Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Gosha

Član
 • Content count

  630
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

6 Followers

About Gosha

 • Rank
  Radiša
 • Birthday 05/31/65

Contact Methods

 • Skype
  janamiona

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Nis
 • Interesovanja:
  Elektronika, Osciloskopi
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

5498 profile views
 1. Pa moze jedno izjasnjavanje za 30.09./01.10. kao neka anketa. krenimo sa spiskom: 1. Gosha
 2. Pored frekventnog opsega vazan je i dinamicki opseg, tj koliko moze da ide na dole. HP3585A ima 80dB sto je za moje potrebe sasvim dovoljno (rekoh vec da ne jurim previse decimala), mogu videt harmonik koji je 10000 puta manji od osnovnog (100uV od 1V). Za Ono Sokki prvi put cujem, obaticu malo vise paznju na taj brend. Jedan od razloga zasto bih voleo da sam u USA je upravo pribavljanje merne opreme po povoljnim cenama. Ovako mi ostaje samo da zevam po ebay-u.
 3. Lepa HP ergela. Ja nedavno dodjoh u posed HP3585A a jos tragam za HP8903B. Mada neki tragaci sto vise nula iza decimalne tacke kazu da su te sprave prevazidjene, ja im nikako ne nalazim mane.
 4. U prilog tome: http://www.vacuumschmelze.com/en/products.html
 5. Imam izvesnu kolicinu ovih kalemova sa jezgrom RM7 koje ima i sredini sraf za fino podesavanje induktivnosti. Mislim da bi mogli fino da se uklope u nelki LCR filtar. Mogu po vasoj zelji da namotam i podesim zeljenu induktivnost. Nije oglas. Naravno, kalemovi su motani VF pletenicom.
 6. Po tome kako si opisao ne bi trebalo da je do relea. Javi se na PP da se dogovorimo.
 7. Da li mora bas Omron, moze neki drugi proizvodjac? To bi tebalo da je standardsni rele 24V sa dva para kontakta. Uslikaj i sa donje strane ako ti nije problem.
 8. Mislim da treba da nastavite dok jedan ne padne mrtav
 9. Svetski MegaCar.
 10. Ni najbolji CD plejer ne moze korektno da odradi error corection ako je los disk. U stvaro kolo error korekcije treba da bude sto manje uposljeno, a kod rezanacaq upravo to nije slucaj jer je dubina zapisa mnogo manja nego kod oruginala. Imam nekoliko originalnih diskova (vrhunske produkcije) koje nisam pazlivo cuvao i doslo je do ostecenja donje povrsine. Kad sam ih pustio na nekom vrhunskom (ne secam se tacno kojem) SACD plejeru, to je zvucalo kao AM radio. Nije dolazilo do preskakanja vec je kvalitet zvuka bio ocajan. Pa u tom slucaju kolo zaduzeno za error correction u plejeru je imalo pune ruke posla i to je degradiralo kvalitet.
 11. Imalki smo mi i jacu vojsku pa izgubismo rat
 12. Veoma lep primerak. Steta je samo sto nema stereo dekoder za FM.
 13. Mozda nekom bude od koristi. U Proelectronic-u imaju 2sc3066. http://www.proelectronic.rs/search.htm. MAT02FH imam samo jedan komad i nije mi bas za prodaju, ali ako je bas zapelo i ako nadjes jos jedan..........javi se. Od duplih TR znam i za 2N2453A, BFY81