurencija ni u kom slucaju , jer se ne bavimo istim poslom ... bitno da mi ne pljuje u tanjir stiteci svoju sirotinjsku rabotu .
ja sam jedan F5 sklopio od mojih delova - za prodaju i kao uslugu , pa mi onda posle izasao na nos .... zbog subjektivno/objektivnih okolnosti ......

zakljucak - uvek cu i rado nekom sastaviti bilo koji amp kao za Davor i Davida - izvoli - nabavi sve ( uz moju asistenciju , ako je potrebna ) a ja cu onda odraditi sam proces sklapanja jer nisi dovoljno vican/ne zelis/ne umes/nemas vremena .... ali za prodaju mogu da uradim samo ono sto sam sam - koliko toliko - osmislio ......
napravim , zavrsim - pa onda ako se nekom svidja svidja , ako se ne svidja - vrati ,popijemo kavu i pivo i svi uzivamo

uvek je bilo - ako laze koza - ne laze rog ......

Sipi

Juma

• Moderator
  • 4,634 Poruke
  •   
    Vanuatu
100-ti put prezvakavamo istu, praznu, pricu - pa ovde ni ljudi koji imaju firmu, ime, izlazu na sajmovima, uredjaji im opisani u stranoj stampi, ne uspevaju da prodaju vise od uredjaj-dva mesecno, a kao neko ce da napravi karijeru kao clone-valjator :confused1:
Jedini valjator u celoj prici je taj Rawson - a on nema nikakve veze s nama, sem sto ga ovaj hater hvali, odnosno brani (kao bistru) svoju odluku da kupi uredjaj od njega.
Inace, nisu Rawsonu cene uopste mutave za nase prilike, jos dodaj na to prilicnu cenu transporta, kao i dazbine pacovskom leglu, pa da vidis...
Sve u svemu, hater laje, vetar nosi, ne dajmo se provocirat' :heh:
ILI LAKO, IL' NIKAKO

zerowaf

The Man who Invented the 20th Century

• Član
  • 2,059 Poruke
  • Interests:Not interested... :)
  •   
    Croatia
U gradiću u kojem imam kozmetički salon na desetke domaćinstava popravlja svoj proračun radeći na crno masaže, ugradnju noktiju, ima i nekoliko neprijavljenih solarijuma (sa bogtepitaj kakvim lampama u njima, dok ja svake godine moram platiti oko 160 eura da bi mi komisija izmjerila zračenje i dala certifikat za rad).
Svejedno se radi i mislim da ne bi promet drastično porastao kad bi inspekcije radile svoj posao i njih natjerale da se registriraju ili odustanu. Svatko od mušterija će odlučiti je li ono što plate vrijedno tog novca ili nije, pa će shodno tome i odabrati koji nivo i kvalitetu usluge traže.
Uvijek je bilo majstora koji u fušu dodatno zarađuju kod kuće - znate li nekog keramičara, stolara, mehaničara, elektroinstalatera, vodoinstalatera koji nije nikada na crno nešto odradio? Zamjerate li mu to stvarno? Je li itko od nas ikada koristio usluge koje nisu registrirane? Možda su to pitanja etike, ali u vremenima kada treba obitelji osigurati barem minimalan standard svatko od nas je spreman platiti manje iako je na crno ili odraditi neki posao ako mu se nudi.
Budući da većina članova ovog foruma izrađuje audio uređaje bez registrirane firme i to radi za sebe ili svog prijatelja ne vidim razlog da nekoga smeta takva djelatnost. Zen je lijepo objasnio da mu nitko takav nije konkurent jer on niti nije proizvođač nego hobista. (ako sam dobro povezao ima elektro-servis, ali to ne mijenja ništa na stvari)
Što s etiće olajavanja sa strane, neka mi neki od samozvanih dušebrižnika kaže da mu nikada nijedan majstor na crno nije popravio nešto na autu ili u kući/stanu ili da mu je baš sva instalacija izrađena od strane ovlaštenih firmi ili da nema baš niti jedan komad namještaja na koji nije plačen porez i za čiju izradu je uplačen kakav god doprinos prema važećem poreznom sustavu treba biti uplaćen.

