Jump to content

Čime se zanimam... (ovih dana )


Impuls

Preporučeni Komentari

Quote

@paja959 trend je da nad L75 izvršiš lobotomiju :D i kako svira ta AT? ja sam svojevremeno bio prijatno iznenađen sa AT440mla na 1210..

necem bit lobotomije kod mene :D..pocetnicka euforija mi je malo splasnula,fali malo topline i "body",ne u basu,vec onako generalno,inace shodno ovome otvoreno,leprsavo malo na lajtoskoj strani..kod mene vise ide sad vec na 27KOhma,no na standardnih 47KOhma..nije za bas freakove,ko se pali na "kolicinu" B)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

@paja959 trend je da nad L75 izvršiš lobotomiju [emoji3] i kako svira ta AT? ja sam svojevremeno bio prijatno iznenađen sa AT440mla na 1210..

 

 

necem bit lobotomije kod mene [emoji3]..pocetnicka euforija mi je malo splasnula,fali malo topline i "body",ne u basu,vec onako generalno,inace shodno ovome otvoreno,leprsavo malo na lajtoskoj strani..kod mene vise ide sad vec na 27KOhma,no na standardnih 47KOhma..nije za bas freakove,ko se pali na "kolicinu" B)

 

 

 

 

 

opis mi liči na 440mla?

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, Woland said:

 

opis mi liči na 440mla?

 

nju ne znam,nisam se bas tolko izverzirao oko njih,AT150MLX mi se nije dojmio,drugarev vintage AT14E(?) mi se svideo isto,AT95E "nema prava da svira tako dobro sto kosta",ova nova 760-ka bih rekao,ako imas pretezno novije snimke,ne zavitlava ti se sa SUTovima,uzmi,nakrivi sesir,i vozi dalje..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Lepotan iz 1978 godine dobijen od burazera na poklon. Nije upaljen ravno 25 godina - toliko mi buraz sa porodicom zivi u zemlji kengura. Nisam ni probao da ga palim, odmah sam isao na full recap, svi kondovi nabavljeni (80 i nesto komada) Elna SilmicII, veliki mrezni Nippon-Chemi 15000/63V (to sam imao). SAijalice oridji sa ibeja, vracam ga na fabricki izgled - nista Led-ovi.

Inace, Marantz je u apsolutno mint stanju, kao da je izasao iz radnje.

Kondenz_za_zamenu.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Refresh i recap su prakticno zavrseni, ostalo je da zamenim elektrolite u tjunerskom delu i podesavanje tjunera.

Nikakvih problema nije bilo, sva podesavanja su se svela na offset i bias tune, trimere sam zamenio sa viseobrtnim.

Nikakva hemija (Deoxit) nije upotrebljena na potenciometrima i prekidacima (preklopnicima)!

Svira trenutno Na JBL Ti600 zvucnicima.

20170709_190023.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ovo i nije za temu, uleteo mi Quadralov 1255 II surround sistem (4+1 pasivca + 1 aktivni sub) i lomim se kako i gde da nađem neki amp a prvenstveno zarad rešavanja kako ćerati centralni i (aktivni) sub. Procesor i/ili amp za to nemam a izgledao na KP neki JBL risiver ali đubre nema izlaz za sub, bilo koje vrste, takođe i ovo: http://www.kupujemprodajem.com/Jbl-ESC-200-48473810-oglas.htm?filter_id=39392

a ne znam jel' to vredi uprčkati mada izgleda pristojnije nego većina krša što se okolo valja (ima u sebi tri komada LM1876/20+20W amp) a iza svega ili da kažem pored svega stoji jedan lep, pristojan toroidni trafo koji ni najmanje ne deluje neadekvatno dimenzioniran za posao...

Daklen, kupiti ili ne? Treba mi da drnda a ne da bude neki "audiofilni" štajaznam...

(nevezano za sve, danaske je JBL vlasništvo Harman-a koji jopet, vlasništvo Samsunga... Pojavi li se koliko sutra neki JBL tv, mobilni ili kakagod slična jbl pizdarija, ništa me više ne može iznenaditi  :buehehe: )

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To mi ne rešava situejšn, treba mi skutijano rešenje jer ako ću da pravim kutijče (a ne može da ostane ovako kako je) onda će kutijče da me dođe jedno 30 jevara pa sam jopet tamo di sam i bio samo što će bit na kraju skuplje... I ovako sam skupo platio... da ne ulazim u detalje koji s ovim nemaju veze.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Skutijano, ali da ima izlaz za 4 zvučnika (kakav god sve dok je L+D sa amplifikacijom) i izlaz za centralni zvučnik  + line izlaz za subwoofer. Dakle, kako god, mora da mi paše uz ovaj 5.1 sistem :D

(znam da s3r3m ali jbga :rofl: )

Teško takva govanjca naći pa i još da mi sve bude kompatibilno a onaj JBL mi jako blizu toga pa zato pitao ako kod kuće ima nešto da mu skuplja prašinu a da meni paše u priču... Stereo konfiguracija najmanje tri mogu da sklopim čak i kad/ako prodam elektrostatike i Babelfisha...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...