47 odgovor(a) na ovu temu
Odgovor 12 March 2010 - 14:27
Ovde se masi poenta: na balansiranom elektricnom vodu sve smetnje iz mreze su common-mode signal i bivaju ponistene.
Osnovna ideja balansiranog voda el. mreze je u tome da se od monofazne linije dobije dvofazna - nema vise faza i nula nego samo dve faze pomerene za 180 stepeni (dakle u kontra-fazi su). Kod tako dobijene dve faze medjufazni napon je 220V AC i nebitno je da li potrosac ima dvozilni ili trozilni kabl (osim sa stanovista bezbednosti - eventualnog kvara, polivanja i sl.). Prljavstina (common-mode signal) ionako zavrsi u uzemljenju pre potrosaca.
Osnovna ideja balansiranog voda el. mreze je u tome da se od monofazne linije dobije dvofazna - nema vise faza i nula nego samo dve faze pomerene za 180 stepeni (dakle u kontra-fazi su). Kod tako dobijene dve faze medjufazni napon je 220V AC i nebitno je da li potrosac ima dvozilni ili trozilni kabl (osim sa stanovista bezbednosti - eventualnog kvara, polivanja i sl.). Prljavstina (common-mode signal) ionako zavrsi u uzemljenju pre potrosaca.
ILI LAKO, IL' NIKAKO
Odgovor 12 March 2010 - 16:45
.
Priloženi fajl(ovi)
Ovo je forum gde svi mogu pisati sve sto žele ;
ali kada nemaju šta da napišu , neka to i ne napišu .
Odgovor 14 March 2010 - 20:05
Uređaj je stigao. Povezan i sluša se već, sat, skoro dva... Uzemljenje na ulazu je povezano na uzemljenje na ulazu. Izmerio sam. Ima dve faze... tj. glimerica reaguje na obe... Nije se izgubilo na dinamici. Makar ja nisam primetio. Zakleo bih se da je slika čistija i nekako čvršća. No, ne bih se u to zakleo. Idemo dalje sa test-iranjem. U poziciji prekidača na TVC (na oba je isključena masa) (skoro, koliko moje uši mogu da procene, mislim da ga je bilo bez ovog sokoćala, probaću, naravno, kasnije i bez njega pazeći na taj detalj) nema čujnog broom-a na F5. U poziciji kada su obe mase uključene, imam utisak da je broom, koji je, i inače, veoma mali, ali postojeći, smanjen. Test-iranje će se nastaviti i sa drugim pojačalima kada smognem živaca i hrabrosti da krenem u njihovu rotaciju...
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play.
Odgovor 14 March 2010 - 20:15
Živorad, za 14 March 2010 - 20:05, kaže:
.......... Uzemljenje na ulazu je povezano na uzemljenje na ulazu. ......
nisam siguran u napisano - mozda je samo typo ...
ziko - kad ga iskljucis iz struje - izmeri da li je ulazno uzemljenje (ono na strani koja ide u zidnu uticnicu) spojeno sa izlaznim ( onim na strani potrosaca)
hvala unapred - i ako si to vec uradio
Odgovor 14 March 2010 - 20:22
Zen Mod, za 14 March 2010 - 20:15, kaže:
nisam siguran u napisano - mozda je samo typo ...
ziko - kad ga iskljucis iz struje - izmeri da li je ulazno uzemljenje (ono na strani koja ide u zidnu uticnicu) spojeno sa izlaznim ( onim na strani potrosaca)
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play.
Odgovor 14 March 2010 - 20:34
hvala - samo si me zbunio u prethodnom postu , pa rekoh - da potvrdis
Odgovor 14 March 2010 - 20:41
Zen Mod, za 14 March 2010 - 20:34, kaže:
hvala - samo si me zbunio u prethodnom postu , pa rekoh - da potvrdis
Najvažniji zaključak je da se, po dosadašnjim zaključcima, nije ništa izgubilo ubacivanjem ovog sokoćala. O dibitima nakon ozbiljnog vaganja...
Odgovor 15 March 2010 - 20:47
Evo malo štiva za male sive ćelije - Mains Filter
U pitanju je PDF fajl, 236 kb. Autor je Joost Waegebaert, a text je objavljen u Elektoru 10/2007.
U pitanju je PDF fajl, 236 kb. Autor je Joost Waegebaert, a text je objavljen u Elektoru 10/2007.