Osvrtanjem na takve gluposti i sami im dajete na važnosti.
Moja 2 centa, lipe ili pare!
"Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije.

Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-

mislim, što se slika tiče ...lkebiga majo sam popho... :)

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 12,739 Poruke
  •   
    Isle of Man
ma sve to ok .... nego brate dosadi kad imas shizofreno kuče koje stalno napada ;

bar da zna sta i koga i zašto, nego k'o slon u staklarskoj radnji ......

btw - nisam hobista .... ja zivim od elektronike ... ali ovo ovde radim iz hobija ;

a od javnog bavljenja hobijem imam vise stete nego koristi ...... ako cu gledati na novcanu stranu .

ona druga strana ne moze da se meri .....

zato mi i smeta kad neka jajara sve gleda kroz pare i ceo svet tera da gleda njegovim ocima

Zvu

I'm gonna be Iron, like a Lion in Zion...

• Moderator
  • 2,918 Poruke
  • Interests:Getting out of the Matrix...
  •   
    Serbia
Ne dižite rđi cenu... Hajde malo da DIY-išemo nego što šutiramo svako kuče na ulici koje zalaje. Nikad do odredišta tako nećemo stići. Predlažem tišinu :confused1:
Haut parleur ...

because i wanna

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 12,739 Poruke
  •   
    Isle of Man
ma ne shutam ja kuchice ...... :confused1:

jednostavno odem ..... al' je ovo prvo koje nikako da zaostane ......

ne znam - mozda atake na blesavi DIY community shvatam previse ozbiljno .....

Zvu

I'm gonna be Iron, like a Lion in Zion...

• Moderator
  • 2,918 Poruke
  • Interests:Getting out of the Matrix...
  •   
    Serbia

Pogledaj porukuZen Mod, za 13 March 2010 - 12:10, kaže:

ne znam - mozda atake na blesavi DIY community shvatam previse ozbiljno .....

Atake će najbolje odbijati ljudi kojima si napravio pojačalo/DAC/....... (popuni sam). Bojno polje ste napustili kad ste se odvojili. Neki su ostali. Ima mnogo zadovoljnih korisnika DIY proizvoda. Ako sve uspe da diskredituje samo jedan čovek (a neće moći) to znači da treba da budu diskreditovani.

Mogu ja sada da pričam koliko hoću da vintage JBL ne valja... Koliko vas će mi poverovati ???

Ćuti i pravi se mrtav :confused1:
Haut parleur ...

because i wanna

Zen Mod

DiYAudio Zen Admin

• Administrator
  • 12,739 Poruke
  •   
    Isle of Man

Pogledaj porukuZvuchniak, za 13 March 2010 - 12:16, kaže:

.....

Mogu ja sada da pričam koliko hoću da vintage JBL ne valja........
....

pa i ne valja !

( pssst - gde ima jeftino ? )

zerowaf

The Man who Invented the 20th Century

• Član
  • 2,059 Poruke
  • Interests:Not interested... :)
  •   
    Croatia

Pogledaj porukuZen Mod, za 13 March 2010 - 11:58, kaže:

ma sve to ok .... nego brate dosadi kad imas shizofreno kuče koje stalno napada ;

bar da zna sta i koga i zašto, nego k'o slon u staklarskoj radnji ......

Primjeni laloški pristup (taman'te ih! :confused1: ) ili Zen pristup - svatko ima pravo da voli i da bude voljen i svatko ima pravo da se kreće i da bude kreten! :heh:

btw - nisam hobista .... ja zivim od elektronike ... ali ovo ovde radim iz hobija ;

I mislio sam na tvoje sudjelovanje ovdje kao na hobi.
Malo sam nespretno odabrao termin elektro servis u svom postu, ali nisam bio daleko od same biti. Nikako nisam imao namjeru umanjiti tvoju profesiju ili profesionalnost.

ona druga strana ne moze da se meri .....

