Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

ZZZ

Član
 • Content count

  4524
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

About ZZZ

 • Rank
  Mačka Majda
 • Birthday 12/21/66

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  bg
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

14555 profile views
 1. ZM

  Ubilo se za šurenje
 2. puno drvo, moze i iz ploča. nezgodno je iseći u kućnoj verziji kada je iz jednog komada. knektori za chinceve blizu ručke. konektor za napajanje sa suprone strane blize motoru. Zavisi koje veličime su konektori. Snadji se.
 3. moze ali je bolje od punog drveta ili od kvalitenije šperke
 4. Samo da ne stave Brom u juhu
 5. Mogu ti reći da mi je podizao moral tvoj entuzijazam dok si sklapao ovaj preamp
 6. Samo napred ZFL i neka ti je sa srećom sopstvenih ruku delo. Sad kad si okitio mladu zna se sta sledi, latinski naziv 2 reči prva pocinje sa C druga sa L. Da zapamti venčanje...
 7. Pogresno je misljenje da driver traba da bude dole ispod linije usiju. Kod skoro svih ranijih konstrukcija centralni driver u bilo kom obliku je iznad linije slusanja. Dole se nalaze LF jedinice kao postolja. Mnogobrojni su primeri. Taj driver nema potrebe opterecivati hornom ispred. To i jeste vec horna, postoji HF jedinica u horni koja je unutra. Samo je potrebno dodati LeCleach zavrsetak oko izlaza 15in drivera. Ove horne sto se vidjaju su za vise frekvencije oko 200Hz A jako su velike. tip Western Electric. Driveri koji ih pokrecu su kompresione jedinice manjih povrsina membrane a grla horni su mala. Sada zamislite kolika bi bila horna za grlo 15in drivera i za 50Hz. Jednostavno to je neizvodljivo cak i u jako velikom prostoru tu ti treba sala... A za sale su i dizajnirne.
 8. prvo sredi tavan - posle ces lako dugim korakom. Moze onken ali kao postolje za ovaj tip centralnog zvucnika. bez obzira koliko je to veliko horna ce samo pojacavati srednji i mid deo spektra pa nece biti niskih F tu.
 9. Nije sire, vidi se da je sablonom preneseno na daske pa sečeno. Najverovatnije običnom ubodnom. Onda su daske spojene lepkom. To se vidi po tome sto su sa naličja stranice ravne. Posle toga šmirgla u šake i to je to. Jeste solidno i čvrsto ali je i previše masivno. Za način izvodjenja ovo sto je wooland rekao je najbolje. U drugom svetskom ratu su pravili tim sistemom mnogo komplikovanije oblike za krila i ostale delove aviona - na primer Horten Gotha I cnc je super ali to je u ovom slucaju preterano visoka tehnologija, cnc-om eventualno iseci listove sperke. Da se izbegne stampanje i spajanje šablona?
 10. Dopada mi se i kako je organizovano. Stvarno odlično. Puno izvedenih uredjaja. (Dok mi ovde samo pametujemo nešto i kenjamo...)
 11. Evo planovi za Western Electric TA-7331 LF jedinicu
 12. Sta ima da se mere cevi koje su godinama radile u punom rezimu...
 13. tako je, inace se gubi osnovna ideja... I stvara haos. Medjutim kod ZFLa je to sada lako izvodljivo, pošto mu sve kutijice imaju interstage trafo na izlazima. Kao što se nekada radilo, a danas postalo "nepotrebno"
 14. Gestapo je crna, a siva je Wermacht...