Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Ras

Član
 • Content count

  444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About Ras

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

48012 profile views
 1. Knjige nisam čitao, pa ih (u svom postu) nisam ni poredio sa serijom. A da mi nije zabavno, ne bih ni gledao. Samo sam naveo pod kojim okolnostima mi (tek) postaje zabavno. @crni.Ni Ranjenog orla?
 2. Ne delim oduševljenje GoT-om, ali nikako! Serija je postala toliko banalna, ne sećam se od koje sezone, poprilično davno u svakom slučaju. Slažem se da su 6. i 7. sezona ispunjene nekim dešavanjima. GoT sada mogu da gledam samo ako isključim svu logiku i zaboravim sve što je bilo pre (što uključuje i epizodu koja je neposredno prethodila onoj koju gledam). U suprotnom - tilt!
 3. Dualni magneti su prisutni kroz generacije AT zvučnica i nisu novi. Nije nov ni kvalitet vrha igle (videti AT440, AT150...). Aluminijumski kantilever u odnosu na onaj od bora je iznuđen korak, zato što je bor iz razloga koji su došli van audio sveta proteran kao materijal za izradu. Posledica toga su mehaničke promene. Te mehaničke promene sasvim sigurno ovu porodicu zvučnica neće približiti MC zvučnicama. AT je možda i poslednji od velikih proizvođača zvučnica primenio staro provereno pravilo: zadovoljstvo kupca na prvom mestu! Prepričano, to pravilo se primenjuje na sledeći način: mi vam nudimo kvalitet za 150 (200, 300 nečega), a vi ste nezadovoljni! E sada ćemo vam sve to, drugačije pakovano i čak i tehnički inferiornije, prodavati po skoro duplo višoj ceni i sigurni smo da ćete biti zadovoljniji!
 4. Možda ti ovo odgovara: https://www.elementa.rs/proizvod/17027/vijak-za-zvucnik
 5. Cubist Blues je briljantan album! Ben Vaughn je meni baš čudan lik - nailazio sam na žanrovski i kvalitativno baš šarolike albume. Recimo da se povremeno vraćam albumu Designs in Music, ne zbog neke njegove spektakularne vrednosti, već zbog toga što je solidan instrumentalni lounge album, izrađen oko surf, exotice i sličnih podžanrova. Oko Leucocyte se ne slažem i ne bih ga preporiučio kao reprezentativan u diskografiji EST. To je čudan album, sa dosta elektronskih pasaža, buke, mračan, verovatno i obojen senkom smrti E.S, moguće i nedovršen. Kako se na Viaticumu i Tuesday Wonderlandu ne događaju bitni kreativni pomaci, uz obavezni Live in Hamburg, kao verovatni diaskografski vrh karijere, treba obavezno preslušati sve pre Viaticuma. Gledao sam ih na Kolarcu svojevremeno i to je bio jedan od najboljih koncerata koje sam ikada gledao.
 6. Ima li još neko problema da otvori link?
 7. Nismo se izgleda razumeli: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=04&dd=11&nav_category=12&nav_id=1249341
 8. I Nada Macura preporučuje svakodnevne šetnje. Valja se!
 9. Grize te savest?
 10. Ako ti je potreban bilo kakav savet, razmena iskustava, itd... možeš da se obratiš Scorpio(DDMF)! sa susednog domaćeg foruma. Već neko vreme rabi te Sonyjeve mašine.
 11. Kraljević Marko je drumove preoravao ralom koje su pokretali volovi. Mogao je preko leđa da prebaci i motornu testeru, a na ramenu da nosi papagaja, ali za oranje drumova mu ni testera, ni papagaj nisu bili potrebni. Međutim, ako je on tako više voleo, ko sam ja da mu branim...
 12. Nije pitanje navike, već pitanje svrhe. Play, stop, next, copy, paste isto je na svakom OS. Ono što nije isto je da je Daphile (npr.) specijalizovan fajl server i plejer, Win + Foobar isto to plus milijardu drugih stvari koje ti nisu potrebne da bi reprodukovao muziku (Win u čitavoj računici nešto i košta). Takođe, postoje i na tržištu već zapakovani uređaji (kod nas Marantz, Yamaha, ...) koji pružaju svu potrebnu funkcionalnost koja se ovde traži. Jedina "prednost" u ovoj temi iznete metode kloniranja je što PC zadržava univerzalnu upotrebljivost, ali to onda narušava izvorni koncept.