Lijepo mi je jedan pametan čovjek nedavno rekao da su bitni ljudi, a jebeš uređaje! :heh:

zato mi i smeta kad neka jajara sve gleda kroz pare i ceo svet tera da gleda njegovim ocima

Razumijem, a i sam funkcioniram na sličan način. Rješenje ne vidim jer će ih uvijek i svugdje biti. Male, skoro nezamjetne pomake u općoj svijesti može svatko od nas napraviti samo ako se ponaša potpuno dosljedno sebi i na taj način daje pozitivan primjer. Netko će taj primjer slijediti više ili manje uspješno, a netko će ga ignorirati ili napasti. Meni je svejedno - važno mi je da kad se osvrnem iza sebe da prepoznam tko je tko. Tada sam nedodirljiv! (sorry na filozofiji, ali ne nalazim plastičniji način da opišem na koji način pokušavam funkcionirati)
"Čvrsto vjerujem u pravilo kompenzacije.

Istinite nagrade su uvijek u razmjeru
s radom i žrtvama."
-Nikola Tesla-

mislim, što se slika tiče ...lkebiga majo sam popho... :)

pile

pilE_Bob

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 516 Poruke
  •   
    Serbia
Ne upuštam se u ovakve diskusije, ovo je izuzetak.

Priče o zakonu i moralu u Srbiji (verovatno i u HR) su besmislene. Krenimo od vlade i parlamenta.
Dok smo rušili (ja nisam) nije valjalo, kad pravimo, opet ne valja.
Neki uređaj vredi tačno onoliko koliko je neko spreman da ga plati. Kako ćemo proceniti vrednost neke slike?
Razlika u ceni dva, po shemi, identična uređaja se može razlikovati drastično.
Uzmimo samo glupi wbt nextgen (oko 40e komad) i neki pijačar od 200-300 din.
Najveći problem je u tome što nikako da se naučimo da gledamo svoja posla, i ne zavirujemo u tuđ tanjir.
Ovo su sve prazne priče, uludo potrešena energija i vreme.

I ti Gordane isto, (znam da čitaš) mani se gluposti. Kupuj, prodaj svojim novcem šta god ti volja.
I niko nema prava da ti kaže da si kupio ovo ili ono, takodje nemoj ni ti to drugima da radiš.
Majstori smo naaajbolji i volemo Hi-Fi

scope

Jin-Jang

• Član
  • Pip____Pip____
  • 350 Poruke

Pogledaj porukuImpuls, za 13 March 2010 - 09:46, kaže:

Anubis je optuzio domace proizvodjace Pass klon pojacala da ih stancuju preskupo. A posto mi ne znamo kod koga je on to bio, normalno da smo radoznali ko se drznuo da pravi industriju a nas optuzuje. E o tom se radi.

Posle one price sa Zikinim F5 nisam cuo da da je neko radio iz ove zajednice pass proizvod sem sto je Gidjgin F3 u toku ali on nema cenu jer nije na prodaju a i delovi kupljeni za njega nisu za obicnog smrtnika. Pa posto nema cene sigurno se radi o necem drugom

Da li mi neko moze reci o kojim delovima Impuls pise? Koji su to delovi koji nisu za obicnog smrtnika?

Sipi

Juma

• Moderator
  • 4,634 Poruke
  •   
    Vanuatu
Jaja od zmaja, muda od morskih cuda i drugi audiofilski sastojci koji uredjaj cine nenadjebivom legendom :confused1:
ILI LAKO, IL' NIKAKO

Beli

Radiša

• Član
  • Pip____Pip____Pip____
  • 877 Poruke
  •   
    Honduras
A one prepucijumske si zaboravio ? Postavljena slika ... ako ovo vidi ZM, biće mrš na pivo . Postavljena slika

Sipi

Juma

• Moderator
  • 4,634 Poruke
  •   
    Vanuatu
Prepuc.. sta? Ne znam za tu marku, bice da se to pravi negde pored Batsch-a :confused1:
ILI LAKO, IL' NIKAKO

1 Korisnik (a) čita ovu temu

0 članova, 1 gostiju, 0 anonimnih korisnika