Jump to content

Ras

Član
 • Content count

  453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ras last won the day on April 23 2016

Ras had the most liked content!

About Ras

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

48322 profile views
 1. Filmovi koje volite

  Kontraverze prate soundtrack (što je još jedna u nizu veza sa originalnim Blade Runnerom), obzirom da ga potpisuju Hans Zimmer i Benjamin Walfisch. Asocijacija na Stalkera je bila jasna još iz ranije dostupnog trailera i na nivou je posvete, pa tu vezu BR2049-Stalker ne treba dalje razvijati i mislim da samo može štetiti percepciji filma (ovog novog naravno). Gledao sam u 3D, nije mi smetalo. Biće prilike i gledaću ponovo i bez tih pomagala. Film je odličan!
 2. Off: Ne znam za povezanost Roku i Logitecha? Slimdevices je razvio Squeezebox, a Logitech ga preuzeo. https://en.wikipedia.org/wiki/Squeezebox_(network_music_player)
 3. dobre MM zvučnice

  Možda si propustio priliku da u OneHiFi, u vreme kada si se muvao tamo, baciš pogled na onu Lynn zvučnicu - bez da sam je slušao, ali je bar nudila kvalitetan vrh za zaista umerenu cenu. Edit: Meni su Goldring (bilo pitanje ranije) zvučnice u raznim prilikama, obično na prezentacijama zvučale vrlo korektno.
 4. Udrobljena automobilska tema.

  Moram da nabavim 2x ovoliko
 5. Windows 10

  Nemoj to da radiš, još uvek! Slične simpome beležimo na više računara na poslu, ja kod kuće, itd.., ali polako ulazimo u normalne tokove. Nisam istraživao da li se radi o kakvoj krupnijoj, ili čak globalnoj pojavi, a povezao sam sa poslednjom nadogradnjom W10 od pre par dana, koja izgleda da nije još završena
 6. Potrebni stalci za Harbeth 7ES-3

  Nakako sam propustio... Hvala!
 7. Potrebni stalci za Harbeth 7ES-3

  Crni, da li je pitanje o ceni nepristojno?
 8. Potrebni stalci za Harbeth 7ES-3

  To je dokument. Hvala!
 9. Potrebni stalci za Harbeth 7ES-3

  Potraži na veb strani proizvođača njihovu filozofiju, ili možda odgovore na najčešća pitanja, zaboravio sam šta tačno beše. Parafraziraću ono što sam zapamtio o stalcima: da treba da budu stabilni i da se ne postavljaju šiljci na način da oštete finiš kutije. Harberth kutije izgledaju vrlo lepo i po mom mišljenju odgovaraju im stalci koji su pravougaonik u ravni fronta zvučnika, širine tačno da odgovaraju dimenzijama kutije, baš ovakvi kakve si postavio, bilo da su od drveta, bilo od metala. U bilo kojoj varijanti (metal, ili drvo) profil greda može biti i znatno deblji od ovih na fotografijama, npr. poput ovoga, a boja može biti crna, ili najsličnija finišu kutije. Video sam fotografiju zvučnika u tvom prostoru u drugoj temi i na tvom mestu bih izabrao crni metalni stalak sa tanjim gredicama. Nešto slično u ponudi ima i Kemp, po ceni koja nije baš niska. Pre konačne odluke o dimenzijama stalaka eksperimentiši sa visinom kutije u tvom prostoru sa mesta za slušanja. Lepa kupovina, neka je sa srećom!
 10. Serije koje gledate

  Knjige nisam čitao, pa ih (u svom postu) nisam ni poredio sa serijom. A da mi nije zabavno, ne bih ni gledao. Samo sam naveo pod kojim okolnostima mi (tek) postaje zabavno. @crni.Ni Ranjenog orla?
 11. Serije koje gledate

  Ne delim oduševljenje GoT-om, ali nikako! Serija je postala toliko banalna, ne sećam se od koje sezone, poprilično davno u svakom slučaju. Slažem se da su 6. i 7. sezona ispunjene nekim dešavanjima. GoT sada mogu da gledam samo ako isključim svu logiku i zaboravim sve što je bilo pre (što uključuje i epizodu koja je neposredno prethodila onoj koju gledam). U suprotnom - tilt!
 12. Dualni magneti su prisutni kroz generacije AT zvučnica i nisu novi. Nije nov ni kvalitet vrha igle (videti AT440, AT150...). Aluminijumski kantilever u odnosu na onaj od bora je iznuđen korak, zato što je bor iz razloga koji su došli van audio sveta proteran kao materijal za izradu. Posledica toga su mehaničke promene. Te mehaničke promene sasvim sigurno ovu porodicu zvučnica neće približiti MC zvučnicama. AT je možda i poslednji od velikih proizvođača zvučnica primenio staro provereno pravilo: zadovoljstvo kupca na prvom mestu! Prepričano, to pravilo se primenjuje na sledeći način: mi vam nudimo kvalitet za 150 (200, 300 nečega), a vi ste nezadovoljni! E sada ćemo vam sve to, drugačije pakovano i čak i tehnički inferiornije, prodavati po skoro duplo višoj ceni i sigurni smo da ćete biti zadovoljniji!
 13. Srafovi za zvucnike

  Možda ti ovo odgovara: https://www.elementa.rs/proizvod/17027/vijak-za-zvucnik
 14. Šta trenutno slušam . . .

  Cubist Blues je briljantan album! Ben Vaughn je meni baš čudan lik - nailazio sam na žanrovski i kvalitativno baš šarolike albume. Recimo da se povremeno vraćam albumu Designs in Music, ne zbog neke njegove spektakularne vrednosti, već zbog toga što je solidan instrumentalni lounge album, izrađen oko surf, exotice i sličnih podžanrova. Oko Leucocyte se ne slažem i ne bih ga preporiučio kao reprezentativan u diskografiji EST. To je čudan album, sa dosta elektronskih pasaža, buke, mračan, verovatno i obojen senkom smrti E.S, moguće i nedovršen. Kako se na Viaticumu i Tuesday Wonderlandu ne događaju bitni kreativni pomaci, uz obavezni Live in Hamburg, kao verovatni diaskografski vrh karijere, treba obavezno preslušati sve pre Viaticuma. Gledao sam ih na Kolarcu svojevremeno i to je bio jedan od najboljih koncerata koje sam ikada gledao.
×