Odgovor 15 March 2010 - 20:58
Quattor, za 15 March 2010 - 20:47, kaže:
Evo malo štiva za male sive ćelije - Mains Filter

Odgovor 15 March 2010 - 21:03
nesto nije u redu sa fajlom - kalira mi ceo komp na 2 minute ubijajuci resurse ..... no dobro - nakupilo se smeca ihaj
evo ga nanovo fajl - kao attach ovde , izvucen sa mog primerka elektora
edit : vidim nisam jedini - i Baltazar muku muci ......
evo ga nanovo fajl - kao attach ovde , izvucen sa mog primerka elektora
edit : vidim nisam jedini - i Baltazar muku muci ......
Priloženi fajl(ovi)
Impuls, za 15 March 2010 - 20:58, kaže:
kakav je to fajl kad mi zakuca procesor kada hocu da ga otvorim? Bez porblema otvaram pdf-ove od 50Mb a ovaj od 240kB nema sanse
дискО_Сту
Ни до данас ми Борко_КА није послао осам плочица иако сам му послао безброј приватних порука! Питам се како би се он осећао да Ја њему треба да пошаљем?
Otvara se OK... Čak sam, neke stvari, i razumeo... Na poslednjoj strani, slike i njihova objašnjenja, taman za mene...
Odgovor 15 March 2010 - 21:22
Sorry, društvo. Meni mi se otvara bez greške. Inače, Elektor je otvoren Foxit Readerom, a zatim sam odštampao samo ove stranice, jopet kao PDF. Probao da skinem, skinuo, otvorio... Radi... Misterija...
Odgovor 15 March 2010 - 21:24
Quattor, za 15 March 2010 - 21:22, kaže:
... Inače, Elektor je otvoren Foxit Readerom....
ILI LAKO, IL' NIKAKO
Odgovor 15 March 2010 - 21:26
I kod mene se otvara bez ikakvih problema ... praktično, trenutno.
Odgovor 15 March 2010 - 21:47
jedino sto ja Foxit Readerom ne mogu da radim sve sto i Acrobatom i Uance konverterom
prica o semi , molim ...... 'ebli vas readeri ....
prica o semi , molim ...... 'ebli vas readeri ....
Odgovor 24 June 2011 - 16:33
pozdrav svima
moj prijatelj ima mali kucni studio koji se razvija pa se sada, posle prvog snimanja celog benda javila potreba za razdelnim trafoom. Trebao bi neki od 2.5-3 kW, da ostane lufta. Mislio sam da od njega napravim razvod i za reziju i za gluvu sobu tako da muzicari kada dodju da sviraju sa svojim pojacalima/pedalama svi budu na istoj tacki napajanja zarad eliminisanja / svodjenja na najmanju meru bruma u snimku. sto rece Zen u post br. 2:
"primar 220
sekundar 2x110V
pozeljan staticki shield izmedju P i S
po mogucnosti EI jezgro
valja svaku paru ..... jos kad se iskombinuje sa kojim varistorom i kondom - di ce ti kraj .....
za semu je lako - ako je nema na tim linkcima , ce crtkamo/nadjemo
"
e sada ako imate neku semu kako to da zgotovim bilo bi lepo, posto para za fabricke sprave neemaaa...
moj prijatelj ima mali kucni studio koji se razvija pa se sada, posle prvog snimanja celog benda javila potreba za razdelnim trafoom. Trebao bi neki od 2.5-3 kW, da ostane lufta. Mislio sam da od njega napravim razvod i za reziju i za gluvu sobu tako da muzicari kada dodju da sviraju sa svojim pojacalima/pedalama svi budu na istoj tacki napajanja zarad eliminisanja / svodjenja na najmanju meru bruma u snimku. sto rece Zen u post br. 2:
"primar 220
sekundar 2x110V
pozeljan staticki shield izmedju P i S
po mogucnosti EI jezgro
valja svaku paru ..... jos kad se iskombinuje sa kojim varistorom i kondom - di ce ti kraj .....
za semu je lako - ako je nema na tim linkcima , ce crtkamo/nadjemo
e sada ako imate neku semu kako to da zgotovim bilo bi lepo, posto para za fabricke sprave neemaaa...
I’m a janitor, for God’s sake!
Odgovor 24 June 2011 - 16:39
ДЦ блокада и раздвојни трансформатор
Ни до данас ми Борко_КА није послао осам плочица иако сам му послао безброј приватних порука! Питам се како би се он осећао да Ја њему треба да пошаљем?
Odgovor 24 June 2011 - 18:55
Odgovor 24 June 2011 - 19:15
srednji izvod na sekundaru ide na uzemljenje
dc blocker imas kod nas na forumu - tema by ZM
dc blocker imas kod nas na forumu - tema by ZM
Slične Teme
| Tema | Forum | Započeto od | Statistika | Info | |
|---|---|---|---|---|---|
Zalivanje transformatora |
Izvori napajanja | ebe |
|
|
|
Mrezni transformatori |
TEORIJA I TRIKOVI | dranix |
|
|